Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy a szüleim...

Mit csináljak, hogy a szüleim rájöjjenek, az nem rossz, ha lenne egy lakótársam?

Figyelt kérdés

Szeptembertől leszek másodéves egyetemista.

Albérletben vagyok, ami havi 130 ezer+ a rezsi, közös költség. Szeretem nagyon ezt a lakást, viszont eléggé a város szélén van. Nem is lakik a lakóparkban túl sok egyetemista, leginkább idősebbek, vagy kisgyerekes szülők. Nekik ugye nem gond, hogy nem központi hely, mert általában autóval járnak, de én nem akarom naponta 5-ször előszedni, ha kell valami, vagy ha be kell mennem a suliba.

Az egyik barátnőmnek az egyetemtől 2 percre van az albija és most a lakótársa kiköltözik, az a szoba üres lesz. A lakás nem a legmodernebb, nem parkosított környezetben van, de van terasz és légkondi, nekem ennyi elég lenne. Felvetettem otthon, hogy esetleg odaköltözhetnék, mert a belvárosban van, nem is lennék egyedül (vizsgaidőszakban azért elég kiborító, hogy kb. senkivel nem érintkezek), nem is kéne majdnem kétszázezret csak a lakhatásomra költeni. De anyáék erről hallani sem akarnak, mert szerintük akkor nem tanulnék, hanem mindig csak buliznék, meg hogy nehéz alkalmazkodni egy másik emberhez... Viszont folyton mondják, hogy milyen sokba vagyok, meg hogy mennyire drága ez a lakás, minek taxizok annyit.

Ismerik amúgy a lányt, szóval nem is egy idegenről van szó.

2017. aug. 4. 21:11
1 2 3
 21/28 tyttöö ***** válasza:
63%
"Azt sem tudom, jómódomban mit csináljak" tipikus esete a tiéd.
2017. aug. 4. 23:51
 22/28 anonim ***** válasza:
55%
Ha a szüleim fizetnének az egyetemi éveim alatt egy 130 ezres+rezsi albit, akkor én befognám a számat és tanulnék, ráadásul kocsit is kaptál tőlük. Amúgy az írásod alapján eléggé hisztisnek és elkényeztetettnek tűnsz. Most meg az a bajod, hogy a szüleid nem tesznek valamit a segged alá, ezért itt rinyálsz. Felfogom, hogy egyetem alatt nehéz dolgozni, de nem megoldhatatlan, tapasztalatból mondom. Bár itt a te esetedben minek kell dolgoznod, ha anyuci és apuci pénzelnek. Én pont azért dolgoztam, hogy ne függjek tőlük vagyonilag és ne merészeljék megmondani nekem nagykorú létemre, hogy hogyan éljem az életem (persze ez nem azt jelenti, hogy rossz a kapcsolatunk, sőt). Így tudtam az egyetememtől egy köpésnyire lakni egy albiban a haverjaimmal. Igaz, pénzbe került és a pénzért meg kellett dolgoznom, de mégis sikerült megoldanom, hogy heti 20 órát tudjak dolgozni. És nem büfés szakra jártam. Az egésznek annyi volt a titka, hogy akkor dolgoztam, mikor semmi értelmeset nem tudtam volna csinálni. Ennyi.
2017. aug. 5. 00:05
 23/28 anonim ***** válasza:
65%

És ebből lesz majd ha lediplomàzik.."felnőtt "...

Pfffff...

Azért, hogy szülők ilyen szinten nem a realitásban elő embereket neveljenek akármilyen gazdagok is...

Hát...

A pénz igenis vesz diplomát,de eszet soha nem fog.

