Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért vannak teljesen kiborulva...

Mért vannak teljesen kiborulva a szüleim attól, ha nem teszem mindenbe azt, amit mondanak?

Figyelt kérdés
Egyszerüen a szüleim állandó felül akarják birálni a dolgaimat akármit is szeretnék az életbe. Ha el akkor menni itthonról, akkor órákig tartó faggató szertartás folyik, hogy kivel hova mikor utána merre stb. Aztán a legtöbbször megmondják, hogy nem jó mit tudom, ne menjek strandra mert veszélyes a nap, menjek ekkor és ekkor orvoshoz meg ilyenek...... Amikor mesélem másoknak az a válasz, hogy hát örüljek, hogy aggodnak, de nekem ez már akkor is sok..... A másik dolog pedig, hogy látom hogyha kicsit is ellent mondok valamibe dühbe gurulnak és van hogy mondják is hogy milyen hálátlan dolog ez. Most tényleg annyira rossz ember vagyok emiatt, hogy én nekem is vannak terveim, szeretnék élni, saját döntéseket is szeretnék hozni? Valószinüleg elfogok költözni aztán minimálisra csökkentem a kommunikáció, de kiváncsi lennék mások véleményére is hogy mit gondolnak erről. Ez tényleg a tiszteletlenségnek a jele? Mért zavarja ez őket ennyire? Csak bánt, hogy látom hogy mások mondják, hogy igy szeretik a családjukat meg úgy még is az illető tud teljes életet élni, kvázi szabad ember.
2017. júl. 22. 16:49
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
27/N
2017. júl. 22. 16:55
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

A szüleidnek az a baja, hogy a gyerekneveléshez is érteni kell és hát ez finoman szólva sem erősségük, és azt hiszik valami programozható robot vagy akit folyamatos irányítás és kontroll alatt kell tartani.

Ezzel szemben láthatólag elég értelmes vagy, és talán még az átlagosnál is jobban képes vagy önálló gondolatokat megfogalmazni, és önálló rendszerben gondolkozni.

Ez okozza az összetűzést.

Amellett, hogy a szüleid nem mindenben hülyék, ne hagyd magad elbizonytalanítani, még pár év és te fogsz nekik megfontolandó tanácsokat adni.

Próbáld meg kibírni most ezt a helyzetet, szerintem jó úton jársz.

2017. júl. 22. 17:00
 3/21 anonim ***** válasza:
32%
Hát ha nem élnél 27 évesen is a nyakukon nem lenne itt semmi baj...veled van a probléma, ha annyira felnőtt vagy nemet mondani, akkor legyél ahhoz is hogy egyedül élj és önmagad tartsd el. Én megköszönném nekik hogy még most is a nyakukon élhetek.
2017. júl. 22. 17:05
 4/21 A kérdező kommentje:

Ez aztán az elemzés. :D

Köszönöm a választ.

2017. júl. 22. 17:05
 5/21 A kérdező kommentje:
És ezért vannak kiborulva, hogy elmegyek néha otthonról, mert ott lakok még nem albiba?
2017. júl. 22. 17:10
 6/21 anonim ***** válasza:
16%
Igen, mivel az lenne a normális ha ilyen idősen már elköltöztél volna, nem a szüleiden élnél, és duzzognál ha valamiben nem értnek egyet. Ha arra jók hogy ott élj akkor tartsd tiszteletben az utasításaikat is.
2017. júl. 22. 17:12
 7/21 anonim ***** válasza:
62%
Számomra kicsit komikus a sztori. 27 eves vagy felnött, szüleid is felnöttek. Hívd össze őket, es beszéljetek erről a.problemáról.
2017. júl. 22. 17:15
 8/21 A kérdező kommentje:

Nem lehet velük beszélni, mindent megpróbáltam ilyen téren.

Amúgy én nem akarom védeni magam, lehet igaza van 3-asnak, csak nem értem mért érdekli egyáltalán még ezek ennyire őket...... Egyébként pedig tesom már nem lakik itt, de őt is mindennap felhivják, és ugyanilyeneken veszekszenek vele....SMS-t küld ha hazaért meg ilyenek....

2017. júl. 22. 17:22
 9/21 anonim ***** válasza:
70%
Nem akarlak piszkálni,de 27évesen sztm picit kínos ,hogy szüleiddel élsz.....
2017. júl. 22. 17:25
 10/21 A kérdező kommentje:

Oké, gáz vagyok.

De tudnátok válaszolni a kérdésekre légyszi..... Csak ezért ilyenek?

2017. júl. 22. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!