Hogyan keressem meg az apám?
Egyedül a nevét és a születési dátumát tudom. Még annyi könnyebbségem van, hogy az országban kb ő az egyetlen azzal a névvel. Viszont a tartózkodási helye (ha él még egyáltalán, de nem hívtak még halottat azonosítani) ismeretlen. Valószínűleg Kőbányán hajléktalan.
Mikor nagymamám meghalt 6 éve, akkor hivatalból ő is meg lett keresve, de a nagynénémék nem voltak kíváncsiak arra, hogy épp hol van. Esetleg a temetkezési vállalat ami intézte a temetést és a felkutatását, ott is meg van még a tartózkodási helye? Akkor legalább egy környék be lenne lőve és esetleg az ottani hajléktalanokat megkérdezni, hogy ismerik-e őt és tudják-e hol van.
Számomra ez nagyon fontos lenne. Ha nem rendezem a vele való viszonyom, akkor kb én soha se leszek boldog ember a jövőben.
Kedves Kérdező4
Ha így tartod: "Ha nem rendezem a vele való viszonyom, akkor kb én soha se leszek boldog ember a jövőben." akkor az így is lesz. Jó az neked?
A Vöröskereszt foglalkozik hasonló kutatásokkal. Az ártáblájukat -ha van- nem ismerem.
A vöröskereszt nem ilyenekkel foglalkozik, csak a háborúkban eltűnt rokonokkal, pl. 56-os külföldre szakadt rokonok megkeresése.
Viszont az önkormányzatnál van ilyen opció, kb. egy éve néztem utána, akkor 3000 Ft illeték volt rá. (Okmányiroda, kormányablak, ha te is pesti vagy, akkor a kerületi kirendeltség.)
Ők a meglévő adatok alapján felkutatják az apádat, ha lehet, és két opcióból választhatsz:
- megadják neki a te elérhetőségeidet, és ő dönti el, megkeres-e
- megkérdezik, hogy kiadhatják-e neked az elérhetőségeit
Amennyire tudom, elhunyt esetében sem a temetkezési vállalkozó intézi a felkutatást, hanem az önkori hivatalból a hagyatéki eljárás kapcsán, de egy kérdést mindenképp megér, az iratokon elvileg szerepelnie kell. Illetve a nagynénédnél lévő iratokon is szerepelnie kéne az akkor megtalált infóknak, a hivatalos levélen mindig szerepel, hogy kik kaptak belőle példányt.
Köszi a választ!
Az mindegy, hogy melyik önkormányzati hivatalba megyek be vagy célszerűbb lenne a 10. kerületivel kezdeni? Elvileg oda van/volt bejelentve lakcím szerint anno.
Hosszú és elég bonyolult a helyzet.
Leginkább abból fakad a probléma, hogy a saját családomtól nem kaptam meg azt a szeretetet, amit egyébként kellett volna és másokkal pótoltam ezt a hiányt. A mások alatt éppen aktuális páromat és az ő családjukat értem. Nem rég jöttem rá, hogy az exeimet egyáltalán nem szerettem csak a családjukat és ők eszközök voltak számomra ahhoz, hogy kapjak én is a családi szeretetből.
Muszáj vagyok lerendezni a saját családommal való viszonyokat, ha nem akarom állandóan ugyanezeket a köröket futni életem végégig. Így is sok év elment mire rájöttem erre és nagyon sok csalódás is ért. Még mondjuk elég fiatalnak számítok (25 vagyok), de úgy érzem, hogy ez a kulcs, hogy legalább a jövőben boldog lehessek és végre normális kapcsolatokat alakíthassak ki és ne csak pótlékokat keressek.
www.kekkh.gov.hu/hu/adatszolgaltatas_kapcsoaltfelvetel
olvasd el ezt a linket, igy párezer forintért megtudhatod apád hivatalos adatait
ezt is nézd meg
www.menhely.hu/index.php/kapcsolat/intezmenyvezetok
rajtuk keresztül csatlakozhatsz a Kőbányán dolgozó hajléktalan-segitőkhöz, akik segiteni fognak neked megtalálni apádat
a szándékodat én tiszteletre méltónak találom. ha van lehetőséged apádon segiteni, akkor tedd meg. számits rá, hogy nehéz lesz. nagyon nehéz. sok sikert kivánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!