Esti ötperces gagyi

2017. aug. 5. 00:59
 24/28 anonim ***** válasza:
41%

Emberek! Mi van veletek? Miért kell valakinek így nekiesni, miközben fogalmatok sincs arról, hogy milyen az illető? Kiírt egy kérdést, és ti már rögtön ítélkeztek felette. Megáll az ész, hogy milyen undorítóan tudnak egyesek viselkedni, bár leteszem a nyakamat, hogy a többségnek ez élőben már nem menne. Szájhősködni az interneten a legkönnyebb. Az nekem is szúrja egy kicsit a szememet, hogy ilyen drágán bérelnek lakást, miközben olcsóbbért is simán lehetne, de ez miben érint titeket? Mi közötök van hozzá? Miért fáj nektek az, hogy ők ezt megtehetik? A kérdés szempontjából ez egy elhanyagolható részlet, mégis erre harapott rá mindenki. Érdekes. Hihetetlen, hogy mennyire határtalan az emberi irigység. Csak ezt tudjátok kiszúrni, de a kérdésre már nem adnátok normális választ. :D A szülei biztos nagyon megdolgoztak ezért a pénzért, és teljesen normális, hogy ebből szánnak a lányukra is. Ha nektek lenne egy gyermeketek, akkor ti nem támogatnátok semmivel? Nem tennétek egy kicsit sem azért, hogy szép jövője legyen? Csak hagynátok, hogy sodorja magával az élet? Abban igazatok van, hogy ennyi idősen már nagyon illene a saját zsebünkre költekezni, különösen ennyiért, de a mai világban iszonyú nehéz talpra állni, főleg iskola mellett. Rengetegen vannak, akik még tanulni sem tanulnak, őket miért nem támadjátok? Nem értem. Tisztában vagyok azzal, hogy sok szegény család van manapság, akik napról napra élnek, de attól még nem kell lehordani mindennek azokat, akik jobban keresnek az átlagnál. Nyilvánvaló az is, hogy sokan hajlamosak elkényelmesedni, ha mindent megkapnak, de ez még a jobbik eset. Ismerek olyat, aki 28 éves létére a szülei nyakán élősködik, persze érettségi nélkül. Ehhez mit szóltok? Jó lenne már egy kicsit magatokba is nézni, mert biztos vagyok benne, hogy ti sem vagytok tökéletes, példaértékű emberek. Ha már ennyire okoskodtok a munkavállalásról, akkor menjetek el ti is tanulás mellett, persze úgy, hogy alig legyen időtök másra. Én azt gondolom, hogy a tanulás legyen az első, aztán vállaljunk munkát. A kettő együtt nem mehet, maximum akkor, ha nem kell fordított életet élnünk mellette. Azt nem kívánhatjátok egy embertől sem, hogy a fiatal éveit robotolással töltse el. Persze, hogyha nagyon rászorulsz a pénzre, akkor muszáj, de másképp mi értelme éhbérért szenvedni? Ha nekik van ennyi pénzük, akkor van. Miért nem tudtok csak elmenni mellette, és sz#rni rá? Biztos nem olyan lusta az illető, hogy az egyetem elvégzése után is a szülei pénztárcájában kutakodjon. Ez egy ideiglenes állapot. Attól nem lesztek nagyobbak, ha beleköttök mindenkibe. Egyébként sem illik összehasonlítani mások problémáját a sajátotokkal. Ezt mindig is utáltam.

A feltett kérdésre válaszolva; Szerintem is csak simán költözz oda a barátnődhöz, így olcsóbban kijönne ez az egész. Te ezzel most szívességet teszel, mert így több marad nekik másra, amiről esetleg eddig lemondtak miattad. Annyira nem lehet szuper az a lakás, hogy ne lehessen elengedni. Tuti van jobb ennél, nem kötelező ennyire ragaszkodni hozzá. Ha meg kiakadnának a döntéseden, akkor hozd fel ezt az érvet nekik. Annyira csak nem makacsak, hogy ne értsék meg. Ennyi.

2017. aug. 5. 01:37
 25/28 anonim válasza:
58%

Ha komoly szakra jársz, akkor az első két év döntő. A végén is abból élsz majd, amit az elején megtanultál.

Nem zárnám ki azt sem, hogy a jó városszéli kéróba hívj valakit a másik szobába.

Az állandó együttlakás tényleg kiborító is lehet. Úgyhogy esetleg ne add fel a jó kérót. Legyen pár próba hét szeptemberig a barátnődnél, és addig el tudod dönteni te is, és jobban tudod előadni a szüleidnek is.

2017. aug. 5. 07:13
 26/28 anonim válasza:
41%
A sok irigy kutya pontoz le mindenkit, hogy halnátok éhen mindannyian. XDDDDD
2017. aug. 5. 07:23
 27/28 anonim válasza:
20%
:D Igen, a kérdező valóban elkényeztetett, de miért nem tudtok továbblépni? Felesleges ezen idegeskedni, ilyen mindig is volt, van, és lesz. Nem tudunk rajta változtatni káromkodással.
2017. aug. 5. 07:30
 28/28 anonim ***** válasza:
Anyudékat az anyagiakkal tudod meggyőzni, mással aligha. Azért csak nem mindegy hogy 2k vagy 1k a havi lakhatás.
2017. aug. 5. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!