Kisfiam halálosan retteg az apjától, mit tehetnék?
A nagyobbik fiam előző hónapban töltötte a 4-et. Úgy másfél-két éves koráig semmi gond nem volt az ő es az apja kapcsolatával. Együtt játszottak, apa fürdette, egyenesen rajongott a kisfiáért. Aztán mintha derült égből villámcsapás, valami megváltozott a kisfiamnál. A férjem a munkája miatt az egész hetet egy másik varosban kényszerül tölteni, így sajnos csak hétvégénte jár haza, 0-24ben én vagyok otthon a gyerekekkel. (a másik fiunk két éves, ő rajong az apjáért és értem is, vele nincs problémánk) Először azt vettem észre, hogy az apa hazajöttét megelőző estén a kisfiam konkrétan görcsben van, feszeng, feszült. Mikor rákérdeztem, mi a baj, azt mondta, hogy nem akarja, hogy apa hazajöjjön. Ez úgy egy éve volt, azóta megy a "cirkusz": Elutasítja az apja közeledését, menekül előle, sír, nem köszön neki, mikor hazajön, elkezd remegni, ha meglátja, van, hogy harapja, marja, ütögeti, elmondja, hogy ő nem az apja és nem szereti apát, nem szól hozzá... A legmegdöbbentőbb az volt, hogy kb. egy hétig nem szólt hozzá, nem reagált az apja kérdésekre, semmit se, aztán egyik nap, mikor együtt vacsorázott a család(nagyi, nagypapi, nagybácsi, uncsitesók) kijelentette mindenki előtt, hogy ő azt akarja, hogy apa meghaljon.
A férjemet nagyon bántja ez az egész helyzet, mert hát nagyon szereti a kisfiút, és a gyereknek semmi oka nincs a félelemre... Nem tudjuk, mit tegyünk, mar próbálkoztunk azzal, hogy oké, beken hagyjuk, hátha csak ilyen gyerekkori anyás dackorszak, aztán azzal, hogy kettesben hagytuk apával egy teljes hétvégére, de a helyzet csak meg rosszabb lett, akkor kezdte el konkrétan fizikailag is bántani az apját. A férjem higgadt, kimért ember, sosem ordít a gyerekekkel, de bevallotta, hogy azon a hétvégén egyszer megszorította a gyerek karját es elég erőteljesen szidta meg. De azelőtt mondom, ilyen nem fordult elő, csak a gyerek viselkedése hozta ki belőle...
Nem tudjuk, mi lehet a probléma, megoldást meg végképp nem találunk...
Utolsó, hagyjuk már a hülyeséget! Persze, ha egy gyerek fél az anyjától akkor lehet lelki okai vannak, de ha az apjától akkor már biztos molesztálta őt...hagyjuk már. Ezer féle oka lehet, csak azért mert a gyerek egy férfitől fél, még nem kell egyből molesztálást meg erőszakot kiáltani, ez gusztustalan.
A gyerek szimplán elszokott az apjától a munka meg a kistesó miatt, ezért úgy érzi, hogy az apja már egy idegen, aki elhagyta őt.
Ezt mindenképpen gyerekpszichológussal kell megoldani.
Kérdező, van valami azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!