Hogy lehet ezt elviselni 20 évesen?
Nagyszüleimmel élek (vagyis hétvégén) egyébként egy másik városban (100 km-re lévő városban) tanulok, illetve dolgozom. Elakartam most menni 20-adikára, de nem engedtek el. Ha elmegyek haza sem kell jönni alapon. Se a balatonra, se sehova nem mehetek. A barátommal 4 éve vagyunk együtt, de nem engedik, hogy összeköltözzünk. Kérdem én, akkor miért lakhatok egyedül egy másik városban? Mindig csak zsarolnak "nem is kell hazajönni többet, ha elmész haza se gyere" "miattad fogunk szivinfarktust kapni" "nem a szórakozásból áll az élet, nehogy azt hidd már, mi se voltunk soha sehol mégis élünk"
Szeretem őket és félek is tőlük. Hogy oldhatnám meg?
Dolgozom egyébként, nem ők tartanak el. De a lakás amiben élek az az övék. Sajnos egyetem mellett nem tudok annyit keresni, hogy albérletre is elég legyen....
Költözz el, és ennyi.
20 éves vagy, én 21 évesen mentem el szintúgy zsaroló apáméktól, és félévente egyszer nézek rájuk.
Hasonló helyzetben vagyok, nagyszülők és másik városban tanulok :D
Hehe :D Anyámat megtépte nagyanyám (40? és 7X évesek) mert későn jött haza. Én megmondtam nekik, velem csinálják ezt, viszont látásra.
Hogy lehet elviselni? Nehezen, de szerintem nem kell. Sőt nem szabad! Beszéld meg velük hogy ez van, nem mamuci pici onokája vagy már, hanem felnőtt akárki, és vagy elfogadják, vagy elfogadják. Ha nem tetszenek nekik a feltételek akkor költözz el, nem élhetsz 30 éves korodban is velük, valamikor le kell válni. Nem szeretnélek megbántani, de jó önző s*******, "ők sem voltak". ÉS? KIT ÉRDEKEL? Neked van lehetőséged, ne éljél már ***** azért mert ők úgy éltek. Használd ki a lehetőségeket, felnőtt vagy, he!
Amúgy meg mi az hogy nem engednek el? Én ezt úgy szoktam: Sziasztok, mentem, majd jövök *ajtó becsuk*
Kollégium? Barát? Szobatársak? Ja.. Most veszem észre hogy "nem engedik"... Te jóó ég..
TL;DR Ülj le velük tárgyalni szépen hogy felnőtt vagy már, így úgy amúgy, neked van lehetőséged most kell kihasználni, most kell kibulizni magadat nem gyerek mellett, meg izé-hozé. Ha nem tetszik akkor ki kell hírdetni hogy ez van, nem vita tárgya. Ha komolyan gondolnák hogy nem kell hazajönni akkor meg költözöl a barátodhoz. Mondd meg hogy szerinted ez egy nagyon önző felfogás "ha nekik nem volt neked se legyen", "dögöljön meg a szomszéd tehene is", blablabla, költözés baráthoz, baráttal, kollégium, szobatárs, stb. tessék választani, ha jutottál valamire szívesen hallanék a fejleményekről :) Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!