Normális ez a reakció anyámtól?
Nemrég elmentek a szüleim egy egy hetes kirándulásra és gondoltam kihasználom az alkalmat egy nagytakarításra. Mivel a konyha az ő territóriumuk szinte soha nem megyek oda. Ők ott telefonoznak, főznek, cigiznek én meg a szobában eszek. De most nyilván a konyhát is kitakaríottam. Kezdve az utolsó fazék fülére ragadt kosztól a csempék eldugott részéig. Minden eddig sárgának hitt bútor fehér lett, komolyan több napig dolgoztam vele és minden este rohadtul fájt a hátam miatta meg párszor a hányinger is elkapott olyan édes kis ajándékoktól mint a szekrény sarkán lévő vastag penészes kávémaradvány.
Errefel mikor hazajönnek tudjátok mit mondott anyám?
"Hogy ő ezért nem szeret elmenni, mert folyton ezt csinálom. Mindent elpakolok és már az ideg ette hazaúton is, hogy vajon mi a nyavaját műveltem a házzal."
Nos én erős ember vagyok... Elviselem ha megaláz, ha gúnyol, még azt is ha a barátaimat szidja de ennél azt hittem elsírom magam.
És valójában hülyeség a fenti kérdés, mert gondolom, hogy nem normális amit mondott, de valahogy tudni akarom, hogy én túlreagálom és egy hisztis kis ** vagyok vagy titeket is nagyon megbántott volna?
Az a helyzet, h tök igaza van, én is hasonló szituba keveredtem és az igazat megvallva el sem tudod képzelni a másik oldalrol a dolgot. Tudom, h te jót akartál, de 1., senki nem kért rá, 2., nem a te cuccaid vannak a konyhában, mindent arrébb pakolsz és anyád fogja keresni a szürötöl a kiskanálig mindent hetekig. Engem is egy ilyen csodával lepett meg a drága férjem, csak ő komolyabb felújítást csinált, 2 hétig bőgtem mikor megláttam , eltelt 2 hónap és még mindig nem találom a cuccaimat, nem egy dolog eltűnt, ki is dobott dolgokat, ami szerinte nem kell, nekem meg nagyon is kellett volna, semmit se találok, mindent össze-vissza pakolt. Hát köszi szépen. Ilyen meglepi kinek kellene?
A másik, h eleve utálom, ha a cuccaim között túrnak, talán anyád is így van vele.
Drága kérdező, teljesen igazad van. :( Utolsú válaszoló, itt most nem arról van szó, hogy önkényesen áttendezte a házat, csak azért, hogy utána semmit se lehessen megtalálni, hanem kitakarította a hónapok óta gyűlő mocskot, amivel a szülei puszta igénytelenségből nem foglalkoztak.
Hát anyukádnak meg inkább hálásnak kéne lennie.
5# "Nehéz elmagyarázni, de azért, mert egy családtagod valamit mocskosan hagy nem vagy felhatalmazva arra, h mindent letakaritsál."
De igen, ez pontosan felhatalmazza. Nem a szülei szobájában turkált a fiókokban, csak rendet rakott a konyhában, ami neki is ugyanúgy az élettere, és jogosan tart igényt a higiéniára.
Hát mondhat akárki akármit,én nagyon örülnék,ha valaki meglepne és az utolsó négyzetcentiig csillivillire takarítaná a konyhámat!😆
Tuti nem haragudnék meg érte!
7 fent írta, h nem csinál a konyhában semmit, még csak nem is ott eszik!
Lehet nyugodtan lepontozgatni, de egyenlőre én vagyok az egyetlen, aki a másik oldalról is be tud számolni, mert jelenleg is egy hasonló szituban vagyok, tehát ha a kérdező meg akarja érteni a saját anyját, akkor egyenlöre én adtam a legjobb választ.
De egyébként nyilván nem minden embert idegesít fel rohadtul, ha a lakását más takarítja, engem igen, meg anyukát is. Akkor meg miért kell kitakaritani meglepetésböl a konyhát? Nem olyat kellene ajándékozni, aminek a másik ember örül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!