Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves gyereknek tényleg...

12 éves gyereknek tényleg kell még babysitter?

Figyelt kérdés

A szüleim állandóan piszkálnak, mert vállaltam nyárra önkéntesmunkát egy közeli állatkertben és emiatt hétköznap délelőtt babysittert kell fizetniük a 12 húgomnak.

1: Ez miért az én hibám?

2: Egy 12 évesnek, akinek saját laptopja, iphoneja, kacsalábon forgó palotája van mégis miért kell babysitter? Nem kettős mérce ez?

A nevében is benne van, hogy BABYsitter.

Hétfőtől nem akarnak engedni az állatkertbe, hogy itthon legyek vele, de én imádok az állatokkal lenni és egész nyáron ez volt a tervem, számítanak is rám ott.

Szerintetek nem őrültség, hogy ekkora gyerekre vigyázni kell? Egy percre sem hagyják magára, ez nem lesz később neki hátrány?

16/L

2017. júl. 22. 14:09
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Elnézést: 12 éves húgomnak*
2017. júl. 22. 14:10
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Ha korának megfelelő szellemi érettségű, akkor nem kell.
2017. júl. 22. 14:13
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Ez a gyerektől függ. Egy értelmes, normális 12 évest már egész nyugodtan egyedül lehet hagyni. De ha olyan debil, hogy esetleg magára gyújta a házat, vagy olyan hülye és felelőtlen, hogy mondjuk elmenne és ott hagyná tárva nyitva a lakást akkor nyilván nem.
2017. júl. 22. 14:14
 4/18 anonim válasza:
73%

Te 12 évesen egyedül voltál hagyva?

Mert ha igen akkor, mond ezt a szüleidnek, ha nem akkor maradj vele.

Amúgy 12 évesen már maradhatna nyugodtan egyedül.

2017. júl. 22. 14:17
 5/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyennek kell lennie egy 12 éves gyereknek, de szerintem nagyon okos és biztos nem gyújtaná magára a lakást.

Mikor 12 éves voltam én nem voltam egyedül hagyva, mert anyukám még akkor nem ment vissza dolgozni.

2017. júl. 22. 14:21
 6/18 anonim ***** válasza:
61%

Kérdezd meg szüleidet, higy akkor is a hugoddal lesznek majd, amikor az egyetemen 3-4 srác rángatja?

Kicsit erős túlzásnak tartom ezt, es biztos nem normális dolog....

Beszélj szüleiddel, keres nyomós érveket, es talán eltudsz menni az állatkertbe.

2017. júl. 22. 14:30
 7/18 anonim ***** válasza:
84%
Hát szerintem túlzás egy 12éveshez Babysittert hívni,ilyenkor már azért annyi sütni valójának lennie kellene,hogy el legyen otthon egyedül is.Én a szüleid helyében örülnék,hogy dolgozol,nem pedig hátráltatnálak benne.
2017. júl. 22. 14:43
 8/18 anonim ***** válasza:
13%

"Egy 12 évesnek, akinek saját laptopja, iphoneja, kacsalábon forgó palotája van mégis miért kell babysitter? Nem kettős mérce ez? "

Ez hogy jön ide? Nem egy telefontól lesz felelőségteljes egy gyerek.

Ha a tesód nem volt még egyedül otthon hosszabb ideig, akkor tényleg nem jó döntés hirtelen minden nap több órára egyedül hagyni. Szoktatni kellett volna hozzá. Akár félhet is, csinűlhat bármit és a szüleidé a felelősség. Viszont az sem igazi megoldás, hogy emiatt te nem tudsz menni az állatkertbe dolgozni. Nem lehet esetleg délután menned?

A tesód 12 évesen már fokozatosan hozzá kéne szoktatni, hogy pár órát egyedül lehessen otthon napközben, de ez persze erősen függ a személyiségétől is.

2017. júl. 22. 14:54
 9/18 anonim ***** válasza:
76%
Kb. 7 éves koromtól fogva magamra hagytak a szüleim hasonló esetben. Ha meg van tanítva, hogy ne gyújtsa fel a házat, ne ugorjon ki az ablakon, akkor nem kell neki babysitter. Sokan 12 éves korukban már más gyerekére vigyáznak...
2017. júl. 22. 15:09
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Majd szolj nekik hogy nem te csinaltal magadnak hugot, hanem ok maguknak gyereket, oldjak meg ok a felugyeletet, vagy adjanak neked megfelelo zsebpenzt a bebiszitteri munkadert..

Az addig rendben hogy joggal varhato el az otthon elo nagyobb gyerektol hogy besegitsen idonkent a hazimunkaba, amibe beletartozik idonkent a kisebbekre (de nem 10+ evesekre) vigyazas is, DE ez ne legyen rendszeres, allando, es egesz nyaron.

Tobb napra nem hagynam egyedul a 12 eves gyereket, de egy napra, plane csak egy delelottre ennyi idosen mar nyugodtan egyedul lehet. En 10-12 evesen mar siman vigyaztam a harom evvel fiatalabb ocsemre.

2017. júl. 22. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!