Divat lett a kisgyerekes szülőknél hogy gyerek nélkül mennek nyaralni?
Goldmund
Iróniának szánta a Vouge-ost.
Ha bevállalták a gyereket, akkor nyaralni is magukkal kell vigyék. Én biztos nem hagynám nagyszülőknél/rokonoknál.
Viszont tényleg vannak olyan szülők, akik csak megcsinálják a gyereket, de másokra sózzák.
Na, véletlenül elküldte.
Tehát max. az '50-es évekhez képest divat, mert akkor még tényleg az volt a nézet, hogy (főleg az anya) a szülő szar, ha nincs a gyereke ott a seggében 24/7. Az elmúlt évtizedekben azért sztem az arányok minimálisan változtak, csak most, amikor az Internet és a Facebook korában mindent tudunk mindenkiről, egyre több emberről tudjuk meg, hogy gyerek nélkül volt nyaralni.
Amúgy, ha nincs túlzásba víve, akkor én ezt támogatom. Azért fenn kell tartani a párkapcsolatot is, nem szabad MINDENNEK arról szólnia, hogy én anyuci vagyok, te apuci, és csak a gyerek, a gyerek, a gyerek meg a gyerek. Jó, ha tudnak romantikázni is egy kicsit.
Nem tudom ez mennyire divat vagy nem divat, de én 8 éves voltam mikor a szüleim először vittek nyaralni magukkal. Értsd: Akkor vittek először külföldre, szállodás tengerpartos nyaralásra. Máshová, állatkertbe, vidámparkba, strandra, persze sokszor elvittek előtte is. De nem érzem, hogy ez gond lenne, amíg ők kettesben lazítottak én mamáméknál voltam, és a mai napig nagyon jó emlékem, hogy mindig sokkal hamarabb kimentünk eléjük a reptérre, hogy én nézhessem a fel és leszálló repülőket.
Nem igazán értem mi a gond azzal, hogy az évi 52 hétből a szülők eltöltenének egyetlen egyet kettesben. Szerintem ennyire minimum szükség van, hogy párként is jól funkcionáljanak, ne csak szülőként. És azért átlagban a nagymamák is örülnek, ha kicsit unokázhatnak. Ha meg nem örülnek, akkor az valószínűleg nem utazás előtt egy nappal derül ki.
Három-négy napra én is elmegyek a párommal KETTESBEN, mert attól, hogy ott a gyerek, nem kell mindnehová együtt menni.
Nyilván nem külföldre, de valami eldugott kis faluba simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!