Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azért mert ő nem nő még nem...

Azért mert ő nem nő még nem várhatom el apámtól, hogy tisztán tartsa a házat?

Figyelt kérdés
Szégyellem odavinni a barátomat akkora piszok van nála. Nem takarít rendesen, függönyöket, ágyneműt, szőnyegeket stb.nem mossa ki, egyszóval semmit nem tart tisztán. Néha ki szoktam takarítani alaposan, de ő semmit nem csinál. Amikor bemutattam neki a barátom akkor is minden csupa piszok volt, nagyon kínos volt,amikor a húgok vitte el a baráját meg még az evőeszközök is koszosak voltak. Lassan már senkit nem merünk odavinni. És hó elején meg szokott venni 30-40 csomag dohányt, de pl.öblítőt,dezodort, légfrissítőt ,wc tisztítót nem vesz, így az illatok sem valami kellemesek nála. Hiába mondom neki, hogy ha kevessével is, de csináljon valamit,azt mondja nem asszony ő, az ilyesmi az asszony dolga.Hogy lehet egy ilyen emberrel megértetni, hogy így nem lehet élni?

2017. júl. 18. 17:27
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
48 éves, elváltak anyával.Ahogy mondtam szoktunk segíteni, de attól, hogy egy hete kitakarítottam attól ma még ugyanúgy kosz lesz.Azt szerintem nem kell tanítani senkinek,hogy kell elmosogatni, törölgetni stb., de ha kellene "tanítanánk", de azt mondja ez nem az ő dolga, erre vannak a nők. De pl.főzni szívesen megtanítanánk és már rég meg is tanulhatott volna, de az sem érdekli. Volt, hogy 3 hétig nem ment senki, mert régebben a nővérem járt gyakran hozzá,de most babája született,úgyhogy le volt/van foglalva, és 3 hét után is úgy volt a ház,ahogy hagyta. A szobájában pl.szó szerint bokáig lehetett járni a szemétben.Olyan volt mintha utcát sepertem volna.
2017. júl. 18. 20:12
 22/36 A kérdező kommentje:
Szóval mi megtesszük amit tudunk, de az nem elég, neki kellene változtatni.És ha majd nekünk is család,gyerek lesz mi lesz vele?
2017. júl. 18. 20:14
 23/36 anonim ***** válasza:
16%
14! Kérdező! Azt eddig nem említetted, hogy ő maga is koszos, meg büdös. Ebben a formában már más gyerek fekvése. Szítod itt a kedélyeket, akkor miért nem írtad úgy a kérdést eleve, hogy apád is igénytelen magára. Természetesen nem rángathatod be a fürdőkádba, hogy tisztálkodjon. De a véleményem fenntartom, segítenék a takarításban. Főleg úgy, hogy mást is odacipeltek a húgoddal együtt. Akkor az nemcsak az ő szégyene, hanem a tiétek is. Abban az esetben, ha közel laktok egymáshoz apáddal. Én nem tudtam volna elnézni, hogy apám mocsokban lakik. Mint írtam, a fürdés, tisztálkodás más tészta, írhattad volna előbb is.
2017. júl. 18. 20:16
 24/36 anonim ***** válasza:
15%

Azt tudod tenni, hogy vagy elfogadod ilyennek (amilyen), vagy pedig rinyálsz rajta.

Persze mehetsz hozzá takarítani, mert magadnak takarítanál. Csak nekem boldogabbank tűnik az, hogy nem takarítok nála és nem is viszek hozzá senkit. És a boldogság lenne a lényeg végülis.

2017. júl. 18. 20:17
 25/36 anonim ***** válasza:
41%
Ne írj már baromságokat kérdező! Ha hetente kitakarítotok a tesóddal, akkor hogyan lehet mocskos a szőnyeg, meg a függöny? Nem kéne szivatni a népet. Most akkor melyik az igaz?
2017. júl. 18. 20:19
 26/36 A kérdező kommentje:
Csak egy példát mondatam, változó, hogy milyen gyakran megyünk és nem mindig rámoljuk ki az egész házat, van, hogy csak pl.egy szobát takarítunk ki teljesen, van, hogy pl.csak nagyjából, sepregetés,felmosás,porszívózás,törölgetés,ilyesmi. Nyílván szőnyeget,függönyt,kanapé huzatot rikábban mosunk,más dolgaink is vannak, és otthon is rendet kell tartani,de mindig csinálunk valamit ha ott vagyunk. Azért egy nagytakarítás nem kevés időt vesz igénybe,úgyhogy mindkettő igaz. Ha pl. a szőnyeghez nem nyúlunk egy hónapig, akkor koszolódik egy hónapig, hiába mondjuk neki, hogy mossa ki. És nem "cipelünk" oda valakiket, természetes, hogy bemutatod a barátod az apádnak,és ő is kéri.
2017. júl. 18. 20:34
 27/36 anonim ***** válasza:
73%

Gratulálok, én aztán nem járnék takarítani valakihez, aki úgy gondolja, hogy kötelességem, mert nő vagyok. Azért nem csinálja, mert tudja, hogy ti úgyis átmentek takarítani. Összefogsz tesóddal és megmondjátok neki, hogy nem vagytok az ingyen cselédjei, többet nem mentek takarítani, aztán tartsátok is be.

Egészséges felnőtt ember, tartson minimális rendet maga körül, vagy fizessen érte másnak. Nehogy ne legyen már ne legyen jobb programotok hétvégén mint apád után ganajozni a házat.

2017. júl. 19. 00:21
 28/36 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván nem fog takarítani, ha ti megcsináljátok. Csodálkozom, hogy erre még nem jöttetek rá. Nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy kezdje el, mert többet nem fogtok nála takarítani. Ha valakit be akartok neki mutatni, találkozzatok máshol.
2017. júl. 19. 07:46
 29/36 anonim ***** válasza:
4%
Fater ki tud mozdulni, és bemutathatod őt pl egy étteremben. Talán még le is tusolna egy ilyen nyilvános helyre 😃
2017. júl. 19. 08:42
 30/36 anonim ***** válasza:
75%

A szőnyeg simán lehet egy hét alatt tiszta szutyok, apósom és anyósom erre az élő példa. A kertbe, az utcára és a házba is ugyanazt a bakancsot veszik fel, nem veszik ám le, simán beletapossák a szutykot, a sarat a szőnyegbe.

Munkásruhában fekszenek az ágyban, nem öltöznek át éjszakára sem, ebből következik, hogy hetente-kéthetente fürdenek csak. Ágyneműt kb. 3-4 évente húznak, és mivel ritkán fürdenek így a törölközőket is csak évente egyszer mossák.

Mosogatni akkor szoktak ha végképp elfogyott minden tányér, fazék, evőeszköz; akkor is egy lavórban minimális vízzel.

Én nem teszek ez ellen semmit, nem nekem kell mocsokban élni. Csak ők meg nem értik, hogy miért csak évente kétszer megyünk látogatni őket, pedig nem árulunk zsákbamacskát, nyíltan elmondtuk, hogy a körülmények miatt, erre megkaltuk, hogy ne urizáljunk.

2017. júl. 19. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!