Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is elvárnátok a gyereketekt...

Ti is elvárnátok a gyereketektől, hogy beszálljon a költségekbe?

Figyelt kérdés
21 éves fiam júniusban elvégezte az iskolát,azóta továbbra is diákmunkát végez.Nem keresett még munkát magának,most közöltem vele jövő hónaptól kérek 40000ft-ot tőle.Most fel van háborodva a barátnőjével együtt,hogy miért kéne fizetnie?
2017. aug. 16. 10:00
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
72%
Én nem, ha ki tudnánk fizetni. Tudom, ez most nem a "menő" meg a "divatos" hozzáállás, de amíg nem tud elköltözni a gyerekem, hát magam köpném le, ha én hátráltatnám azzal, hogy elveszem a pénzét, kivéve, ha máshogy tényleg nem tudnánk konkrétan megélni. Főleg hogy hát manapság mennyit fizet egy diákmeló... ha nincsenek extra számítógépes ismereteid, akkor összejön kb. a havi 60-70... elveszel tőle 40-et, marad neki 20-30, és azért attól, hogy kap ebédet otthon meg van a feje fölött fedél, hát van más költsége is.
2017. aug. 16. 10:53
 12/42 anonim ***** válasza:
58%
Így NEM.. de elmondabnám neki,ohgy mivel itthon laknak a bevásárlst a postát astb néha ő is intézheti ilynekor pedig az egsézcsaládnak ő fizet...
2017. aug. 16. 10:54
 13/42 anonim ***** válasza:
38%

Igazad van én sem tűrném, hogy lógázza a lábát, meg "nem keresek munkát, mert...".

Nálunk ez úgy ment, hogy már egyetem alatt megvolt sokunknak, hová megyünk diploma után.

Ott volt három-négy nap "pihi", míg intéztük a munkás dolgokat és utána kezdtünk.

És 40 000 NEM sok, teljesen reális összeg, aki dolgozik, az ki kell tudjon fizetni ennyit, ami egy albi harmada.

Ja, hogy csak diákmunkás? Hát, most majd észbekap, hogy el kéne menni normális melót keresni.

MEllesleg akik szerint sok, meg szemétség a kérdezőtől, azok azt várják, hogy a szülő élete végéig "támogassa" = eltartsa a mihaszna, link gyerekét?

Hát nem, a munkaképes ember menjen dolgozni, ne mástól várja a lóvét.

2017. aug. 16. 11:12
 14/42 anonim ***** válasza:
62%

Ilyenkor adok hálát annak, hogy az én édesapám legalább normális. (ketten élünk csak)

Nekem is van munkám jelenleg, de csak kéthetente, és pont annyit keresek, hogy a saját magam dolgait abból fizessem. Apu pedig intézi a csekkeket. Így egy ideje rám már nem kell költenie. És soha nem volt probléma ebből.

22/N

2017. aug. 16. 11:28
 15/42 anonim ***** válasza:
26%

ha valami csodapalotaban laktok akkor en is elkernem a 40.000 ezret de ha atlagos korulmenyek kozott akkor nem

nagyon soknak tunik ez esetben

maximum 20

2017. aug. 16. 11:37
 16/42 anonim ***** válasza:
81%

Nem várnám el, annyit várnék el, hogy a saját keresetéből állja a kis maga dolgait, tisztálkodási szereit, szórakozását, egyéb saját költségeit, vagy ha éppenséggel úgy gondolja, hogy pizzát akar magának rendelni ebédre, vagy vacsorára stb. max még azt, hogy hébe-hóba ő is bevásárolhat például tisztítószerekből, wc papírból, és egyéb közös dolgokból.

