Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez olyan nagy kérés anyámtól?

Ez olyan nagy kérés anyámtól?

Figyelt kérdés

16/l vagyok, és az a problémám, hogy régebben a havi ciklusom rendszeres volt. Aztán elkezdett úgy csinálni, hogy egy hónapban volt vagy háromszor, aztán két hónapig nem. Nagyon erős is néha. Mióta elvesztettem a szüzességem, és azóta nemi életet élek, beállt kb 19-20 naposra. Ebben az a baj, hogy eleve nagyon rövod, de amint elmúlik, már a 9-10. napon jelentkeznek a premenstruációs tünetek (mellfeszülés, hasfájás, pattanások, rossz közérzet, puffadás). Ez kb. 3-4 hónapja. Most július hónapban meg is számoltam: kb. 8-9 olyan napom volt a hónapban, hogy semmilyen tünet, panasz nem volt. Tudom, nem betegség, nem is hangzik olyan rosszul, de rettenetes hogy állandóan fáj a hasam vagy van valami panaszom.

A másik probléma, hogy azt hittem ezt az egészet megbeszélhetem édesanyámmal. Kértem, hogy vigyen el a nőgyógyászához, nagyon jó szakember, de a mi (vidéki) városunkban is nagyon borsos a magánrendelés ára, a sima kórházi rendelőnkben pedig mondjuk ki, sz arnak ránk. Azt mondta nem visz el (nem az árral van baja), mert biztos nincs semmi bajom, meg kemény vagyok és kibírom, majd egyszer jobb lesz. De én már kezdek megveszni, fáj a hasam, állandóan van valami ami miatt nem érzem jól magam, és nekem meg sajnos nincs keresetem, amiből tudnék menni magánrendelésre, nincsenek tízezreim tartalékba (errefelé bizony van annyi), és akárhogy kérlelem, nem visz. Diákmunkára sem vettek fel mert rengeteg a jelentkező. Ilyenkor mit tudok tenni? Most is az vezetett rá a kérdésre, hogy nagyon fáj.

2017. júl. 29. 21:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudsz valakihez fordulni, aki segít? Apád, nagynéni/nagyszülő, barátod, bárki?
2017. júl. 29. 21:37
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem sajnos. Már megtettem volna
2017. júl. 29. 21:38
 3/16 anonim ***** válasza:
70%

Ezt a cikket dugd anyád orra elé, de amúgy meg irány az ingyen nőgyógyász, gyermek vagy tininyőgyógyászati rendelésre is mehetsz

[link]

2017. júl. 29. 21:44
 4/16 anonim ***** válasza:
57%
Hát szívem akkor fogod magad és elmész egyedül. Az állami ellátás tényleg nem világszínvonalú, de azért a "szarnak ránk"-tól is elég messze van. Bemész a dokihoz elmondod mi a bajod, és majd megvizsgál. Azt mondjuk nem írtad szedsz-e fogamzásgátlót. Mert lehet attól van, akkor el kell menni megint csak a dokihoz, hogy írjon föl másfajtát.
2017. júl. 29. 21:44
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem szedek gyógyszert.
2017. júl. 29. 21:45
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
Huh a témába sajnos nem nagyon tudok segíteni, csak a magán rendelésről írnék annyit, hogy nagyon gyakori, hogy ugyan az rendel magánban heti 4 napot aki pl az sztk-ban heti 1 napot. Tesóm járt így, hogy elment az sztk-ba, de elég gonoszak voltak vele majd elment MÁS VÁROSBA magán rendelésre és ugyan az volt a doki. Elég kellemetlen volt... és még meg is szólta őt, hogy na mi van a sima rendelés nem felel meg stb
2017. júl. 29. 21:52
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon sajnállak, anyukád nagyon felelőtlen. Barátod nem tudna kisegíteni?
2017. júl. 29. 22:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Mégis elgondolkodtam az sztk-n, a semminél jobb. De hogyan megy? Mindenképpen kell szülő vagy felnőtt korú kísérő? Beutaló szükséges vagy elő kell magam jegyeztetni valahol?
2017. júl. 29. 22:04
 9/16 anonim ***** válasza:
69%

Azért az túlzás hogy sz.rnak az emberre, nekem sajnos elég gyakran kell járnom de csak sztk-ba, mert nincs pénzem drága magánrendelésre. Egyébként meg olyan sztk-s orvosom van, akinek van magánrendelése is, tehát.... :)

Menj el dolgozni, ha ennyire ragaszkodsz a magándokihoz, de felesleges egy ilyen dologért a magándoki. Nekem is ugyanez volt a problémám, csak a fogamzásgátló segített, tuti hogy te is max ezt kapsz majd, ne szamits nagyobb történetre :-D

Vannak nők, akik megusszák pár csepp vérrel, minden fájdalom nélkül, mások meg nem. Ez így önmagában nem jelent semmi komoly betegséget, de azért a biztonság kedvéért kérhetsz egy kivizsgálást.

2017. júl. 29. 22:08
 10/16 A kérdező kommentje:
Nekem az is jó lenne ha az sztk-ba elvinne. Csak vigyen valahova, és történjen valami mert már nem bírom.
2017. júl. 29. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!