Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan keressem meg az apám?

Hogyan keressem meg az apám?

Figyelt kérdés

Egyedül a nevét és a születési dátumát tudom. Még annyi könnyebbségem van, hogy az országban kb ő az egyetlen azzal a névvel. Viszont a tartózkodási helye (ha él még egyáltalán, de nem hívtak még halottat azonosítani) ismeretlen. Valószínűleg Kőbányán hajléktalan.

Mikor nagymamám meghalt 6 éve, akkor hivatalból ő is meg lett keresve, de a nagynénémék nem voltak kíváncsiak arra, hogy épp hol van. Esetleg a temetkezési vállalat ami intézte a temetést és a felkutatását, ott is meg van még a tartózkodási helye? Akkor legalább egy környék be lenne lőve és esetleg az ottani hajléktalanokat megkérdezni, hogy ismerik-e őt és tudják-e hol van.

Számomra ez nagyon fontos lenne. Ha nem rendezem a vele való viszonyom, akkor kb én soha se leszek boldog ember a jövőben.

2017. aug. 13. 10:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező4

Ha így tartod: "Ha nem rendezem a vele való viszonyom, akkor kb én soha se leszek boldog ember a jövőben." akkor az így is lesz. Jó az neked?

A Vöröskereszt foglalkozik hasonló kutatásokkal. Az ártáblájukat -ha van- nem ismerem.

2017. aug. 13. 10:18
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem jó, de nem tudok mit csinálni. Így is épp eleget szenvedtem miatta. Az elmúlt pár napban meg megvilágosodtam, hogy mit kell tennem, de ehhez szükségem van arra, hogy beszélhessek vele.
2017. aug. 13. 10:27
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

A vöröskereszt nem ilyenekkel foglalkozik, csak a háborúkban eltűnt rokonokkal, pl. 56-os külföldre szakadt rokonok megkeresése.

Viszont az önkormányzatnál van ilyen opció, kb. egy éve néztem utána, akkor 3000 Ft illeték volt rá. (Okmányiroda, kormányablak, ha te is pesti vagy, akkor a kerületi kirendeltség.)

Ők a meglévő adatok alapján felkutatják az apádat, ha lehet, és két opcióból választhatsz:

- megadják neki a te elérhetőségeidet, és ő dönti el, megkeres-e

- megkérdezik, hogy kiadhatják-e neked az elérhetőségeit

Amennyire tudom, elhunyt esetében sem a temetkezési vállalkozó intézi a felkutatást, hanem az önkori hivatalból a hagyatéki eljárás kapcsán, de egy kérdést mindenképp megér, az iratokon elvileg szerepelnie kell. Illetve a nagynénédnél lévő iratokon is szerepelnie kéne az akkor megtalált infóknak, a hivatalos levélen mindig szerepel, hogy kik kaptak belőle példányt.

2017. aug. 13. 11:22
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Az mindegy, hogy melyik önkormányzati hivatalba megyek be vagy célszerűbb lenne a 10. kerületivel kezdeni? Elvileg oda van/volt bejelentve lakcím szerint anno.

2017. aug. 13. 11:37
 5/11 anonim ***** válasza:
Elmondanád, hogy miért akarod megkeresni? Ha csak annyit tett, hogy megcsinált, akkor nem az apád, csak egy donor.
2017. aug. 13. 12:00
 6/11 A kérdező kommentje:

Hosszú és elég bonyolult a helyzet.

Leginkább abból fakad a probléma, hogy a saját családomtól nem kaptam meg azt a szeretetet, amit egyébként kellett volna és másokkal pótoltam ezt a hiányt. A mások alatt éppen aktuális páromat és az ő családjukat értem. Nem rég jöttem rá, hogy az exeimet egyáltalán nem szerettem csak a családjukat és ők eszközök voltak számomra ahhoz, hogy kapjak én is a családi szeretetből.

Muszáj vagyok lerendezni a saját családommal való viszonyokat, ha nem akarom állandóan ugyanezeket a köröket futni életem végégig. Így is sok év elment mire rájöttem erre és nagyon sok csalódás is ért. Még mondjuk elég fiatalnak számítok (25 vagyok), de úgy érzem, hogy ez a kulcs, hogy legalább a jövőben boldog lehessek és végre normális kapcsolatokat alakíthassak ki és ne csak pótlékokat keressek.

2017. aug. 13. 12:13
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként, ha tudod, hogy hajléktalan, érdemes a kerületi illetőségű szállókat végigjárni, hátha.
2017. aug. 13. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:
KEKKH 3500Ftert megkeresi neked, egy kérelmet kell benyujtanod bármelyik járási hivatalba-amit már előttem említettek. De nézd meg a KEKKH honlapját,minden le van írva.
2017. aug. 13. 15:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem gondolod, hogy ha megtalálnád, az inkább felzaklatna? Főleg, ha nem úgy alakul a találkozó, ahogy azt elképzeled. Néha jobb a dolgokat elengedni. De te tudod. Csak tegyük fel megtalálod, de egy szót nem hajlandó veled beszélni, (márpedig nagy rá az esély, mert ha akarna már megkeresett volna) akkor nem leszel előrébb.
2017. aug. 13. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

www.kekkh.gov.hu/hu/adatszolgaltatas_kapcsoaltfelvetel

olvasd el ezt a linket, igy párezer forintért megtudhatod apád hivatalos adatait

ezt is nézd meg

www.menhely.hu/index.php/kapcsolat/intezmenyvezetok

rajtuk keresztül csatlakozhatsz a Kőbányán dolgozó hajléktalan-segitőkhöz, akik segiteni fognak neked megtalálni apádat

a szándékodat én tiszteletre méltónak találom. ha van lehetőséged apádon segiteni, akkor tedd meg. számits rá, hogy nehéz lesz. nagyon nehéz. sok sikert kivánok neked.

2017. aug. 14. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!