Miért mondja azt hogy nincs rá pénz?
Igen, a lakásra csak annyi.
És emellett még kell kajálni is, ami 2 főre is minimum 60 ezer összesen, havonta, de ti hárman vagytok.
Sajnálom, hogy ez a helyzeted, de jövőre 16 leszel, diákmunkázhatsz és azt a pénzt arra költöd amire akarod. Nem értem, mikor itt pattognak, hogy jaj elküldenénk a gyereket 16 évesen dolgozni. Nem erről van szó, de mit csináljon, ha a szülei nem tudnak neki pénzt adni, igények meg azért lennének?
Én is így voltam, a szüleim nem azért nem adtak nekem pénzt, mert nem akartak, hanem mert nem tudtak. Így az első adandó alkalommal fogtam magam és elmentem dolgozni nyáron. Abból a pénzből pedig szépen felújítottam a ruhatáramat. Ennyire egyszerű. Ha akarsz valamit, teszel érte, és ez a helyes hozzáállás az életben, mert lesznek még ennél keményebb dolgok is 5-10-20 év múlva a kérdező életében.
Utolsó, honnan tudod hogy hárman vagyunk?
Egy szóval se írtam le :D
Visszakérdeznék: ha mindkét szülő dolgozik (nincs tartós betegség, munkanélküliség a családban), akkor nem mocorog a szülő lelkiismerete, hogy a gyerekének nem tud ruhát venni?
Nyilván itt nem arra gondolok, hogy a teli szekrény előtt hisztizik a nőnemű tini, hogy "nincs egy rongyom se"; meg nem is arra, hogy neki csak az ilyen-olyan márkás darab elfogadható, amit a plázában tízszer annyiért árulnak, mint a noname terméket az egyszerű boltban. Hanem arra, hogy tényleg kell időnként másik cipőt, kabátot, pulóvert stb. venni, mert kinőtte vagy elkopott a régi.
És ez a szülő kötelessége. Ahogy az ennivaló vagy épp a villany, fűtés, vízhasználat költségeinek biztosítása is.
És a kérdező kifejezetten írja, hogy anyukájának sok ruhája van, és a kérdés kiírásakor is vett magának egy pólót és egy nadrágot.
Tehát teljesen fölösleges számolgatni, mennyiből tudnak megélni.
Normális szülő elsősorban a gyerekének adna, és ő járna tovább a kopott, kiszolgált ruhában; nem a gyerekétől vonná meg, hogy magának vehessen.
"Anyu már megint vett magának egy pólót :)"
Jó látni, hogy ennyire örömmel tölt el.
29-es:Ha nem lenne tényleg ennyi mocsok szülő, még meg is érteném a kiakadásodat.
Kérdező, normális az ofőd?Ergo:igazi, becsületes pedagógus?Ha igen,megemlítheted a problémádat és akkor köteles a gyámosoknak jelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!