Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kisfiam halálosan retteg az...

Kisfiam halálosan retteg az apjától, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A nagyobbik fiam előző hónapban töltötte a 4-et. Úgy másfél-két éves koráig semmi gond nem volt az ő es az apja kapcsolatával. Együtt játszottak, apa fürdette, egyenesen rajongott a kisfiáért. Aztán mintha derült égből villámcsapás, valami megváltozott a kisfiamnál. A férjem a munkája miatt az egész hetet egy másik varosban kényszerül tölteni, így sajnos csak hétvégénte jár haza, 0-24ben én vagyok otthon a gyerekekkel. (a másik fiunk két éves, ő rajong az apjáért és értem is, vele nincs problémánk) Először azt vettem észre, hogy az apa hazajöttét megelőző estén a kisfiam konkrétan görcsben van, feszeng, feszült. Mikor rákérdeztem, mi a baj, azt mondta, hogy nem akarja, hogy apa hazajöjjön. Ez úgy egy éve volt, azóta megy a "cirkusz": Elutasítja az apja közeledését, menekül előle, sír, nem köszön neki, mikor hazajön, elkezd remegni, ha meglátja, van, hogy harapja, marja, ütögeti, elmondja, hogy ő nem az apja és nem szereti apát, nem szól hozzá... A legmegdöbbentőbb az volt, hogy kb. egy hétig nem szólt hozzá, nem reagált az apja kérdésekre, semmit se, aztán egyik nap, mikor együtt vacsorázott a család(nagyi, nagypapi, nagybácsi, uncsitesók) kijelentette mindenki előtt, hogy ő azt akarja, hogy apa meghaljon.

A férjemet nagyon bántja ez az egész helyzet, mert hát nagyon szereti a kisfiút, és a gyereknek semmi oka nincs a félelemre... Nem tudjuk, mit tegyünk, mar próbálkoztunk azzal, hogy oké, beken hagyjuk, hátha csak ilyen gyerekkori anyás dackorszak, aztán azzal, hogy kettesben hagytuk apával egy teljes hétvégére, de a helyzet csak meg rosszabb lett, akkor kezdte el konkrétan fizikailag is bántani az apját. A férjem higgadt, kimért ember, sosem ordít a gyerekekkel, de bevallotta, hogy azon a hétvégén egyszer megszorította a gyerek karját es elég erőteljesen szidta meg. De azelőtt mondom, ilyen nem fordult elő, csak a gyerek viselkedése hozta ki belőle...

Nem tudjuk, mi lehet a probléma, megoldást meg végképp nem találunk...

2017. júl. 7. 11:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, két éves a kisebbik fiú, tehát pont akkor született, amikor a gondok kezdődtek a nagyobbnál. Nem lehet, hogy van benne egy jó adag testvér féltékenység, hiszen most már az apa szeretete nem csak az övé, osztozkodni kellene. Mivel az apa nagyon kevés időt van veletek, ez akár hatványozottan is jelentkezhet.
2017. júl. 7. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

Uristen de ostoba itt a kommentelok nagy resze.. imadnatok, mi, ha szexualis zaklatas vagy veres lenne a hatterben?

A kerdesedre raterve szerintem teljesen egyertelmu a tortenet. A kisfiu iszonyatos fajdalomnak elte meg azt, hogy az apukaja elment es ugy vedi a sajat elmejet, hogy falakat emel. Nem akarja ujra es ujra atelni a veszteseget, de hetrol hetre faj neki az egesz mert apa mindig csalodast okoz.

A rossz ebben az, hogy az ilyen kapcsolodasi serulesek nagyon hosszu tavu es komoly kovetkezmenyekkel jarnak az ember egesz hatralevo eletere. Mindenkeppen vigyetek el egy szakemberhez a kisfiut, aki segit neki megkuzdeni a haragjaval es a csalodottsagaval.

2017. júl. 7. 13:23
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Az is teljesen egyertelmu egyebkent, hogy miert akkor fordultak rosszabbraa dolgok, amikor kettesben maradtak. Egy gyerek, hogyha nincs mellette anya, kapcsolodasi urben van. Muszaj volt az edesapahoz kapcsolodnia, mert egz gyerek a felnott nelkul eletkeptelen. Ugyanakkor ott volt benne a retteges a csalodastol es a vesztesegtol. Es minden bizonnyal ez nyilvanult meg fizikai eroszakban.

Nagyon javaslom neked a "csalad ereje - ragaszkodj a gzermekeidhez" vagy valami hasonlo cimu konyvet, szinte biztosan aha-elmenyek sorozata lesz.

