Szerintetek én vagyok a rossz? ( Többi lent. )
Az a helyzet,hogy 19 éves vagyok, és jogosítványt szeretnék csináltatni. Ennek az az oka, hogy egyébként egy bizonyos ok miatt, amit most nem szeretnék elmondani, nem nagyon tudok közlekedni sétálva, ill. tömegközlekedésen, ezért nekem a kocsi szabadság lenne. De most nem is az a lényeg.
A nevelőapám is most akarja megcsináltatni a jogsiját. Mivel én nem tudok menni dolgozni vagy diákmunkára a betegségem miatt, ezért rá vagyok szorulva támogatásra. Egy jogsi plusz kocsi kiférne az anyagiankból, de anyukám nem tudja eldönteni, hogy most engem, vagy a nevelőapámat támogassa.
Lehet én vagyok önző, de mivel én két év múlva megyek egyetemre így jó lenne egy kocsi, amivel eltudnék majd menni, révén kisvárosi vagyok. Nagyon rossz, hogy anyukám ezen gondolkodik, és lehet nem lesz jogsim, mert a nevelőapukámnak akar segíteni..
Önző vagyok szerintetek? :/ Vagy hogyan adjam tudtára anyukámnak, hogy fiatal vagyok és még szeretnék kicsit élni, és a jogsi nagyon nagyon segítene nekem ebben?

Nem vagy rossz, de elég önző.
Kéne a kocsi, kéne minden, de fizetni semmit nem akarsz, nem tudsz. Egyetemre ha tudsz menni, akkor dolgozni is tudnál. Illetve akkor egyetem után sem fogsz dolgozni?
Anyud egyébként jogosan vacilál, főleg ha a nevelőapáddal közös kasszán vannak. Akkor inkább ő érdemli meg, nem, ha már ő dolgozik.
Tudod, más is van, aki pánikbeteg, de küzd ellene, és akkor is elmegy dolgozni, mert ezt a luxust nem engedheti meg magának, hogy mindent mással fizettessen ki.

Gondolom, hogy a nevelőapa dolgozik és eltartja a feleségével együtt a lányt, aki nem tud dolgozni. Betegség, gyógyszerek, esetleg pszichológus mind pénzbe kerül.
A lány nem dolgozik, igényei viszont vannak, sőt még inkább lesznek a jövőben, ha egyetemre készül (tandíj, albérlet).
Nem mindenkinek van többszázezres fizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!