Én vagyok túl érzékeny vagy az apám nem normális?
Tenyleg nem tanulhatok, amit akarok?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok most leszek 8.-os.A gimnáziumban két nyelvet kell tanulni ugye,és én spanyol két tannyelvűbe szeretnek menni,vagy spanyolt választanám első nyelvnek és angolt a másodiknak.Eddig tanultam angolul valami alapom van,de nem szeretem,nem érzem magamenak...(tudom h hasznos de egyszerűen tanulok,de nem érdekel)viszont a spanyol pici korom óta szerelem.Anya megengedné h spanyolt tanuljak apa viszont hallani sem akar róla.Szerinte az angol a legfontosabb...Múltkor mondtam Neki,hogy spanyolt nagyon sokan beszélnek Dél-Amerikában,Spanyolországban stb és én oda szeretnem egyetemre menni....Erre ordítozott,hogy miért vagyok olyan helyekre ahol semmibe nem nézik a nőket,csak tánc meg szexuális kapcsolat kell nekik.... Nagyon kiakadt így nem hoztam fel a témát újra,de anyunak mondtam,hogy én ezt szeretnem,ezt érzem,és most 8.utan jó lenne ha beszélne apával,mert nem szeretnek olyan helyre menni,ahol angol az első nyelv...Anyu azt mondta beszél vele,látja h tényleg érdekel ugyanis a dedimnez titokban jön egy spanyol magántanár amit én és a dedim fizetünk,és már 1nyar alatt előbbre érzem magam,mint angolból....Nem tudom mit csináljak,tényleg ennyire rossz a spanyol nyelv?
Nyugtasd meg apukádat, hogy angol lesz a második nyelv, abból is megcsinálod a nyelvvizsgát, akkor ő is elfogadja majd szerintem. :)
2017. aug. 9. 09:48
2/26 anonim válasza:
Ennyi idosen mar azert nem art figyelembe vennie hogy te mit szeretnel. Amiben igaza van, az az, hogy manapsag az angoltudas a minimum elvaras mindenhol (ha Latin amerikaba mennel dolgozni, ott is), minden mas csak ahhoz kepest plusz.
Szoval ha en lennek az apad engednem a spanyol kettannyelvut, de azzal a feltetellel hogy az angolnak is nekifekszel es azt se hanyagolod el, legalabb egy felsofokut ossze kell hozni abbol is.
2017. aug. 9. 09:50
3/26 anonim válasza:
Csak spanyollal nem sokra mész, főleg, hogy semmi nem garantálja, hogy 4 év múlva is Spanyolországba akarsz menni (meg hogy egyáltalán a szleid tudják finanszírozni), másrészt Dél-Amerikában eléggé eltérő spanyol dialektust bezsélnek, jó ha tudod.
Az angol ma meg már alapvető, ha tetszik, ha nem. Nélküle gyakorlatilag esélytelen vagy a munkapiacon. Világnyelv. Hiába utazol el bárhova szinte a világon, a spanyolt a kutya nem érti meg, angolul meg lassan a 100 éves kiskínai néni is eldünnyög annyit, hogy yes/no. Ha más nem, egy erős középfok kötelező belőle.
2017. aug. 9. 10:00
4/26 anonim válasza:
Nem kell mindenről tudnia. Mondd neki azt, hogy az angol az első.
2017. aug. 9. 10:04
5/26 anonim válasza:
A szülő csak jót akar a gyermekének, bár néha jobb lenne, ha nem akarná annyira. :)
Mindazonáltal 30 éves korodra már tudni fogod, hogy édesapádnak igaza volt, de 50 éves korodig nem fogod hangosan kimondani. :)
2017. aug. 9. 10:16
6/26 anonim válasza:
Hasonlóan voltam, mint te, csak az olasszal. Apukám már konkrét középiskolai sorrendet csinált nekem, olasznak persze nyoma sem volt benne. Megnyugtattam, hogy úgy lesz, majd átírtam, ahogy akartam. Utolsó nap odaadtam neki aláírni, akkor már nem tehette meg, hogy nem írja alá. Azóta egy olasz diploma és egy angol c1 nyelvvizsga büszke tulajdonosa vagyok, és édesapám is belátta, hogy hagyni kell a gyereket, hogy az érdeklődése irányítsa. :)
2017. aug. 9. 10:20
7/26 anonim válasza:
Hidd el jobban jársz az angollal, meg fogod bánni később ha a spanyolt választod. Ha megtanulsz rendesen angolul utána még simán megtanulhatsz spanyolul, de legyenek helyén a prioritásaid.
2017. aug. 9. 10:22
8/26 anonim válasza:
Én a spanyolra szavazok! 😃
2017. aug. 9. 10:24
9/26 A kérdező kommentje:
3-as nem mondtam,hogy nem tanulom meg az angolt.Viszont azt gondolom,hogy arra is hallgatni kene,hogy nekem mi tetszik.A szüleim nem biztos,hogy ki tudnának fizetni egy ilyen utat,de a nővérem segítségével igen,aki támogat mindig ahogy a dédi is.Illetve most a zsebpénzemet a tanulásba fordítom,később a diák munkáját felrerakom az útra.Tudom,hogy más a spanyol Latin-Amerikában voltam már Chileben egyszer a tesommal,de az alapok ugyanazok.A tesom olaszul beszél és angolul,es a 10.szulinapomra kaptam Tőle ezt a Chilei utat,hogy lássam mit akarok,hat azóta csak jobban szeretem a helyet.O Olaszországban idegenvezető. Mindent meg fogok tenni,hogy ott tanuljak tovább,és pont amit írtál,angolul sokan beszélnek,spanyolul kevesebben tanulnak,így szerintem nagyon jól jön,de az biztos h én szeretem és a dedim mondta h ez a lényeg.
2017. aug. 9. 10:41
10/26 anonim válasza:
Szerintem meg olyan mindegy melyik az első nyelv, de célszerű annak lennie amelyikből előrébb vagy. Aztán úgy is rajtad múlik Melyiket mennyire gyakorolod és mikor vizsgázol belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!