Most kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Van egy 9 éves tesom ,ő 6 evvel fiatalabb nalam, és el akar velem jonni táborba de nekem ott lesz még 3 nagyon jo bnom ,és igaz hogy csak a 6 bol 3 napot jonne el de nekem ez is igy nagyon rossz, mert a baratnoimmel szeretnek lenni , és tavaly is az volt h a taborvezeto no folyton asztmondja nekem hogy figyeljek a hugomra:-/ hat kossz

Es anyaek meg nem képesek megerteni h 6 év az 6 ev es nekem nagyon ninvs kedvem a hugomra vigyazni , meg a bnoim is nagggyon fognak neki orulni h a hugom majd a sarkamban fog forogni mindig. Es en szeretem ot es most kicsit lelki furdim is van.De nekem ez igy nagyon rossz. Foleg h a szuleim a munkajuk miatt paszirozák ram ot.es mar nagyon sokat sirtam emiatt mert egyszeruen nem akarom hogy jojjon .de peersze őt a mamámékhoz is tudnak vinni de neem inkabb ramrakják. És mar azt kivanom bar ne is mentem volna el. Ja + ok mindenhova mennek ide oda baratokkal de persze minket a mamahoz visznek aki radasul az unakatesomat aki fiu őneeki mindent megtesz velunk meg folyton piszkal , meg balesetelméleteket mon amik megtorténhetnek velem a taborna pl beleesek 1 pöcegödörbe.:-/

Meg vlm folyton uvoltozik a mama meg piszkál. Ugyhogy mar ugylaccik sehol nem lehetek egyedülmeg a taborba sem.

. Szoval happy van .

es a taborba segitokent megyek nem taborozokent

2017. júl. 9. 18:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Hát teljesen megértelek. A szüleidnek kellene a tesódról gondoskodni, nem neked. Kár, hogy ezt ők nem látják.
2017. júl. 9. 18:54
 2/16 anonim ***** válasza:
29%

6 napra mész. Testvériesen elfelezed: három napig neked lesz jó (amikor még/már nem lesz ott), három napig meg hadd legyen jó neki (amikor ott lesz). Meg egy kalap alatt a szülőknek is.

Koncentrálj a másik három napra, az a lényeg.

Ha tényleg szereted őt, próbálj örülni az ő örömének is.

2017. júl. 9. 19:25
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Így hogy segítőként mész a táborba napközben foglalkozz húgoddal is, éppen úgy mint más picikkel is. Este meg nekik úgyis gondolom 9 körül takarodó van, amikor a Ti korosztályotok meg bulizhat.
2017. júl. 9. 19:28
 4/16 anonim ***** válasza:
45%
Én is megértelek. Ilyen a felelőtlen gyerekvállalás, megszülnek kettőt, hármat, aztán jön a gond, hogy kire hagyják. Persze általában mindig a nagytesó szívja meg, mert anyucinak meg apucinak a munka, a barátok, a szórakozás fontosabb, a gyerekek meg csak problémát jelentenek.
2017. júl. 9. 19:31
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
A húgod táborozóként lenne a táborban, nem a testvéredként. Lesz körülötte egy rakás gyerek az ő korosztályából, mint ahogy több tanár is. Nem a te dolgod, hogy szórakoztasd és vigyázz rá. Különben is mért kéne rá külön vigyázni? Nem együtt mentek táborozni, hanem ő ugyanabba a táborba megy nyaralni, ahova te ifiként.
2017. júl. 9. 20:01
 6/16 anonim ***** válasza:
65%

Hat év ebben a korban nagyon sokat számít.

Megértelek, nagyon nagy felelősség egy kisebb testvér, és gondolom a barátnőiddel sem hetente találkoztok, szóval velük szeretnéd tölteni az időt.

Pláne, hogy más dolgokra is kell figyelned, mint a húgod, mert segítőnek mész.

És ez ráadásul nem is az első alkalom, tavaly sem működött, azóta csak egy évvel lett idősebb a tesód, szóval idén sem lesz jobb.