21 éves fiúról beszélünk, aki június közepén végezte el a tanulmányait. Jelenleg még diákmunkát végez, gondolom azért közben keres már teljes állást, de augusztus közepe van könyörgöm. Senki nem mondta, hogy mihaszna, vagy semmirekellő lenne. A másik pedig, hogy igen, elvárja a szülő, hogy önálló legyen, meg dolgos, meg adjon bele, de elköltözni nem fog tudni, mert közben otthon szépen lehúzzák 40-50 ezerrel. Mennyi lehet az átlagos fizetése jelenleg havonta? 90.000/hó? Vajon mennyit tud majd félretenni, hogy legalább az első albérlet kaucióját ki tudja fizetni ha talál egy normálisabbat? Ja, hohy 2-3 év múlva meg majd jön a kérdés, hogy a fiam 23 éves, a barátnője állandóan itt van, de költözni nem akarnak.... aha, mert nem tud!

2017. aug. 16. 11:43
 17/42 anonim ***** válasza:
55%

Megint hogy megy a nagy tanacsosztogatas a szamitogep mogul.....

Nyilvan azok hurrogjak le a kerdezot, akinek eddig egy k.va fuszalat nem kellett soha eletben arreb tenni, mert apa-anya csettintesre odavarazsolta. Nyilvan gond lesz ha ez az apanazs megszunik.

Igen is az elet nincs ingyen, es szegeny anyuka nehogy 40+ evesen rohangaljon tulorazni, mert a gyereke mellett meg a kis barinot is eltartsa....

Miert diakmunkazik?

Egy foallasban azett illik mar megkeresni 140-150.000 ft-ot, abbol a 40.000 lead meg boven tud felre tenni.....

Aki megse tud, annak meg ugyis mindegy.....

2017. aug. 16. 12:07
 18/42 anonim ***** válasza:
85%

17. Én pont nem ez a kategória vagyok, de attól még meglehet a véleményem.

Főleg, hogy a srác most fejezte be a sulit, gyanítom, keres állást is mellette, addig meg nem adja fel a biztosat. Amilyen ma a munkaerőpiac, akinek végzettsége, tudása, tapasztalata van, ha nem hiányszakmában van, akkor hónapokig keres, amíg talál egy olyat, ahol rendesen megfizetik a befektetett munkát. Szóval abból, hogy épp a suli elvégzése után max. 2 hónappal nincs főállása, még nem következtetnék arra, hogy lusta meg b...a a rezet. Nekem is 3 hónapomba telt, amíg normális munkát találtam, mert amikre jelentkeztem, annak a 75%-a b.ott annyi visszaírni, hogy bocs, nem hívunk be, a maradék többsége meg ezek közül volt vmi: irodalmi tájékozottsággal, adminisztrációs tapasztalattal, angol nyelvtudással minimálbér, minimálbérre bejelentve a többi meg zsebbe, gyanús "jutalékrendszer", amit nem voltak hajlandóak elmagyarázni, mást kérdeztek tőlem interjún, mint amire felkészíttettek, "ja, azt csak most mondom, hogy ez napi 12 órás meló, angol felsőfok az alap, van, hogy éjfélig bent kell lenned, az unformist magadnak kell megvenni, ja és első hónapban csak alkalmi munkavállalóit tudunk adni, és utána félévig 4 órára leszel bejelentve"... meg adminisztrációs asszisztensnek meghirdetett forexezés. Na ezeket nem vállaltam el. Aztán a 3. hónap végére felajánlottak egy jó állást, amiben azóta is benne vagyok. De itt is csak az az ember, aki rögtön megy diploma után gyárba dolgozni, mert anélkül szar ember, ha inkább vár egy jobbra.

2017. aug. 16. 12:22
 19/42 anonim ***** válasza:
38%

Ugyan hagyhuk már kedves 18#.

1. a kerdes nem a te elettortenetedrol szol, igy ki nem xarja le, hogy Te egybol a zsiros munkat akartad... gondolom ha evekig nem jott volna az ajanlat, akkorevekig a szuloket sapoltad volna.

2. A kerdezo gyermeke dolgozik diak melon van, es NEM KERES munkat.

3. A kerdezo fia FEL VAN HABORODVA hogy JOVO HONAPTOL kell haza adnia.

2017. aug. 16. 12:41
 20/42 anonim ***** válasza:
89%
És a barátnő miért van felháborodva?
2017. aug. 16. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!