Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves gyereknek tényleg...

12 éves gyereknek tényleg kell még babysitter?

Figyelt kérdés

A szüleim állandóan piszkálnak, mert vállaltam nyárra önkéntesmunkát egy közeli állatkertben és emiatt hétköznap délelőtt babysittert kell fizetniük a 12 húgomnak.

1: Ez miért az én hibám?

2: Egy 12 évesnek, akinek saját laptopja, iphoneja, kacsalábon forgó palotája van mégis miért kell babysitter? Nem kettős mérce ez?

A nevében is benne van, hogy BABYsitter.

Hétfőtől nem akarnak engedni az állatkertbe, hogy itthon legyek vele, de én imádok az állatokkal lenni és egész nyáron ez volt a tervem, számítanak is rám ott.

Szerintetek nem őrültség, hogy ekkora gyerekre vigyázni kell? Egy percre sem hagyják magára, ez nem lesz később neki hátrány?

16/L

2017. júl. 22. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Én 6 és 7 éves köröm között ált. iskola 1. osztályában sokat voltam beteg és egyedül voltam otthon.
2017. júl. 22. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem fogyatékos, akkor nem kell mellé, mert nem olyan kicsi. El kell látni tanácsokkal, felfogja, nem kell mesélni semmit. Kérdezted már a szélesített, mi az oka ennek?
2017. júl. 22. 16:01
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Nyugodtan menj be dolgozni és állj ki magadért! Ki hallott már ilyet, hogy egy 12 éves mellé kell egy babysitter. 12 évesen egyedül voltam otthon, a nővérem már külön élt. Rám sem vigyázott senki. Persze jó lett volna, ha nem vagyok olyan magányos, de hogy ezért meggátolni valakit, hogy dolgozhasson. És téged felhasználni ezért. Igen, akkor vegyenek fel babysittert röhögtessék ki magukat..
2017. júl. 22. 16:08
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Téged 12 évesen egy gondos család vett körül minden iskolai szünetben. Anyád főállásban ezt csinálta. A húgodat se fogja szélnek ereszteni isten hírivel. Teljesen mindegy, hogy van-e már annyi esze, hogy ne gyújtsa fel a házat.
2017. júl. 22. 16:14
 15/18 Metionin ***** válasza:
A szüleid maguknak csinálták a húgodat, oldják meg. Nehogy már a munkát lemondd emiatt. Amúgy gyerekfüggő de szerintem egy átlag 12 éves már nem gyújtja magára a házat. Én 7 évesen már lazán otthon voltam hagyva, hasonlóképpen az osztálytársaim és a környékbeli gyerekek nagy része is, max az nem volt egyedül akinek nagyobb tesója volt vagy munkanélküli volt valamelyik szülője. Ki volt adva hogy mit kell megcsináli, mire hazajönnek (nálunk takarítás, nyulaknak vizet adni, felszedni a fa alól a lehullott gyümölcsöt, ilyesmik) ha kész voltam, olvastam vagy rajzoltam amíg haza nem jöttek. Ott ez tök átlagos volt, senki sem fogadott bébiszittert az iskolás gyerek mellé nyári szünetben, a nagymama nem mindenkinek lakik közel, ilyen napközi-szerű dolgok meg nem voltak. És még csak nem is vagyok öreg hogy ez ilyen jaj a mi időnkben duma legyen. Szóval én nem hiszem el, hogy egy a korának megfelelően érett 12 éves ne lehessen egyedül otthon amíg a szülei dolgoznak, főleg ha megvan mindene amivel lefoglalhatja magát és kiszabott házimunkát sem kell végeznie. Meg kell vele beszélni, hogy senkit nem engedhet be, ha baj van hova kell telefonálni, ne menjen sehova amíg a szülők haza nem érnek. A kaját meg gondolom be tudja dobni a mikróba. Valószínűleg a gép előtt fog tespedni egész délelőtt, már amelyik részét nem alussza át.
2017. júl. 22. 23:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagy általánosságban és a törvény szerint sem szabad(na) 12 évest egyedül hagyni, viszont semmiképen sem a te dolgod megoldani a felügyeletét! tehát a szüleidnek nincs joga szerintem téged bármilyen programtól azért eltiltani, mert a húgodra vigyáznod kell. Nem szoktam ezt a lapos közhelyet használni, de most leírom: k vállalták a húgodat is, az ő kötelességük megoldani a felügyeletet, akármennyibe is kerül.

természetesen egészen más a helyzet, ha te önként és szívesen vagy vele, de ez nem lehet alapvető elvárás.

2017. júl. 23. 00:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Öcsém 10 éves és autista de egy délelőttre még őt is egyedül merjük hagyni, ügyes gyerek, csinál magának melegszendvicset, bekapcsolja a gépet és elvan ,nem értem minek fizetni valakit hogy eközben nézze.
2017. júl. 23. 12:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha apámat simán, teljes bizalommal egyedül hagyták otthon, amikor 3 éves volt, akkor nem kell. De amúgy sem kell. Főleg ha testvére van az embernek.
2017. júl. 23. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!