2017. júl. 7. 13:26
 14/21 anonim ***** válasza:
28%

Ugyanez volt egyik rokongyereknél is. Haragudott az anyjára, mert azt hitte nem kell neki és ezért dolgozik sokat külföldön. Amint igazi családként éltek megint, a probléma megszűnt. Nem normális dolog, hogy egy szülő alig van otthon és ezt a gyerek is érzi. Ez így nem család.

No comment, hogy felmerült a lehetősége a szexuális bántalmazásnak. Aberált állatok írnak ide.

2017. júl. 7. 13:30
 15/21 anonim ***** válasza:
88%
"Uristen de ostoba itt a kommentelok nagy resze.. imadnatok, mi, ha szexualis zaklatas vagy veres lenne a hatterben? " Ezt ki a fene mondta? Leszel szíves a kérdésre válaszolni, nem az eszed játszani - ugyanis az rohadtul nem segít a kérdezőn. Elmondtam én magam min mentem át. Engem bántottak, anyum biztosra vette hogy apám soha nem bántana engem. Hát bántott. És mindig megtalálta az alkalmat hogy anyám ne lássa. Évekig szenvedtem csak mert nem AKARTA látni mi folyik a szeme előtt. Milyen alapon zárod ki ezt a lehetőséget ebben az esetben?
2017. júl. 7. 13:33
 16/21 anonim ***** válasza:
95%
Nem úgy tűnik, hogy félne, inkább rettentően dühös, mert úgy érzi, hogy apa elhagyta és nem szereti már. Ha félne akkor szerintem meghúzná magát és kerülné a kontaktust, nem merne verekedni meg csúnyán beszéli vele. Mindenképpen szakember kell, főleg ha nem tudjátok megoldani,hogy együtt legyen a család.
2017. júl. 7. 16:19
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Mindenképpen szakember kell, de szerintem 2 dolog van a háttérben:

- Jött a kistesó. Ekkor tudatosult benne, hogy az apja szeretete már nem csak az övé, hanem osztozkodnia kell.

- Erre rátett egy lapáttal a férjed munkája, hogy csak hétvégente jár haza.

A leírás alapján nekem úgy tűnik, hogy nem fél tőle, hanem nagyon dühös és csalódott. Úgy érzi, elveszítette őt, mert ritkán látja, és azt gondolja, hogy az apja eldobta őt magától, mert ott a kistesó, akire szinten sok figyelmet szentel, és nem kaphatja meg a nagyobbik gyereked az apuka összes figyelmét és törődését. Ha félne tőle, meghúzná magát, csöndben lenne, kerülne vele minden testi és szóbeli kontaktust.

A gyereked nem meri még egyszer "megszeretni" az apját, mert attól fél, hogy ismét elhagyják őt (akár csak képletesen is).

2017. júl. 7. 17:00
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Ez a kérdés szakemberért kiállt.

Forduljatok gyermekpszichológushoz, aki segít feloldani a kisfiatokban az édesapjával szemben kialakult ellenszenvet.

Remélhetőleg a szakember segítségével gyorsan túl lesztek a krízisen és apa és fia közt újra helyreáll a harmónia.

2017. júl. 7. 20:58
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
nem tartom kizartnak hogy molesztalta a gyereket. ez lehetett"csak" fogdosas, esetleg a gyerek kezet tette olyan helyre sajat magan amitol a gyerek megremult. en surgosen vinnem orvoshoz pszihiaterhez, pszichologushoz mert ez a viselkedes egyertelmuen valamilyen tipusu bantalmazasra utal. a gyerek meg tul kicsi ahhoz hogy ilyeneket kitalaljon. az is lehet hogy nem sexualisan bantotta hanem megutotte vagy megremitette valamivel. nem kene annyiban hagyni szerintem. sajnos a szulok nem akarjak soha elhinni az ilyesmit csak amikor mar keso. engem is bantalmaztak ket alkalommal (rokon) egyszer 5 evesen egyszer 9 evesen. nem eroszakolt meg az illeto de az egesz meg ma 50 evvel kesobb is iszonyattal tolt el.
2017. júl. 18. 12:13
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
utolso vagyok. hat akkor megvan a magyarazat az a bizonyos "eros szidas" es kezszoritas gondolom eleg ijeszto volt a gyereknek es azota nem bizik az apjaban. ne hagyd egyedul vele a gyerek fel tole nem megoldas hogy rakenyszerited hogy legyenek kettesben csak rosszabb lesz a helyzet.
2017. júl. 18. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!