Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja azt hogy nincs...

Miért mondja azt hogy nincs rá pénz?

Figyelt kérdés
Semmi ruhát nem vesz nekem anyám mert állitolag nincs ra penz! Neki van sok ruhája holmija a nadrágjaihoz kulon zokni van. Vett magának egy polot meg egy nadragot. Arra persze van pénz. De a gyerekeit ruházni arra nincs :( miert csinalja ezt?? Semmi ruhat nem vesz mindent magamnak kell megvenni kiveve az iskolai cuccokat. A szulinapi penzembol veszek ruhakat amennyit tudok. Zsebpenzz se kapok. Mit tegyek? 15/l

2017. aug. 15. 20:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
9%

Igen, a lakásra csak annyi.

És emellett még kell kajálni is, ami 2 főre is minimum 60 ezer összesen, havonta, de ti hárman vagytok.

Sajnálom, hogy ez a helyzeted, de jövőre 16 leszel, diákmunkázhatsz és azt a pénzt arra költöd amire akarod. Nem értem, mikor itt pattognak, hogy jaj elküldenénk a gyereket 16 évesen dolgozni. Nem erről van szó, de mit csináljon, ha a szülei nem tudnak neki pénzt adni, igények meg azért lennének?

Én is így voltam, a szüleim nem azért nem adtak nekem pénzt, mert nem akartak, hanem mert nem tudtak. Így az első adandó alkalommal fogtam magam és elmentem dolgozni nyáron. Abból a pénzből pedig szépen felújítottam a ruhatáramat. Ennyire egyszerű. Ha akarsz valamit, teszel érte, és ez a helyes hozzáállás az életben, mert lesznek még ennél keményebb dolgok is 5-10-20 év múlva a kérdező életében.

2017. aug. 16. 11:54
 22/33 A kérdező kommentje:

Utolsó, honnan tudod hogy hárman vagyunk?

Egy szóval se írtam le :D

2017. aug. 16. 11:58
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Akkor minimum hárman. Ha többen, akkor értelemszerűen még több.
2017. aug. 16. 12:00
 24/33 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy én vagyok már csak kiskorú csak rám kéne költenie mert a tesóim már felnöttek.
2017. aug. 16. 12:02
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
Tesóid otthon élnek?
2017. aug. 16. 12:04
 26/33 anonim ***** válasza:
82%

Visszakérdeznék: ha mindkét szülő dolgozik (nincs tartós betegség, munkanélküliség a családban), akkor nem mocorog a szülő lelkiismerete, hogy a gyerekének nem tud ruhát venni?

Nyilván itt nem arra gondolok, hogy a teli szekrény előtt hisztizik a nőnemű tini, hogy "nincs egy rongyom se"; meg nem is arra, hogy neki csak az ilyen-olyan márkás darab elfogadható, amit a plázában tízszer annyiért árulnak, mint a noname terméket az egyszerű boltban. Hanem arra, hogy tényleg kell időnként másik cipőt, kabátot, pulóvert stb. venni, mert kinőtte vagy elkopott a régi.

És ez a szülő kötelessége. Ahogy az ennivaló vagy épp a villany, fűtés, vízhasználat költségeinek biztosítása is.

És a kérdező kifejezetten írja, hogy anyukájának sok ruhája van, és a kérdés kiírásakor is vett magának egy pólót és egy nadrágot.

Tehát teljesen fölösleges számolgatni, mennyiből tudnak megélni.

Normális szülő elsősorban a gyerekének adna, és ő járna tovább a kopott, kiszolgált ruhában; nem a gyerekétől vonná meg, hogy magának vehessen.

2017. aug. 16. 14:05
 27/33 A kérdező kommentje:
Ma elmentem és vettem az 5 ezer forintbol ruhát amit szülinapomra kaptam. Pólót vettem meg cipőt. Anyu már megint vett magának egy pólót :)
2017. aug. 16. 23:19
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

"Anyu már megint vett magának egy pólót :)"

Jó látni, hogy ennyire örömmel tölt el.

2017. aug. 16. 23:25
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
Na persze.Unom már ezt a sok kamu sztorit.
2017. aug. 17. 06:22
 30/33 anonim ***** válasza:

29-es:Ha nem lenne tényleg ennyi mocsok szülő, még meg is érteném a kiakadásodat.

Kérdező, normális az ofőd?Ergo:igazi, becsületes pedagógus?Ha igen,megemlítheted a problémádat és akkor köteles a gyámosoknak jelenteni.

2017. aug. 18. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!