Hogyan kérjem meg apát arra, hogy ne legyen itthon olyan sokáig?
Az a helyzet, hogy a szüleim elváltak, de ez már több éve történt. A szüleim jóban vannak egymással, én anyával maradtam.
Mostanában elég elfoglalt vagyok az iskola és egyéb dolgok miatt, ezért nincs túl sok időm. Apa sok időt szokott itthon eltölteni (anya későn szokott hazaérni a munkából), de ennek nem annyira örülök az elfoglaltságom miatt. Ha itthon van, akkor nem tudok elmélyülni egy feladatban, gyorsan tanulni, stb. De nem feltétlen a jelenlétével van baj, hanem a stílusával, hogy egyértelmű/hülye kérdéseket tesz föl, hogy ok nélkül elkezd erőltetetten nevetni, vagy hogy elég furcsán használja a szavakat, de a legidegesítőbb, hogy mindig hülye hangokat ad ki.
Ezek nagyon megnehezítik a tanulást, mostanában csak akkor kezdek el tanulni, ha elment, amitől eléggé szűkösen leszek készen a tennivalókkal, de így legalább jobban tudom megcsinálni azokat.
Lényeg a lényeg, valahogy meg kéne kérni, hogy ne legyen itthon olyan sokat, mert ez már nagyon idegesítő.
Aki tanulni akar, az tud, ennyi.
Nekem két folyton veszekedő öcs mellett kellett az egyetemet abszolválnom, szóval...
Apád gondolom az anyád tudtával és beleegyezésével tartózkodik a lakásban, anyád távollétében is.
Nagy valószínűséggel pont anyád kérésére tart szemmel, hogy tanulsz e?
Ne akard eltávolítani, tegyél fel fülhallgatót és tanulj!
A saját apáddal nem tudsz beszélni?
Miféle selejt vagy te?
Amiket írtál - "erőltetett nevetés" stb lehet, hogy azért van, mert zavarban van, nem tud természetesen otthon lenni, nem érzi jól magát. Talán, ha jobban megérted őt, könnyebben elviseled. Egy tanács: mesélj a tanulnivalókból neki - beszéld meg vele néhány problémádat - lehet, hogy ez megváltoztatja. Matek? Fizika? vagy irodalom? nem ismerünk titeket, de ez valószínű segítene.
Nagyon nehéz érzés az embernek a "fölöslegességet" tapasztalni. Elviselhetetlen teher. Idősebbek bele szoktak halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!