Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves fiam elköltözött az...

16 éves fiam elköltözött az apjához amikor elmondtam neki hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
A volt férjemmel 2 éve váltunk el, azóta van élettársam akivel újabb gyereket vállaltunk. Amikor ezt a 16 éves fiam megtudta összepakolt és elköltözött az apjához (az apja a belvároson kívül egy kis faluban lakik). Nem beszéltünk lassan 3 hete, telefont nem hajlandó felvenni, személyesen sem hajlandó találkozni. Hogyan béküljek ki vele?

2017. júl. 25. 16:47
1 2 3 4
 31/40 Metionin ***** válasza:
74%

Én megértem, valószínűleg feleslegesnek érzi magát ezek után. Pluszban még lehet hogy eleve nem szereti a gyerekeket és egy vér szerinti kistesónak sem örült volna. Tényleg nem lehet túl jó egy üvöltő kisbabával lakni, később meg kerülgetni, főleg ha az apa (és az anya) majd különbséget is tesz hogy emez közös, amaz meg csak a tiéd. Hátrányban érzi magát az új gyerekkel szemben, ami teljesen természetes. A kérdés hogy az apja befogadja-e, nem lesz-e muszáj visszaköltöznie, mert az szívás. Vagy ha az apa is összejön valakivel és csinál ő is egy féltesót, akkor hova menekül? :/

Amúgy szerintem várd meg amíg a srác keres, most valószínűleg próbálja felfogni hogy miután szétcsesződött a családja, még egy új gyerek is lesz aki miatt ő fog háttérbe szorulni.

2017. júl. 25. 23:18
 32/40 anonim ***** válasza:
60%
Hagyd rá. neked is csak egy életed van. alakítsd úgy ahogy neked jó. ha majd lenyugszik, fel veszi veled a kapcsolatot. ha már most ez a reakciója egy még meg nem született kis tesó miatt, mi lesz később? Ráerőltetni semmiképp nem szabad az új dolgokat.
2017. júl. 26. 00:00
 33/40 anonim ***** válasza:
46%

Hát én se örülnék egy síró gépnek úgy hogy egy teljesen más férfitól van. Persze legyen új életed de ezt intézd úgy hogy a gyerekedet nem befolyásolod. Hiszen egy-két év múlva vizsgázik aztán lehet hogy 3-4 év múlva már költözik is.

Az én szüleim is elváltak. Anyukámnak van egy új párkapcsolata de én is kiakadnék ha kijelentené hogy terhes a pasiától. Sőt én meg mondanám neki hogy vagy megtartja a gyereket de akkor apához költözök hogy nyugodtabban tudja tanulni vagy vele maradok de akkor legalább addig várjon amig el nem végzem a közép iskolát (esetleg el nem költözök). De ha megtartaná a babát akkor az nekem egy iszonyú önző tettnek tűnne. Persze legyen közös gyerekük, neveljék fel stb... De ne akkor amikor a másik gyerekének (akár a te gyerekedről akár rólam is beszélhetünk) most kell igazán a támogatás.

2017. júl. 26. 06:54
 34/40 anonim ***** válasza:
82%
Én is lelépnék ilyen helyzetben, mondjuk anyámmal szóbaállnék meg minden, de gyereket nem kérnék a nyakamra.
2017. júl. 26. 13:05
 35/40 anonim ***** válasza:
28%
33as, nekem meg az tűnik igazán önző tettnek hogy anyukádat abortuszra kényszerítenéd csak mert neked nem lenne kényelmes egy újszülött mellett tanulni. Nehogy már elvetesse a gyerekét mert a nagyságos nagyobbik gyerek nem méltóztatik ezt kitörő örömmel fogadni.. ha nekem ilyet mondanám még segítenék is csomagolni hogy mehess apádhoz, mert én nem ilyen önző és értéktelen embert neveltem.
2017. júl. 26. 14:11
 36/40 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem úgy érzi hogy ezzel a gyerekkel te és a párod egy család lesztek és úgy érzi ő ebből kilóg, az új gyerek kirekesztené hiszen ő a közös, a fiad meg a "hozott".
2017. júl. 26. 15:36
 37/40 anonim ***** válasza:
19%
Azt megértem, hogy nem lesz kedve érettségire tanulni egy dackorszakban lévő kétéves mellett, de erre az esetre fel lehet neki ajánlani, hogy menjen át az apjához tanulni. Nem értem azokat, akik szerint a kérdező mindent alá kellene, hogy rendeljen egy nemsokára már felnőtt, saját életét élő fiú kedvéért. Gondolom, kérdező 40-45 körül van, most még pont belefér egy gyerek, most akkor ő is meg az új párja is mondjon le a közös gyerekről csak mert a nagyságos úrfinak tíz év kell, hogy elfogadja a helyzetet?
2017. júl. 28. 03:08
 38/40 anonim ***** válasza:
37%
Hagyd beken a fiadat igaza van hogy elkoltozott. en se orulnek 16 evesen ha az anyam mindjart megajandekozna egy fattyuval akinek az apja meg el se veszi felesegul az anyamat. valoszinuleg a kolykod sirasat se kivanja hallgatni es pesztralni se ohajtja a kolykot.Nagyon surgos volt neked a gyerekvallalas egy elettarstol igy akartad bebiztositani hogy veled marad? ha esze van lelep toled es nevelheted a gyereket egyedul.
2017. júl. 28. 07:17
 39/40 anonim ***** válasza:
82%

"egy fattyuval akinek az apja meg el se veszi felesegul az anyamat."

Üdv a 21. században, tudod, itt már nem számít az ilyesmi.

2017. júl. 29. 04:19
 40/40 anonim ***** válasza:
34%
lehet hogy torveny es egyebek ertelmeben nem szamit de az emberi erzeseket ilyen vonatkozasban nem a torvenyek szabalyozzak. vannak dolgok amiket ugyan nem divat ma mar kimondani de attol meg sok embernek azt jelentik amit regebben. a mai divatos 40 eves "lany" szingli. regen venlany volt es ma is az. stb.
2017. júl. 30. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!