Szülők! Ti elvárjátok a gyereketektől, hogy gimi mellett nyáron, egyetem mellett egész évben dolgozzon?
Ha igen, miért?
Ha nem, miért?
Igen. Mert én is dolgoztam, az aranygyűrű nem esett le az ujjamról és így több mindenre jut neki, valamint kap egy kis ízelítőt az életből és a spórolásból.
Nem hiszem huszonéves koráig kéne kímélni a gyereket, nehogy elfáradjon, közben meg a szülei alátolnak mindent. Ez csak a mai kor divatja.
Nem kellett elvárnunk, saját akaratából megtette.
Azt látta maga körül, hogy mindenki dolgozik, neki is ez volt a természetes.
Szerencsére nekünk normális gyerekünk van. :)
Igen. Gimis a "gyerek", fősuliról vagy egyetemről így nem tudok nyilatkozni.
Egyszerűen azért, mert nem tudjuk neki mindazt megadni a keresetünkből, amire (szerinte) szüksége van.
Ha ő úgy érzi, hogy a legdrágább telefon és sportcipő nélkül nem lehet élni, akkor kénytelen megkeresni az árát. Ugyanis mi akkor sem tudjuk megvenni, ha fejre állunk.
Sőt, elég valószínű, hogy ha továbbtanul, azt sem fogjuk tudni 100%-ban finanszírozni, így vagy nem tanul tovább, vagy kénytelen valamilyen módon beszállni a költségekbe.
Kezdve azzal, hogy a vonat bérlet 30 ezer (mivel közel lakik, koleszra esélytelen), BKV 10 ezer, plusz a könyvek, jegyzetek, stb. És még akkor nem számoltam azzal, hogy nem jutott be államilag finanszírozott szakra.
Lehet köpködni, hogy az ilyen minek vállalt gyereket, meg keressek jobb munkát, de a helyzet az, hogy átlagon felüli a fizetésünk, és még így sem elég mindenre.
Viszont az elmúlt 10 évben érezhető mértékben nem emelték a fizetéseket, a kiadások viszont dinamikusan nőttek.
Rengeteg család van abban a helyzetben, hogy 10-20 éve még jól álltak anyagilag, és bátran vállaltak egy-két gyereket, ma pedig keserűen megállapítják, hogy nem tudnak tisztességesen megélni.
Ezzel párhuzamosan a fiatalokban olyan elvárások lettek anyagi téren, amit csak a leggazdagabbak tudnak finanszírozni, viszont mindenki szeretné.
Én gimis vagyok, de válaszolok,ha nem bánod.
Édesanyám mindig azt mondja,hogy nem bánja, ha most még nem dolgozok,de tanuljak rendesen,hogy majd ha a munkára kerül a sor,akkor olyat csináljak,amit szeretnék..Ennek ellenére nyáron dolgozom szinte folyamatosan, illetve alkalmi munkákat (pl.szórólapozás) év közben is elvállalok.Nem kérek semmi extra dolgot,nincsenek luxus igényeim stb, szóval ebből nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!