Szülők, ti szégyellnétek, ha a gyereketek nem menne egyetemre, hanem csak egy szakmára?
Helló!
Nekem az első számú szempont, hogy a gyerek olyan szakmát válasszon egy életre, amit szeret.
Szerintem - és így is tanultam - a szülőnek 2 dologban nem szabad beleszólnia a gyerekével kapcsolatban: A végleges párja és szakmája.
Azt szoktam mondani a gyerekeimnek, hogy ha fodrász leszel, akkor is szeretlek. (Nem mintha a fodrászatot valamilyen alja szakmának tartanám.) De azért a szívem szakad meg, ha egyébként többet látok benne, de ellustálkodja, vagy feladja a céljait.
De mindenre megnyugvást ad, hogy nem kergettem bele őket valamibe, amit lehet, hogy csak én projektáltam rájuk, és boldogok/boldogulnak az életben.
nem mindenkinek való az egyetem. én például bánom, hogy 3 évet elpocsékoltam rá. ahelyett lehetne már valami szakmám is, vagy dolgozhattam volna.
sokan vannak akik pusztán egy jó OKJvel többet keresnek mintha diplomások lennének.
Mi az hogy: "hanem csak egy szakmára?"
Ennyire ne nézd/nézzétek le a szakmát, mert van hogy jobban fizet, mint 1-2 alibi szak az egyetemen.
Ráadasul egyetemet el lehet végezni akkir is, amikor a szakmádban dolgozol....
En nem ertem mire del ez mindenképpen egyetemre menj tema....
A te életed, neked kell tudni, hogy mivel szeretnél foglalkozni a következő 40 évben.De nem mellesleg,ha befejezed az okj-t, akkor még mindig tanulhatsz más szakmát és még mindig mehetsz utána akár egyetemre is.
Szerintem nem gáz az okj, de azért nem árt olyanra menni, amivel el is tudsz helyezkedni és érdekel is.
Én egyetemre járok, de így is van sok szakma ami érdekelne és nincs kizárva,hogy elvégzek egy szakmát is majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!