Vagy beszélj a nagyszüleiddel, vagy ha van egy másik közeli rokon esetleg, aki eddig nem jutott eszedbe...

Vagy mondd meg a szüleidnek, hogy ez neked kb olyan, mintha nekik a munkába kéne vinniük a húgodat.

Vagy esetleg, ha épp van olyan osztálytársa a húgodnak, akinél 3 napot ottalhat. (én is aludtam ott 3.ban/4.ben osztálytársamnál két éjszakát)

2017. júl. 9. 20:05
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

Azt értem, hogy a 9 éves és a 15 éves lányok között alapvető különbségek vannak, ami megnehezíti, hogy együtt szórakozhassanak.

Mégis megkérdezem: teljesen reménytelen, hogy a barátnőiddel arra a 3 napra valahogy "befogadjátok" a bandába a hugodat is? A rövid leírásod alapján nincs vele semmi baj, "csak" a kora. Ha a barátnőid is belemennek (és hülyeségekbe nem viszitek bele), akkor mindkettőtöknek egy szép emlékké válhatna ez később.

Gyanítom, az elkövetkezendő pár évben még jobban el fogtok távolodni egymástól (iskola, pasik, stb.), pedig egy jó testvér pótolhatatlan érték. Lehet, hogy amit most katasztrófának érzel, az valójában egy lehetőség. (Vagy a Kapitánnyal szólva, egy katasztróhetőség :-)

Gondold végig a dolgot ebből a szempontból is! Kérdezd meg előtte a bnőidet is, hátha belemennek!

2017. júl. 9. 20:07
 8/16 anonim válasza:
63%

Szerintem túlreagálod. 17 vagyok, a húgom 6. Nem arról van szó, hogy mindig mindehova velem jön, de elég sokszor megyünk közösen. Amikor a barátnőim a szülinapomon(17. szülinap) eljöttek hozzám, akkor pár órát a húgom is velünk volt. És egyáltalán nem volt ciki. 6an vagyunk jó baránők, de a húgommal együtt 7-en is jól szórakoztunk. Aztán anuyék elvitték, hogy kicsit bulizzunk nélküle is. Amikor pl. parkba mentünk a barátnőimmel, akkor is eljött velünk és ő a játszótéren játszott, amíg mi fagyiztunk és beszélgettünk.

A te helyzeted sem olyan rossz. 6 napból 3-at ott van, 3-at nincs. Ez nem rossz arány. A szüleid sem azért hagyják veeld, mert arról lenne szó, hogy ,,megcsinálták a 2.-at, aztán hagyják a fenébe és nem akarják felnevelni''(mint ahogyan erre egy fenti hozzászóló célzott). Csak arról van szó, hogy a tesód szeretne veled lenni, mert te vagy a nagyobb, a menőbb, plusz tudja, hogy vagány helyre mész és szeretné ő is kipróbálni, amit te. Meg tudom érteni a tesódt is, meg téged is. De ez még mindig jobbik eset, mert nem ül végig veled.

A mamáddal ne foglalkozz, engedd el a füled mellett, főleg, ha olyan személyiség, aki mindenben a rosszat, a negatívumot látja.

Ha szeretnél ilyesmiről beszélgetni, nyugodtan írj, mert hasonló cipőben járok, mint te, szóval meg tudom érteni a helyzeted.

2017. júl. 9. 20:10
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

"mindig a nagytesó szívja meg"

Ez egyáltalán nem igaz.

nagytesó

2017. júl. 9. 20:18
 10/16 anonim ***** válasza:
55%

És mi van, ha az derül ki tegyük fel, hogy neked van igazad? Akkor jobban fogsz aludni?

Akkor is ugyanaz a helyzet: három napig ott lesz ő is. Ne azt nyomozd, hogy kinek van igaza, hanem hogy mi lesz ebben a helyzetben a jó, és pozitívan állj hozzá!

2017. júl. 9. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!