12 éves gyereknek tényleg kell még babysitter?
A szüleim állandóan piszkálnak, mert vállaltam nyárra önkéntesmunkát egy közeli állatkertben és emiatt hétköznap délelőtt babysittert kell fizetniük a 12 húgomnak.
1: Ez miért az én hibám?
2: Egy 12 évesnek, akinek saját laptopja, iphoneja, kacsalábon forgó palotája van mégis miért kell babysitter? Nem kettős mérce ez?
A nevében is benne van, hogy BABYsitter.
Hétfőtől nem akarnak engedni az állatkertbe, hogy itthon legyek vele, de én imádok az állatokkal lenni és egész nyáron ez volt a tervem, számítanak is rám ott.
Szerintetek nem őrültség, hogy ekkora gyerekre vigyázni kell? Egy percre sem hagyják magára, ez nem lesz később neki hátrány?
16/L
Te 12 évesen egyedül voltál hagyva?
Mert ha igen akkor, mond ezt a szüleidnek, ha nem akkor maradj vele.
Amúgy 12 évesen már maradhatna nyugodtan egyedül.
Nem tudom milyennek kell lennie egy 12 éves gyereknek, de szerintem nagyon okos és biztos nem gyújtaná magára a lakást.
Mikor 12 éves voltam én nem voltam egyedül hagyva, mert anyukám még akkor nem ment vissza dolgozni.
Kérdezd meg szüleidet, higy akkor is a hugoddal lesznek majd, amikor az egyetemen 3-4 srác rángatja?
Kicsit erős túlzásnak tartom ezt, es biztos nem normális dolog....
Beszélj szüleiddel, keres nyomós érveket, es talán eltudsz menni az állatkertbe.
"Egy 12 évesnek, akinek saját laptopja, iphoneja, kacsalábon forgó palotája van mégis miért kell babysitter? Nem kettős mérce ez? "
Ez hogy jön ide? Nem egy telefontól lesz felelőségteljes egy gyerek.
Ha a tesód nem volt még egyedül otthon hosszabb ideig, akkor tényleg nem jó döntés hirtelen minden nap több órára egyedül hagyni. Szoktatni kellett volna hozzá. Akár félhet is, csinűlhat bármit és a szüleidé a felelősség. Viszont az sem igazi megoldás, hogy emiatt te nem tudsz menni az állatkertbe dolgozni. Nem lehet esetleg délután menned?
A tesód 12 évesen már fokozatosan hozzá kéne szoktatni, hogy pár órát egyedül lehessen otthon napközben, de ez persze erősen függ a személyiségétől is.
Majd szolj nekik hogy nem te csinaltal magadnak hugot, hanem ok maguknak gyereket, oldjak meg ok a felugyeletet, vagy adjanak neked megfelelo zsebpenzt a bebiszitteri munkadert..
Az addig rendben hogy joggal varhato el az otthon elo nagyobb gyerektol hogy besegitsen idonkent a hazimunkaba, amibe beletartozik idonkent a kisebbekre (de nem 10+ evesekre) vigyazas is, DE ez ne legyen rendszeres, allando, es egesz nyaron.
Tobb napra nem hagynam egyedul a 12 eves gyereket, de egy napra, plane csak egy delelottre ennyi idosen mar nyugodtan egyedul lehet. En 10-12 evesen mar siman vigyaztam a harom evvel fiatalabb ocsemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!