Szerintetek én vagyok a rossz? ( Többi lent. )
Az a helyzet,hogy 19 éves vagyok, és jogosítványt szeretnék csináltatni. Ennek az az oka, hogy egyébként egy bizonyos ok miatt, amit most nem szeretnék elmondani, nem nagyon tudok közlekedni sétálva, ill. tömegközlekedésen, ezért nekem a kocsi szabadság lenne. De most nem is az a lényeg.
A nevelőapám is most akarja megcsináltatni a jogsiját. Mivel én nem tudok menni dolgozni vagy diákmunkára a betegségem miatt, ezért rá vagyok szorulva támogatásra. Egy jogsi plusz kocsi kiférne az anyagiankból, de anyukám nem tudja eldönteni, hogy most engem, vagy a nevelőapámat támogassa.
Lehet én vagyok önző, de mivel én két év múlva megyek egyetemre így jó lenne egy kocsi, amivel eltudnék majd menni, révén kisvárosi vagyok. Nagyon rossz, hogy anyukám ezen gondolkodik, és lehet nem lesz jogsim, mert a nevelőapukámnak akar segíteni..
Önző vagyok szerintetek? :/ Vagy hogyan adjam tudtára anyukámnak, hogy fiatal vagyok és még szeretnék kicsit élni, és a jogsi nagyon nagyon segítene nekem ebben?
Nos,ha én lennék az anyád helyében,akkor nem támogatnálak.Lehet elsőre gonoszságnak tűnik,de szerintem nem az.
Ha alapból egy jogsit nem tudsz kifizetni,akkor miből tartanád fenn a kocsit ?Mész vissza a szülőkhöz,ha elromlik valami ?
Mire fel kocsi,ha az utcára sem mész ?
Azt írod,hogy a betegséged miatt rá vagy szorulva a támogatásra és a betegség miatt nem mész ki az utcára.Ha jól tippelek(és a többi válaszoló is),akkor ez valami mentális probléma lesz.
Nem bírod ki azt a pár hetet a fizetésig ?Egyáltalán próbáltad már ?
Édesanyád egyedül keres? Vagy hogy kell érteni azt, hogy kit támogat?
Tudod, az van, hogy ők ketten egy pár, egymást támogatják, és ha mindketten beleadnak a családi kasszába, akkor ők döntik el, mire költik. Te meg nagykorú vagy, nem kötelesek eltartani, ennek ellenére náluk laksz, és gondolom a kajára, egyéb dolgokra sincs gondod. Kicsit önzőnek tartalak én is, és nagyban egyet értek az előttem szólókkal. Ha nincs bevételed, miből fogod fenntartani az autót?
Szerintem ne követelőzz, ha ilyen magas igényeid vannak, tegyél érte. Ha szüleid látják, hogy a nagyrészét megteremtetted, és kűzdesz, akkor valószínű, hogy ki fogják pótolni a hiányzó részt, de ha nem, akkor sem lehet elvárni tőlük. Az ő pénzük, arra költik, amire ők akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!