Mit tegyek apámmal, hogy ne akarjon uralkodni, és beleszólni az én döntésembe, hogy azzal éljek akivel akarok? Melyiket válasszam?
Külföldön élünk, nem Magyarországban, apánk egy sikeres jómódú ember. Én 24 éves leszek.
És valahogy apával sose volt meg a közös hang, se velem, se a testvéreimmel nem volt olyan "apatípus". Sosem volt túl kedves és semmi. Sose mondta meg mit csináljunk, mit hogy kell. Azt mondta az Ő felfogása szerint a saját bőrünkön tanuljunk mindent. De másban törődő is volt. Segített jó állást találni, nem kellett könyörögni hogy finanszírozza a tanulásunkat, és sose szabott feltételt.
De nagyon makacs, és mindig nagyon oda volt a társadalmi nívóért, ami szerinte vagyunk. Így bizonyos barátainkat sosem tudott megkedvelni, sőt, nem is akart, akik nem voltak "ezen a szinten" akkor se ha ahhoz képest sikeresek. És mondanom se kell bele akart mindig szólni hogy kikkel randizzunk, járjunk együtt.
És most következik a jelen szituáció:
Megismertem még az első fősulis év alatt, aki ugyan nem kőgazdag, családilag sem, de már akkor második diplomáját csinálta, és nagyon sikeresen, kifejezetten jól keresett. Azt hittem apa örülni fog ha megismeri, bár még mindig nem volt nyitott. De szarkazmus volt minden amit tanúsított felé.
Később mikor már jártunk apa közölte velem, hogy "ide ne merd még egyszer hozni". Mert azt mondta, nem gondolta, hogy annyi eszem van hogy komolyra is fordítom vele a kapcsolatot.
És ezért hónapokig, nem mentünk hozzánk, nem akartam balhét. És apával egyre kevesebbet beszéltem, mert kellemetlen volt amikor Róla kérdezett.
Egy pár hónap után megunta a dolgot, és nem fogta vissza a véleményét, hogy "Hagyjuk ezt a baromságot! Ne csináljam tovább ezt a kapcsolatot, mert nem ilyen pasival kéne lennem!" mondta.
És ekkor közöltem vele, hogy összeköltözünk. Mert szeretem, és normális párkapcsolatra vágyok, nem olyanra ami "mutatós".
Azt mondta akkor többet ne is kerüljek a szeme elé, mert Őt nem fogja elviselni. És hogy választanom kell köztük, "vagy az a csóró jöttment, vagy én" mondta. Jobban mondva üvöltötte. ...
Miért kell ilyen nehéznek lennie egy apa lány kapcsolatnak? Választanom kell köztük? De mindkettőt szeretem, mégis csak az apám, nem fog velem szóba állni ? De a lánya vagyok!
Mit tegyek, hogy ne viselkedjen így?
szia! Nagyon fontos, hogy a saját utadat járd, felnőtt nő vagy, nem is vagy már olyan hú de fiatal, a családalapításon kell lassan gondolkodni.
Sajnos közeli eset, családtagomat tiltották mindenhonnan, mindenkitől és mindentől féltették, most meg ott tart, hogy se férje, se gyereke, az idő meg már nagyon elment!
Nem szabad a múltba tekinteni, felnőttként nem a szülőt kell választani, hanem a jövőt, a gyereket, a saját családot.
Arra az egyre nagyon gondolj, hogy saját magadnak is teremtsd meg időközben az egzisztenciádat, hogyha ezzel a fiúval mégse jönne össze a dolog, ne kerülj abba a helyzetbe, hogy nincs hova menned!
Ami apukádnak ilyen "enyhébb" formában jelen van, az a hozzáállás már rengeteg borzalmas dologhoz vezetett a világban.
Ilyen emberek sokszor mások kihasználásával, átgázolásával vagy politikai (ami lényegében fedi az előzőeket) gazdagodnak meg, vagy örökölték és az őseik hasonlóképp szereztek vagyont. Nem mind de nagyon sokan.
Köxi <3
Előbbi:
Apa amolyan businessman ha számít. Nem tudom fedi e az olyanokat amikre utalsz.
"Külföldön élünk...apánk egy sikeres jómódú ember."
Kedves Kérdező!
Az itt válaszolgató tuti tanácsadók egy része fel se tudja fogni, hogy mit takar egy valódi jómód, és csípőből lehülyézi a sikeres üzletembereket, miközben árufeltöltőként havonta küzd a bérbeadójával meg az albérleti díjával.
Apád már bizonyított a stabil egzisztenciájával, ráadásul őt nem vakítja el a rózsaszínű köd, mint téged.
A helyedben vele beszélném meg négyszemközt, hogy mi nem tetszik neki a pasasban.
Sokkal egyszerűbb, mint később -egy esetleges csalódás után- visszasunnyogni apádhoz azzal, hogy "bocs, de neked volt igazad".
Azt se felejtsd el, hogy apa csak egy van!
Pasasból meg óriási a választék.
ha a fiú nem kábszeres, nem bűnöző, nem ver téged, nem csal téged, nem elmebeteg, nem fertőző beteg, akkor nem tudok igazán olyan okot elképzelni, ami miatt jogosan féltene a szülő.
Előző válaszoló: a kapcsolatok hatalmas százaléka a legjobb szándékaink ellenére is megszakad, ezekből a kapcsolatokból tanulunk, ilyen az élet.
Miért kéne bárkinek is emiatt igazat adni, és bocsánatot kérve visszasunnyogni hozzá?
Ha jól értem, anyuka sincs képben sehol, tehát apuka már biztosan hozott legalább egy "rossz" döntést.
Ismerek üzleti kapcsolatból nem egy ilyen "üzletembert". Elmondom mi a véleményem. Van akinek olyan szörnyeteg személyisége van, és viselkedik másokkal, hogy alig maradnak meg mellette. Pl. már az általános iskolás fiát legyilkolja szavakkal, mert olyan kislányt hívott el a szülinapi bulijára, aki kövérkés volt.
Ezek az emberek pl. csak akkor tartanak valakit valamire ha a semmiből is pénzt tud csinálni. Hiába van rengeteg végzettsége, lehet, hogy az illető üzletembernek csak általános iskolája van, vagy annyi se. Ezért kisebbségi komplexusuk van így élből lesuttyóznak mindenkit, aki nem bömössel vagy mercivel jár.
A másik, hogy nem egy ilyen elnyomó személyiségű "főnöknek képzelem magam" "üzletember mellett nem sok maradnak meg a munkatársak, vagyis csak akkor ha nem kerülnek vele közeli kapcsolatba. Pl. vannak nagyon jó főnökök, azért mert sose mennek be a gyárba, illetve nem találkoznak a saját dolgozóikkal. :D.
Az ilyen embereket jobb ha nem ismered meg közelebbről, családjáról. :D.
Pl. a saját lányát az illető úgy őrzi mint egy hímes tojást, de valójában ez birtoklás. Ugyanúgy birtokolja, mint a vagyontárgyait. Majd ő kiválasztja neki a megfelelő családból származó, pénzes ifjút. Addig meg örüljön, hogy lyuk van a seggén, tanuljon, művelődjön, mert ráér, pénz van szarásig. Mint egy török maffiózó apuka :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!