Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek apámmal, hogy ne...

Mit tegyek apámmal, hogy ne akarjon uralkodni, és beleszólni az én döntésembe, hogy azzal éljek akivel akarok? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, nem Magyarországban, apánk egy sikeres jómódú ember. Én 24 éves leszek.

És valahogy apával sose volt meg a közös hang, se velem, se a testvéreimmel nem volt olyan "apatípus". Sosem volt túl kedves és semmi. Sose mondta meg mit csináljunk, mit hogy kell. Azt mondta az Ő felfogása szerint a saját bőrünkön tanuljunk mindent. De másban törődő is volt. Segített jó állást találni, nem kellett könyörögni hogy finanszírozza a tanulásunkat, és sose szabott feltételt.

De nagyon makacs, és mindig nagyon oda volt a társadalmi nívóért, ami szerinte vagyunk. Így bizonyos barátainkat sosem tudott megkedvelni, sőt, nem is akart, akik nem voltak "ezen a szinten" akkor se ha ahhoz képest sikeresek. És mondanom se kell bele akart mindig szólni hogy kikkel randizzunk, járjunk együtt.

És most következik a jelen szituáció:

Megismertem még az első fősulis év alatt, aki ugyan nem kőgazdag, családilag sem, de már akkor második diplomáját csinálta, és nagyon sikeresen, kifejezetten jól keresett. Azt hittem apa örülni fog ha megismeri, bár még mindig nem volt nyitott. De szarkazmus volt minden amit tanúsított felé.

Később mikor már jártunk apa közölte velem, hogy "ide ne merd még egyszer hozni". Mert azt mondta, nem gondolta, hogy annyi eszem van hogy komolyra is fordítom vele a kapcsolatot.

És ezért hónapokig, nem mentünk hozzánk, nem akartam balhét. És apával egyre kevesebbet beszéltem, mert kellemetlen volt amikor Róla kérdezett.

Egy pár hónap után megunta a dolgot, és nem fogta vissza a véleményét, hogy "Hagyjuk ezt a baromságot! Ne csináljam tovább ezt a kapcsolatot, mert nem ilyen pasival kéne lennem!" mondta.

És ekkor közöltem vele, hogy összeköltözünk. Mert szeretem, és normális párkapcsolatra vágyok, nem olyanra ami "mutatós".

Azt mondta akkor többet ne is kerüljek a szeme elé, mert Őt nem fogja elviselni. És hogy választanom kell köztük, "vagy az a csóró jöttment, vagy én" mondta. Jobban mondva üvöltötte. ...

Miért kell ilyen nehéznek lennie egy apa lány kapcsolatnak? Választanom kell köztük? De mindkettőt szeretem, mégis csak az apám, nem fog velem szóba állni ? De a lánya vagyok!

Mit tegyek, hogy ne viselkedjen így?

2017. aug. 4. 14:46
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
"Modernebbé" lehet tenni a felfogását?
2017. aug. 4. 14:49
 2/23 anonim ***** válasza:
22%

Mit tegyek, hogy ne viselkedjen így?

Szakíts a pasiddal?

Édes istenem, mi nem érthető?

Ha viszont nem akarsz szakítani a pasiddal, akkor vedd tudomásul, hogy apádnak ez az elve és vele ne beszélj.

2017. aug. 4. 14:58
 3/23 anonim ***** válasza:
10%
Az a baj, hogy ti mind azt hiszitek, hogy igazatok van és mindenki változzon meg, ezért hogy a dolgok a ti tetszések szerint történjenek.
2017. aug. 4. 14:59
 4/23 anonim ***** válasza:
91%
Apukád nem érdemli meg, hogy foglalkozz vele, ha ekkora idióta, hogy a lánya boldogsága elé helyezi mások véleményét. Sajnálom, de nem tudsz mit tenni, legjobb esetben idővel megbékél ezzel.
2017. aug. 4. 15:03
 5/23 anonim ***** válasza:
81%
Semmit ne tegyél, élj a saját belátásod szerint. Fog ő még visszakuncsorogni hozzád pár év--évtized múlva. De nem értem, mit veszítesz, ha megszünteted a kapcsolatot egy olyan emberrel, aki sose szeretett, csak saját magát, és akit te se szeretsz. Nyilvánvalóan olyan ember társaságát kell keresni, akitől megkapod a neked járó szeretetet.
2017. aug. 4. 15:11
 6/23 anonim ***** válasza:
50%

Költözz haza vele (barátoddal) akkor nem cseszegetne

ettől még nem kell apáddal se rosszba lenni

2017. aug. 4. 15:21
 7/23 A kérdező kommentje:
Köxi az eddigieket ,meg a privit is. A válasz rá: Nem hiszem.
2017. aug. 4. 15:22
 8/23 anonim ***** válasza:
96%
Nem, Neked nem kell választanod! Jelen esetben az apád az, aki választ és ha neki fontosabb a gőg, a rang, a vagyon, mint a lánya boldogsága, akkor ez legyen az ő problémája. Közöld vele, hogy tudomásul veszed a döntését, miszerint nem kíván kapcsolatba lenni Veled, ha a párodat választod, de a zsarolásnak ne engedj, ha valóban úgy érzed, megtaláltad azt, akivel élni szeretnél.
2017. aug. 4. 15:31
 9/23 anonim ***** válasza:
93%
felnőtt, ivarérett ember vagy, nem a szülődet kell választani, hanem egy társat. elég beteges lenne, ha felnőttként a szülődet választanád.
2017. aug. 7. 19:56
 10/23 Levka Reina ***** válasza:
92%
Jó szívvel ajánlom Susan Foward "Mérgező szülők" c. könyvét. Az egész későbbi életedre jó hatással lehet.
2017. aug. 15. 05:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!