Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok túl érzékeny vagy...

Én vagyok túl érzékeny vagy az apám nem normális? Tenyleg nem tanulhatok, amit akarok?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok most leszek 8.-os.A gimnáziumban két nyelvet kell tanulni ugye,és én spanyol két tannyelvűbe szeretnek menni,vagy spanyolt választanám első nyelvnek és angolt a másodiknak.Eddig tanultam angolul valami alapom van,de nem szeretem,nem érzem magamenak...(tudom h hasznos de egyszerűen tanulok,de nem érdekel)viszont a spanyol pici korom óta szerelem.Anya megengedné h spanyolt tanuljak apa viszont hallani sem akar róla.Szerinte az angol a legfontosabb...Múltkor mondtam Neki,hogy spanyolt nagyon sokan beszélnek Dél-Amerikában,Spanyolországban stb és én oda szeretnem egyetemre menni....Erre ordítozott,hogy miért vagyok olyan helyekre ahol semmibe nem nézik a nőket,csak tánc meg szexuális kapcsolat kell nekik.... Nagyon kiakadt így nem hoztam fel a témát újra,de anyunak mondtam,hogy én ezt szeretnem,ezt érzem,és most 8.utan jó lenne ha beszélne apával,mert nem szeretnek olyan helyre menni,ahol angol az első nyelv...Anyu azt mondta beszél vele,látja h tényleg érdekel ugyanis a dedimnez titokban jön egy spanyol magántanár amit én és a dedim fizetünk,és már 1nyar alatt előbbre érzem magam,mint angolból....Nem tudom mit csináljak,tényleg ennyire rossz a spanyol nyelv?

2017. aug. 9. 09:44
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Én inkább a kettanyelvu spanyolra próbálnám rávenni.Minden spanyolul és plusz heti 3angol óra...
2017. aug. 9. 10:49
 12/26 A kérdező kommentje:
Ez meg a Despacito előtti időkben történt,és egy komoly kérdés. Az apám azt gondolja egyepkent ha már itt tartunk,hogy Latin-Amerika olyan ahogy ebben a számban van,és hogyha ott lenne gyerekem az apja biztos elhagyná stb...(ezeket is Ő mondta).En egy szóval nem mondtam h ott szeretnek gyereket stb,de ott szeretnek egyetemre menni...Úgy gondolom,hogy nyelveket tanulni amúgy is fontos nekem ezek a nyelvek tetszenek jobban spanyol,olasz,francia,mint az angol vagy ne agy Isten nemet.... :(
2017. aug. 9. 11:11
 13/26 anonim ***** válasza:
76%

"A spanyollal nem sokra mész."

Az angol tanárom megmondta, hogy angol után spanyolul érdemes leginkább megtanulni, mert rengetegen beszélik.

2017. aug. 9. 11:13
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
És ő egy világ látott, tanult ember, 6 nyelven beszél.
2017. aug. 9. 11:14
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
Az oké, hogy spanyol kéttannyelvűbe mész és mellette tanulsz angolul. De hogyan képzelted el a spanyol egyetemet? Ha egy utat nem tudnak kifizetni a szüleid, akkor hogy tudnák finanszírozni, hogy te több évig kint élj? Tandíj mennyibe kerül? Plussz 19 évesen egyedül egy full idegen országban, hát nekem nem hangzik túl jól
2017. aug. 9. 11:35
 16/26 anonim ***** válasza:
41%

a spanyol nyelvterület gazdaságilag eladósodott országok halmaza, ezért nem túl jó befektetés ezt tanulni.

angol, német, orosz, kínai jó befektetés.

Minél előbb beleállsz az angolba annál jobb, apádnak igaza van.

2017. aug. 9. 11:40
 17/26 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ha nem hanyagolod el az angolt, simán mehetne spanyol két tannyelvű. De a külföldi Egyetemet én is nehezen képzelem el, amennyiben megtehetitek, az más. Lehet túl nagyok az elvárásaid és apukád fél, hogy nem tudja megadni azt, amire vágysz? Ezért akar lebeszélni a spanyolról..esetleg
2017. aug. 9. 12:26
 18/26 anonim ***** válasza:
34%
Én beszélem mindkettőt és bár a spanyol nagyon szép nyelv, az angol sokkal fontosabb. Mások írták, milyen sokan beszélik, ez így van, de akik beszélik, legtöbbször tudnak angolul is, vagy nagyon messze élnek tőlünk. Ha megvan az angol felsöfokud, akkor utána csináld meg a spanyolt is, de ha nincs különösebb ok rá, pl. munkához kell, kint akarsz továbbtanulni, tolmács akarsz lenni, stb., a spanyolnak önmagában nincs sok haszna.
2017. aug. 9. 12:35
 19/26 anonim ***** válasza:
21%

Sokra nem mész vele az biztos :)

Jól hangzik a spanyol de nem biztos felvesznek kinti egyetemre.

Itthon akkor semmire sem mész vele, akkor inkább orosz vagy német. De ne egy olyan nyelv amivel itthon semmire sem mész. Teljesen igaza van apudnak.

2017. aug. 9. 12:48
 20/26 A kérdező kommentje:
Nem várom el a szüleimtol,hogy mindent Ok fizessenek.Irtam,hogy most is zsebpénzt plusz pénzt amit kapok a tesomtol(szoktam vigyázni a fiára,és bar nem ezért,de ilyenkor ad nekem egy kis pénzt) mind elkoltom a spanyol nyelvtanarra.Ha azon múlna akar 1evig csak dolgoznék ezért ez egyetemert +mama és anyuek is besegitenenek.Apukamat amúgy az nem zavarna hogy elmegyek Ő küldene Ausztráliába.Gazdasagilag mivel földrajz versenyt nyertem tisztában vagyok a helyzetekkel,de Chile,Uruguay és Costa Rica nagyon fejlett,és összeszedett országok.Nem csak a levegőbe beszélek tényleg érdekel a téma,utána is olvasok,és azt látni kene szerintem h ennyi idősen mennyit teszek érte. Mi hasznom származna belőle?Talan tanitanam a spanyolt egy angol területű helyen h apámnak is igaza legyen .:)
2017. aug. 9. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!