Ti is elvárnátok a gyereketektől, hogy beszálljon a költségekbe?
19-es: így már értem a kérdezőt, hogy elmagyarázta.
De most komolyan, az baj, ha hozzáillő képességekkel jól kereső munkát szeretnék? Nyilván örökké nem kergettem volna, de 3 hónap még nem a világ vége. Felsőfokú angollal, adminisztrációs gyakorlattal, 2 diplomával mentem volna el nettó 90ért nagy felelősségű munkába... hát én tisztában vagyok az értékeimmel, hogy ennél jobbat is tudok. És lett is. Persze gondolom, te meg az vagy, aki érettségit is alig tudta letenni, na hát az nyilván hiába vár a zsíros állásra...
Hát köszi, de akkor én inkább elköltöznék, fizessek mert otthon lakok?:(
40ezer kicsit sok lenne, azért még "rendes" 3 műszakban is kb.6-8 napot dolgozok.
Ilyenkor áldom édes szüleimet, nővéremtől, tőleM SOSE! kértek egy fillért sem, sőt a családoj belül ismeretlen ez (de jó szívűen felajánlom a segítséget hónap végén, vagy ha valami fontos tételt akarnak venni, de nincs rá keret. Megkapják, jövő hónapban vissza adják apránként)
Jelenleg autóra gyűjtök, jogsit saját pénzből. De ez nem menne ha el kérnének tőlem havi 40et, 10 hónap alatt buktam 400ezret (minimum egy 700ezer körül veszek egy jobb, fiatalabb autót)
Az hogy van 3 kiskorú, arra baszus annyi XY támogatás van, ha nem tudod rendesen támogatni a fiad, nem kellet volna ennyit szülni. Inkább válalok 1 gyermeket de azt teljesen támogatom, h ne keljen pl. Fizetnie h nálam lakik... A saját családjánál.
(persze a magam utazásait, dolgait én állom a pénzemból, de sokszor ezt is vissza adja anyum, amit azonnal rakok az autó árába)
Tőlem nem várták el soha. Igaz, Anyukám kb. a 4-szeresét kereste a béremnek, tehát értelme sem lett volna.
40 ezer meg vicc. Ő fizesse meg, hogy sok a tesó?
Ahogy elköltöztem, rögtön dolgoztam is. Szép kezdőtőkét hoztam össze, ugyanis azt sem tartom jó megoldásnak, hogy "gyűjtögetem a gyereknek a tudta nélkül", mert akkor nem saját magától hoz meg pénzügyi döntéseket, hanem te csinálod helyette. És pont önállóságra, felelősségteljes döntések meghozatalára kéne tanítani, nem arra, hogy a mama zsebében mindig van egy kis pluszpénz neked.
Ilyenkor áldom az eget, hogy nekem normális anyám van.
Figyelj, tehet a 21 éves fiad arról, hogy te a világra nyomtál még 3 gyereket? NEM. Ezt pedig ne neki kelljen megfizetni!
Elvégezte júliusban a sulit, még 1 hónap se telt el, de te már ultimátumot adsz, hogy vagy perkál 40 rugót (ami egy kezdő fizetésnek majdnem a fele....) vagy mehet albérletbe. Figyelj, egyrészt 1000 FT-ot senki nem költ NAPONTA kajára! Ezzel ugye tisztában vagy? 1000 forintból ha az ember odafigyel 2-3 napra simán bevásárol. Másrészt hogy a francba önállósodjon, ha te a fizetésének majdnem a felét elszeded? Sosem értettem az ilyen debil szülőket. Leszívod a gyereked pénzzel, aztán majd pár év múlva szintén ide esz a fene egy olyan kérdéssel, hogy a gyereked 25 éves, alig van spórolt pénze és nem költözik el.....
Én is otthon laktam egy ideig, míg dolgoztam, anyum 10 ezernél többet nem volt hajlandó elfogadni, de el is mondta, hogy nem albérletben vagyok, ő meg nem főbérlő, hogy neki tejelni kell.
Lepontozhatsz ha akarsz, de gusztustalannak tartom az olyan szülőket, aki a gyereküket már csak albérlőnek tekintik a munkába állás után. Ahhoz meg semmi köze a fiadnak, hogy te hogy tartod el a 3 testvérét.
40.000 FT nagyon sok egy kezdő fizetésből, gyakorlatilag majdnem a fele. Azt meg nevetségesnek tartom, hogy te 1000 FT kajapénzt számolsz 1 napra, szerintem te ebbe szépen belekalkuláltad a többi tesó étkezését is. Elhiszem, hogy bosszant, hogy a gyerekednek nincs teljes munkaidős állása, de egyrészt a diákmunka is valami, másrészt ő IS a gyereked!
Mi az, hogy "nehogy már nekünk kelljen eltartani amikor 3 kiskorút nevelünk" ???
Ő kérte, hogy legyen 3 tesója? Nem hiszem. Az, hogy neked 4 gyereked van, a TE döntésed volt, és nem az övé. Te most tulajdonképpen ultimátumot adtál neki, hogy vagy perkál, vagy takarodik. Milyen anya vagy te?? Mit tanítasz ezzel a kistesóknak?? Ha a gyereked évekig lébecolt volna, még azt mondom, igazad is lenne valamennyire. De úgy, hogy diákmunkázik plusz sulit is csinált, nagyon nincs igazad.
Kétlem, hogy a fiad 30 ezret leeszik egy hónapban, szerintem ez az összeg csak úgy hasra csapás szerűen történt. Vagy ha véletlen többet eszik 1 nap ezer forintnál, azt is felszámlázod? Röhej.
Nem azt mondom, hogy ne adjon bele semmit, de 40 ezer forintot elkérni pofátlanul túlzás. Ezzel az igazságtalansággal csak magadat utáltatod meg a gyerekeddel. A barátnőt meg nem kell belevenni a fiad ellen, hogy jobban egyetértsünk veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!