Ilyenkor mit kell tenni?
Mindjárt 13 leszek , és elegem van a szüleim gyerekeskedésükből. Igazából már 10 éves korom óta unom, de akkor még úgy gondoltam, hogy várok vele, majd csak leállnak ezzel. És most itt vagyok 2-3 év múlva... de semmi változás. Tudom, nem vagyok felnőtt, nem is azt kérem , hogy így kezeljenek, csak úgy mint egy átlagos kamaszt, nem pedig egy kb 10 évest. Ezt ki is fejtem, bővebben. Mikor, hazajövök ez vár rám - Milyen volt a suliban , picim?
- Kicsi, jössz enni?
-Picikém, gyere!
Kb ennyi. És, ez egész nap így megy. Ez normális , vagy csak nekem nem tűnik annak? Írjátok meg ha tévedek, vagy ilyesmi ! Szóval , csak azt szeretném kérdezni , hogy ilyenkor mit kell tennem? Már szóltam nekik, hogy ez nem mehet így, de magyarul leszarják. Kérlek ha tudtok valami tippet adni írjatok ide, a kérdés alá. Előre is köszönöm.
én 17 évesen is "kicsi fiam" meg néha "babuci" vagyok...
nem zavar, megszoktam
csak ne mások előtt
Pedig még az is előfordul, hogy egy szülő a felnőtt gyerekét szólítja néha kicsimnek, vagy akár házastársak egymást. Nem azért, mert kisgyerekként bánnak a másikkal, hanem a szeretetüket fejezik ki így.
Ha zavar, mondd meg a szüleidnek, hogy mások előtt ne szólítsanak így, egyébként meg ne orrolj rájuk, mert ez semmi problémát nem jelent.
Tudtad, hogy vannak tizenhárom évesek, akik a fentiek közül egyetlen kérdésért is bármit megadnának?
Ötven évesen is a "kicsi" gyerekük leszel. Éld meg most ezeket a pillanatokat, később hálás leszel érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!