Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek tenyle olyan elviselhetet...

Ezek tenyle olyan elviselhetetlen dolgok?

Figyelt kérdés

Eloszor is az utobi idoben nem vagyok hajlando megenni a feher lisztbol keszult termekeket(kenyer, spagetti, penne barmi), csak teljes kiorlesu termekeket es a csaladom folyamatosan nekemall, hogy jaj, nehogy egy grammot is hizom,ha feheret eszem. Ez kiverte a biztositekot,hogy ennyire tudatlanok es osztjak itt az eszt. Ugyanugy megvan benne a kaloria, csak hamarabb jollakik az ember es kevesbe karos.

Ugyanakkor nem eszem olyan dolgot, ami tocsog a napraforgoolajban,sot suteshez kokuszzsirt, salatakhoz meg olivaolajat hasznalok. Ez szinten vita forrasava valt, hogy eddig megettem,most meg miert csinalok olyan csunyan.

Ez a helyzet a cukorral is,keveset hasznalok belole, de nem ke feher cukor,csak esetleg barna.

Es ami a legjobba bosszant,ha halom rossz minosegu olcso edesseget hoznak a hazba. Nem vagyok ellene az edessegnek, mert neha jol is esik, de rossz minosegu,olcsot vesznek.

Nem kell kulon fozzenek ram, de mindig kapom toluk az, hogy el vagyok szallva, mintha nem is tudom hol nottem volna fel.

2017. júl. 8. 08:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

Szavaidból nekem az jön le, hogy nem vagy független a szüleidtől, sőt talán még felnőtt sem vagy.

Ha kapsz tőlük valamit, nem vagy köteles elfogyasztani. Az ő pénzük, az ő dolguk, hogy mire és milyen minőségű termékekre költik. Nekik sincs közük ahhoz, hogy TE a saját pénzeden milyen ételeket vásárolsz. Mert ugye a magad zsebéből finanszírozod a kivételes étrendet?!

Szólj nekik, hogy Te így döntöttel és tartsák ezt tiszteletben, ahogy TE IS tiszteletben tartod majd azt, hogy ők kevésbé egészséges termékeket fogyasztanak. Nem kérheted, hogy drága termékeket vegyenek, csak mert neked az jön be. Erre van a saját pénzed, amit ha úgy tetszik akkor 1000 ft-os kenyerekre is költhetsz.

2017. júl. 8. 10:05
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

Ha megveszed és megfőzöd magadnak, én nem szólnék bele, mit eszel. Ezt fordítva is elvárnám természetesen.

És nem vennék neked olyant, amiről tudom, hogy nem szereted, nem fogod megenni.

2017. júl. 8. 10:07
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

Fentebb írtad, hogy NEKED NE mondja meg más...

Nos kedves kérdező, akkor te miért vitatkozol a szüleiddel? Miért akarod megmondani nekik, hogy milyen minőségű ételeket kellene fogyasztani???

Szerintem nagyon racuppantal erre a egészséges életmód témára, ami úgy rendben is lenne, viszont attól tartok, hogy ezzel nagyon fárasztó vagy már..

2017. júl. 8. 10:10
 14/25 A kérdező kommentje:
Engem nem erdekel,hogy ok mit esznek, addig, amig ram nem akarjak eroszakolni es ha nem kell, akkor veszekednek velem, hogy eddig jo volt, most miert nem, miert kell kenyeskedni stb...
2017. júl. 8. 10:16
 15/25 anonim ***** válasza:
57%
Ha szereted őket, akkor az is fontos neked, hogy ők mit esznek, az is fontos, hogy ők is belássák, hogy akkor járnak jól, ha ők is egészségesebben étkeznek. Szépen, türelmesen magyarázd el nekik. (Ez évekig fog tartani, és nagyon lassú lesz a változás, de megéri.)
2017. júl. 8. 10:19
 16/25 anonim ***** válasza:
92%
jó, de vedd a saját pénzedből ha nem tetszik.
2017. júl. 8. 10:19
 17/25 anonim ***** válasza:
97%

" Nekem ne mondja meg mas,hogy mit egyek es ne vonjon kerdore, ha nem eszek valamit!!!!"

LOL. A szüleidnek se mondja meg más - te se!! -, hogy mire költsék a saját fizetésüket. Miután mélyen hallgatsz arról, miből is finanszírozod a külö étrendedet, joggal feltételezhető, hogy TE semmiből, miután nincs jövedelmed. Innentől MEGKÉRHETED a szüleidet, hogy neked külön mit vegyenek, és meg is köszönheted nekik, a kis önérzetedet pedig tartogasd arra az időre, amikor saját háztartásod lesz, a saját jövedelmedből.

2017. júl. 8. 10:49
 18/25 A kérdező kommentje:
Ha nekik nem fontos,hogy en egeszsegesen etkezzek, nekem miert lenne az,hogy ok egeszsegesen egyenek. Nincs se idom, se energiam oket "atteriteni".
2017. júl. 8. 11:07
 19/25 anonim ***** válasza:
94%
jó , de remélem saját pénzből. A fizetésüket arra költik amire akarják...
2017. júl. 8. 11:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nekik nem fontos,hogy en egeszsegesen etkezzek, nekem miert lenne az,hogy ok egeszsegesen egyenek. Nincs se idom, se energiam oket "atteriteni"."

Tehát gyakorlatilag úgy tekintesz rájuk, mint vadidegenekre, akiknek ennek ellenére kutya kötelességük téged eltartani, méghozzá úgy, ahogy te diktálod. :DD

Szerintem vegyél vissza.

2017. júl. 8. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!