Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti szégyellnétek, ha...

Szülők, ti szégyellnétek, ha a gyereketek nem menne egyetemre, hanem csak egy szakmára?

Figyelt kérdés
Mondjátok meg őszintén!Tudom,hogy vannak ilyen szülők,akik szégyenlik ezt és mindenárom egyetemre küldik a gyerekeiket.Én is gáznak érzem,hogy csak egy OKJ-n tanulok.19/F

2017. júl. 6. 12:16
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
98%
En nem megyek egyetemre se foiskolara, OKJ-n tervezek maradni. Apukam orult volna ha tovabb tanulok, anyukam elfogadta.
2017. júl. 6. 12:20
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csináljon olyat, amit szeret. Hacsak nem olyasvalami, amiből abszolút nem lehet megélni, támogatnám. Ha mégis olyat választana, rábeszélném, hogy mellette olyat is tanuljon, amivel nem fog éhen halni.
2017. júl. 6. 12:22
 3/35 anonim ***** válasza:
91%

Helló!

Nekem az első számú szempont, hogy a gyerek olyan szakmát válasszon egy életre, amit szeret.

Szerintem - és így is tanultam - a szülőnek 2 dologban nem szabad beleszólnia a gyerekével kapcsolatban: A végleges párja és szakmája.

Azt szoktam mondani a gyerekeimnek, hogy ha fodrász leszel, akkor is szeretlek. (Nem mintha a fodrászatot valamilyen alja szakmának tartanám.) De azért a szívem szakad meg, ha egyébként többet látok benne, de ellustálkodja, vagy feladja a céljait.

De mindenre megnyugvást ad, hogy nem kergettem bele őket valamibe, amit lehet, hogy csak én projektáltam rájuk, és boldogok/boldogulnak az életben.

2017. júl. 6. 12:30
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

nem mindenkinek való az egyetem. én például bánom, hogy 3 évet elpocsékoltam rá. ahelyett lehetne már valami szakmám is, vagy dolgozhattam volna.

sokan vannak akik pusztán egy jó OKJvel többet keresnek mintha diplomások lennének.

2017. júl. 6. 12:30
 5/35 anonim ***** válasza:
94%
Én jártam egyetemre, ugyan nem szeretnék már ebben dolgozni, de nem bántam meg, viszont ha én fiú lennék, 100%, hogy nem akarnék egyetemre menni. Tesóm is diplomás, mégis olyan munkát végez, amihez nem kell diploma és 3X annyit keres, mint egyébként keresne. Apukám is festő vállalkozó és mondhatni az átlagnál sokkal jobban élünk
2017. júl. 6. 12:33
 6/35 anonim ***** válasza:
78%

Mi az hogy: "hanem csak egy szakmára?"

Ennyire ne nézd/nézzétek le a szakmát, mert van hogy jobban fizet, mint 1-2 alibi szak az egyetemen.

Ráadasul egyetemet el lehet végezni akkir is, amikor a szakmádban dolgozol....

En nem ertem mire del ez mindenképpen egyetemre menj tema....

2017. júl. 6. 12:35
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok szülő, de tavaly végeztem: nagyon akartam az egyetemet, a szüleim is, de nem sikerült (10 pont kellett volna még:D). Azt mondták, hogy van egy évem, válasszak egy okj-t, és gondolkozzak, hogy mit szeretnék ténylegesen csinálni. Úgy vannak vele, hogy jövőre is, 5 év múlva is, de még 10 év múlva is mehetek egyetemre, és egyáltalán nem baj, ha 19 évesen nem tudom, hogy mit akarok csinálni a következő 50 évben. Persze ez nem azt jelenti, hogy otthon ülhetek, meg ilyenek, azért tanulnom kell, meg ha tudok eljárok dolgozni. :D De sose éreztették velem, hogy ez nekik szégyen lenne, hogy nem vettek fel egyetemre.
2017. júl. 6. 12:36
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

A te életed, neked kell tudni, hogy mivel szeretnél foglalkozni a következő 40 évben.De nem mellesleg,ha befejezed az okj-t, akkor még mindig tanulhatsz más szakmát és még mindig mehetsz utána akár egyetemre is.

Szerintem nem gáz az okj, de azért nem árt olyanra menni, amivel el is tudsz helyezkedni és érdekel is.

Én egyetemre járok, de így is van sok szakma ami érdekelne és nincs kizárva,hogy elvégzek egy szakmát is majd.

2017. júl. 6. 12:42
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azon a véleményen vagyok hogy inkább végezzen a szakmájával olyan munkát amit szeret, mint hogy legyen egy diplomája, de utálja a munkáját.
2017. júl. 6. 13:02
 10/35 A kérdező kommentje:
Itt nem arról van szó,hogy ki mennyit keres.Csak elég gáz,hogy egy egyetemista lány lepattint azzal,hogy én csak egy "proli" vagyok.
2017. júl. 6. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!