Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok túl érzékeny vagy...

Én vagyok túl érzékeny vagy az apám nem normális? Tenyleg nem tanulhatok, amit akarok?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok most leszek 8.-os.A gimnáziumban két nyelvet kell tanulni ugye,és én spanyol két tannyelvűbe szeretnek menni,vagy spanyolt választanám első nyelvnek és angolt a másodiknak.Eddig tanultam angolul valami alapom van,de nem szeretem,nem érzem magamenak...(tudom h hasznos de egyszerűen tanulok,de nem érdekel)viszont a spanyol pici korom óta szerelem.Anya megengedné h spanyolt tanuljak apa viszont hallani sem akar róla.Szerinte az angol a legfontosabb...Múltkor mondtam Neki,hogy spanyolt nagyon sokan beszélnek Dél-Amerikában,Spanyolországban stb és én oda szeretnem egyetemre menni....Erre ordítozott,hogy miért vagyok olyan helyekre ahol semmibe nem nézik a nőket,csak tánc meg szexuális kapcsolat kell nekik.... Nagyon kiakadt így nem hoztam fel a témát újra,de anyunak mondtam,hogy én ezt szeretnem,ezt érzem,és most 8.utan jó lenne ha beszélne apával,mert nem szeretnek olyan helyre menni,ahol angol az első nyelv...Anyu azt mondta beszél vele,látja h tényleg érdekel ugyanis a dedimnez titokban jön egy spanyol magántanár amit én és a dedim fizetünk,és már 1nyar alatt előbbre érzem magam,mint angolból....Nem tudom mit csináljak,tényleg ennyire rossz a spanyol nyelv?

2017. aug. 9. 09:44
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
19-nem Magyarországon tervezem a jovomet,a nemet,orosz meg olyan távol all tőlem,hogy nem tanulnám.Angol vagy spanyol nyelvterületen élnék,de spanyolon szívesebben.
2017. aug. 9. 12:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha apádnak elmondanád, hogy spanyolul már el is kezdtél tanulgatni, szeretnél x éven belül nyelvvizsgázni belőle? Talán ha látja, hogy komolyan gondolod, másként gondolkodik majd.
2017. aug. 9. 12:58
 23/26 anonim ***** válasza:
33%
Az miért 0, akinek ténylegesen van tapasztalata? Minden nyelv szép és jó, de tény, h van hasznosabb és kevésbé hasznos. És minden kétséget kizáróan az angol az összes nyelv közül a leghasznosabb, apádnak emiatt az a véleménye ami. Másrészt egyáltalán nem biztos, h tudná, akarná finanszírozni az costa rica-i tanulmányaidat, nekem ez csak álmodozásnak tűnik.
2017. aug. 9. 13:17
 24/26 anonim ***** válasza:
56%

Apád valószínűleg a saját, füstbe ment életét akarja rajtad keresztül újra élni. Kérdezd meg tőle, miért nem fontos neki, hogy a gyereke boldog legyen? Az angol valóban fontos, de az élet hosszú, és később még dönthetsz úgy, hogy befejezed a angol nyelvű tanulmányaidat. 14 évesen még nem vagy elkésve róla. A kérdést úgy tedd fel, ahogy írtam.

Apa! Miért nem fontos neked, hogy én boldog legyek? – Ebben a kérdésben az az aljas, hogy nem fog tudni rá jól válaszolni. Mondom az opciókat.

– Azért nem fontos, hogy boldog légy… – ezt biztosan nem fogja választani.

– Nem igaz az állítás, hogy nekem nem fontos, hogy boldog légy. – Erre meg lehet mondani, hogy ez mellébeszélés, mert nem ez volt a kérdés. ;)

– Nekem igenis fontos, hogy boldog légy. – Ekkor célegyenesben vagy, mert elmondhatod neki, hogy akkor leszel boldog, ha spanyolul tanulhatsz tovább.

2017. aug. 10. 14:40
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha olyan a lelki világod,a saját településeden is találnál szex orientált hímsoviniszta disznót,ez nem származás függő.

Amúgy én is spanyol nyelvterületre készülök, csak szakma+diploma után,mert az elhelyezkedés hasonlóan "könnyű",mint nálunk.Én azt mondom,kitartást és olvass sok spanyolt.Márquezt előszeretettel ajánlom.:)

2017. aug. 11. 03:37
 26/26 anonim ***** válasza:
66%

Ha hottentottául szeretnél tanulni, azt is kötelessége lenne támogatni! A te életed, legyen benne némi örömöd!

Eszem megáll a válaszokat olvasva, itt mindenki sikerorientált? Ezért van annyi munkájába belefásult ember -- csak az lebeg mindenki előtt, hogy mivel lehet leakasztani a legtöbb zsét, kit érdekel, hogy amúgy gyűlöli az egészet…?

Egyébként is, *bármilyen* nyelvvel jól jár az ember, nincs rossz választás. Legfeljebb nem marad itthon, hanem kiköltözik külföldre.

(A spanyol pedig gyönyörű nyelv, én is szívesen tanulnám. Bár a dán előrébb van a listámon. ;)

2017. aug. 11. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!