Ezek tenyle olyan elviselhetetlen dolgok?
Eloszor is az utobi idoben nem vagyok hajlando megenni a feher lisztbol keszult termekeket(kenyer, spagetti, penne barmi), csak teljes kiorlesu termekeket es a csaladom folyamatosan nekemall, hogy jaj, nehogy egy grammot is hizom,ha feheret eszem. Ez kiverte a biztositekot,hogy ennyire tudatlanok es osztjak itt az eszt. Ugyanugy megvan benne a kaloria, csak hamarabb jollakik az ember es kevesbe karos.
Ugyanakkor nem eszem olyan dolgot, ami tocsog a napraforgoolajban,sot suteshez kokuszzsirt, salatakhoz meg olivaolajat hasznalok. Ez szinten vita forrasava valt, hogy eddig megettem,most meg miert csinalok olyan csunyan.
Ez a helyzet a cukorral is,keveset hasznalok belole, de nem ke feher cukor,csak esetleg barna.
Es ami a legjobba bosszant,ha halom rossz minosegu olcso edesseget hoznak a hazba. Nem vagyok ellene az edessegnek, mert neha jol is esik, de rossz minosegu,olcsot vesznek.
Nem kell kulon fozzenek ram, de mindig kapom toluk az, hogy el vagyok szallva, mintha nem is tudom hol nottem volna fel.
Ha meg akarod oldani a konfliktust, gondolkozz egy kicsit anyukád fejével. Neki valószínűleg nagyon fontos, hogy legyen közös családi étkezés, és ez a legtöbb anyukának, szülőnek fontos. Szerintem az is rosszul esik neki, hogy a főztjét elutasítod.
Tartsd szem előtt, hogy a test egészsége mellett a lélek egészsége is fontos. Ne hagyd, hogy a családod élete és a te életet romokban heverjen, mire eléred a célod.
Köthetsz kompromisszumot. Ha az egészséges ételek vannak nálad túlnyomó többségben, nem fog hátráltatni, ha egyszer-egyszer elfogadod, amit anyukád főz. Szerintem te is tudod, hogy a fogyás titka a rendszeresség. Ebbe beleférnek időnként a "pihenők". Például a vasárnapi ebédhez nyugodtan csatlakozhatsz, ha egész héten csak egészséges dolgokat ettél. A hétvége amúgy is a lazításról szól. Legalább egy napig tedd félre a problémáidat és élvezd az életet, meg a családod közelségét.
Vihar a biliben.
Es meg mindig nem arultad el hogy ki finanszirozza a kajadat.
Persze, hogy nem árulja el, mert csak egy hisztiző, vergődő kis taknyosról van szó, aki csak divatból követelőzik.
Húzz el dolgozni, akkor azt eszel amit akarsz, addig meg azt, amit kapsz!
Szülő vagyok én is, de ekkora pofátlanságnál már nem lenne gondod, hogy mivel rágd meg a csodakajáidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!