Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy a szüleim...

Mit csináljak, hogy a szüleim rájöjjenek, az nem rossz, ha lenne egy lakótársam?

Figyelt kérdés

Szeptembertől leszek másodéves egyetemista.

Albérletben vagyok, ami havi 130 ezer+ a rezsi, közös költség. Szeretem nagyon ezt a lakást, viszont eléggé a város szélén van. Nem is lakik a lakóparkban túl sok egyetemista, leginkább idősebbek, vagy kisgyerekes szülők. Nekik ugye nem gond, hogy nem központi hely, mert általában autóval járnak, de én nem akarom naponta 5-ször előszedni, ha kell valami, vagy ha be kell mennem a suliba.

Az egyik barátnőmnek az egyetemtől 2 percre van az albija és most a lakótársa kiköltözik, az a szoba üres lesz. A lakás nem a legmodernebb, nem parkosított környezetben van, de van terasz és légkondi, nekem ennyi elég lenne. Felvetettem otthon, hogy esetleg odaköltözhetnék, mert a belvárosban van, nem is lennék egyedül (vizsgaidőszakban azért elég kiborító, hogy kb. senkivel nem érintkezek), nem is kéne majdnem kétszázezret csak a lakhatásomra költeni. De anyáék erről hallani sem akarnak, mert szerintük akkor nem tanulnék, hanem mindig csak buliznék, meg hogy nehéz alkalmazkodni egy másik emberhez... Viszont folyton mondják, hogy milyen sokba vagyok, meg hogy mennyire drága ez a lakás, minek taxizok annyit.

Ismerik amúgy a lányt, szóval nem is egy idegenről van szó.

2017. aug. 4. 21:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
18%
Ne nyávogj már, felnőtt ember vagy nem? Talán nem kéne eltarttatni magad ott a sok diákmunka, van kolesz, úgy nem vagy egyedül, huzzál dolgozni vagy az lesz amit anyádék mondanak.
2017. aug. 4. 21:17
 2/28 A kérdező kommentje:

Te amúgy kinek képzeled magad, hogy ilyen stílusban írj?

Nem te fogod beosztani az időmet!

Elhiszem, hogy valaki azonnal menekül a szüleitől, de nekünk szerencsére jó a kapcsolatunk és nagyon szeretem őket. Ez csak egy apró konfliktus, amit szeretnék úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen.

2017. aug. 4. 21:22
 3/28 anonim ***** válasza:
19%

Egyetértek elsővel.

Egyébként miért taxizol annyit? Nincs tömegközlekedés?

2017. aug. 4. 21:24
 4/28 anonim válasza:
93%
Szintén egyetemista vagyok. Egy kérdés. Miért van az, hogy a szüleid döntenek helyetted? Értem, hogy támogatnak, meg azt nézik, hogy számodra mi a jó, de nem biztos, hogy minden dologban igazuk lehet. Voltam korábban egyedül albérletben, és meg kell, hogy mondjam, hogy hosszú ideig koránt sem jó egyedül lenni. Az ember közösségi lény. Szeret társaságban lenni. Egyáltalán nem jó az, ha egy introvertált személyiség kerekedik ki nagyobb részt később belőled. Egy lakótárssal legalább meg is oszthatsz több mindent. Ha pedig egy egyetemre jártok, akkor pedig még inkább. Meg, ha anyagilag leterhelő az albérlet, akkor én is abszolút azt ajánlanám, hogy próbáljátok meg átbeszélni, és dönts úgy, ahogy te látod jónak.
2017. aug. 4. 21:25
 5/28 anonim válasza:
81%
4/4 20/F
2017. aug. 4. 21:26
 6/28 anonim ***** válasza:
56%

Kinek képzeled magad te ostoba tahó ? Húzzál te, de nem dolgozni. Nem mindenki büfé szakra jár, hogy legyen ideje diákmunkázni. Egy kitűnő diploma, erasmus, ösztöndíj többet ér a leendő munkáltatónak is, minthogy az egyetem alatt a munkatárs jelölt volt árufeltöltő / gyárimunkás / telefonos. A szaktudás, jó eredmény a legfontosabb az egyetemi évek alatt. Normális szülő is így gondolja. Egy kivétel van, ha anyagiak miatt küldik egyetem mellett dolgozni a gyereküket, mert tényleg rászorulnak.

Azon pedig le vagyok döbbenve, hogy egy albérlet 130.000 Ft PLUSSZ rezsi és még nem evett, ruházkodott az ember. Sok embernek ennyi a fizetése eleve. Főleg az egészségügyben. Hogy lehet egy nép ennyire szolgalelkű hülye ? Nálunk külföldön meg tud élni a kukás, gyári munkás is.

2017. aug. 4. 21:30
 7/28 A kérdező kommentje:

# 3/

Az első egy nagy büdös bunkó, már elnézést.

Akkor szoktam taxizni, ha bulizni megyek. Autóval nyilván nem fogok elindulni, mikor tudom, hogy inni fogok Az utolsó villamos, ami bevinne a belvárosig, elmegy kb fél 11-kor, az első meg hajnal 5 körül indul... Gyalog fél óra séta, ebből a legnagyobb rész teljesen kihalt részen. Gondolom nem kell magyaráznom, hogy fiatal lányként miért nem indulnék így el egyedül.

# 4/

Amúgy nem szoktak ennyire beleszólni a dolgaimban, de anya nagyon szereti ezt a lakást és szerinte nem találnék még egyszer ennyire jót sehol ilyen áron. Szeretek amúgy néha egyedül lenni, meg jó, hogyha este 11-kor sütit akarok sütni, senki nem szól rám, de néha idegesítő is az egyedüllét.

Nem annyira megterhelő amúgy, ezért nem kell senkinek lemondania semmiről. Nem az van, hogy ők éheznek otthon, amíg én egyedül lakok egy két szobás lakásban. Csak ennyiért már Budapesten is lehet találni albérletet, vagy egy lakáshitelt is. Szóval ez tényleg húzós egy lakásra kicsit.

2017. aug. 4. 21:31
 8/28 anonim ***** válasza:
14%
Jön a sok okoskodó épphogyleérettségiztem és akkor felnőtt vagyok, aztán amikor nem az lesz amit ő akar meg jön ide nyafogni. Dolgozni!!
2017. aug. 4. 21:33
 9/28 anonim ***** válasza:
30%

Miért nem veszel egy kisebb autót? nem olyqn drága és ha van pénzük az albérletet fizetni akkor arra is lenne

amúgy tényleg jobb társaságba, főleg ha jóba vagy az illetővel, ezt értesd meg velük

2017. aug. 4. 21:34
 10/28 A kérdező kommentje:

# 8/

Menj már innen. Nem veszed észre, hogy senkit nem érdekel, amiről beszélsz?

Nem fogom elrontani az egyetemi éveimet azzal, hogy éhbérért dolgozom valahol, mikor nincs erre szükségem.

# 9/

Van autóm, de azzal nem igazán járok suliba, mert ott elég drága a parkolás, általában sosincs hely az egyetem környékén és a villamos a lakás előtt vesz fel szinte és a suli előtt rak le. Szóval azért nem érné meg használnom, buliba szintén nem tudok azzal menni.

Kocsival inkább csak bevásárolni járok, vagy ha 1-1 barátnőmhöz megyek el dumálni, vagy valami. Meg ugye amikor megyek haza, jövök vissza, mert vonattal kb 2 és fél óra lenne (ha nem késem le a csatlakozást) az út, autóval meg 1 óra háztól házig.

2017. aug. 4. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!