Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy a szüleim tőlem...

Normális hogy a szüleim tőlem sajnálják a pénzt, de cigire meg nem?

Figyelt kérdés
Naponta vesznek maguknak 1200 forintért cigit, de amúgy már leszoktak róla régebben, de megint szívják, jaj mert szegények unatkoznak. Ráadásul már a tesómat is rászoktatták, aki eddig egyáltalán nem cigizett. De ha nekem vesz 1-1 ruhát 1000-2000 forintért, vagy ki kell fizetniük a fogászati kezelésem, azt már viszont sajnálják. Nem mellesleg mikor a házba belépnek, olyan büdösek, hiába szívnak mentolost.
2017. júl. 3. 08:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudsz mit csinálni, a szenvedély betegség ilyen. Azokat az se érdekelné ha te ott éhen lennél, vagy bármi bajod lenne, nekik az a lényeg , hogy a függőségük nehogy hiányt szenvedjen.

Akik meg az sztk fogászatot emlegetik, arról jobb ha nem beszélnek. Az pont úgy rossz mint a többi .

Nekem mikor fájt a fogam kimentem rendelésre és csak gyógyszert irt fel, fájdalom csillapitót. Majd jöjjek vissza ekkor. Vissza mentem adott egy fájdalom csillapitó injekciót , ami semmit nem hatott. Kiakarta húzni, de csak csavargatta össze vissza , és én majd elájultam a fájdalomtól. Mondta hogy majd vissza kell jönnöm és akkor kihúzza. Elmentem és délután a maszek kihúzta 10 perc alatt. Ennyi az állami fogászat, nyilván ezek nem véletlenek.

2017. júl. 3. 09:06
 12/20 anonim ***** válasza:
61%

Megint tahók gyülekezete van itt, ahogy látom. Mindig a szülő a jó és a gyerek a rossz. Szánalmas.

Egyáltalán nem normális ez a szülői hozzáállás.

Az SZTK fogászat pedig a legtöbb helyen egy nagy nulla. De ez az egész magyar egészségügyről (is) elmondható. Talán a fizetős ér valamit, de normális ország ellátásától ez is elmarad. De hát erre van igény. Minden nép olyan életszínvonalon él, amilyet megérdemel.

2017. júl. 3. 09:43
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos egy dohányos soha nem fogja ezt megérteni, ők tényleg inkább nem esznek, csak a cigi legyen meg. Tudom, nálunk is sokszor szinte üres a hűtő, előfordul hogy csak kenyér van, anyám mindig nyavajog hogy semmire nincs pénz, ruhát évente párszor ha vesz, de csak turiban, max kínaiban, viszont naponta legalább 1000 Ftot elpöfékel. Bár nekem azért igyekeztek mindent megadni. (Mostmár van saját keresetem, nem szorulok rájuk)

Barátoméknál mégrosszabb, ők tele vannak adósággal, van hogy a rezsivel hónapokat csúsznak, de mindkettőnek állandóan a cigi a szájában. (barátom nem dohányzik).

Szóval egy dohányos nem fogja föl hogy mennyit is költ, és ha rájuk szólnak csak idegesek lesznek, és mégtöbbet szívnak :(

Az sztk-t meg én se ajánlanám, igaz nekem szerencsére nem kell fogászat, de hallottam már rémtörténeteket, pl kevés fájdalomcsillapító, ügyetlen arrogáns orvos, vagy beletörte a fogat, sőt olyat is hogy emiatt a hiba miatt egy hónap múlvára kapott új időpontot (!!!)

Amennyire csak tudsz állj a saját lábadra (diákmunka), és akkor jobb lesz.

2017. júl. 3. 09:45
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, itt a gyereknek sose lehet igaza. Örülj, hogy van otthon vajas kenyér meg melegvíz.
2017. júl. 3. 10:03
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
Ja és ha a kenyérre szeretnél még szalámit is, akkor menjél dolgozni.
2017. júl. 3. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
22%

Nem írtam, hogy kell neked fogszabályozó, hanem a 3 esetet írtam, amikor fizetni kell a fogászati ellátásért.

Nem tudom én elég sokszor voltam fogorvosnál, többnél is, egyik se magán, mindegyik megoldotta a problémát. Oké, hogy egyeseknek vannak rémtörténetei, de azért nem kéne mindenkit elriogatni. Ha annyira rossz a rendszer, ennyi szájhős összefoghatna és alapíthatna egy kormányt és igazán tehetne is érte valamit.

Ha valamit valaki rosszul csinál, akkor nyisd ki a szádat, mutogass kézzel-lábbal, de valahogyan jelezd, hogy valami nem jó. Magától nem fogja tudni. (Ha kevés a fájdalomcsillapító jelzem és ad még, ennyi. Ha meg rossz az orvos váltok. Nem kell annyit töketlenkedni.)

2017. júl. 3. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
49%
Én anya vagyok és dohányzom, de ha a gyerekemnek valami hiánya lenne, nem alap, mint kaja vagy fogászat, hanem különóra stb., abban a pillanatban leraknám. Nem, nem normális amit a szüleid csinálnak.
2017. júl. 3. 11:40
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Sajna a szuleid tenyleg arra koltenek, amire akarnak, viszont gaz h felemlegetik h mibe kerultel nekik...

A helyedben felirnam az osszes ilyet es ha elkoltoztem, odaadnam nekik, aztan egy dbig biztos nem mennek surun.

2017. júl. 3. 11:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez ismeros. Az en szuleim kozul is anyam bagozik. Tolem pedig sajnaljak a penzt. Ez igy is marad. Ezen csak 1 dolog fog segiteni,ha mar nem fogsz toluk fuggni
2017. júl. 3. 16:24
 20/20 anonim válasza:

Nem lepontozásért jöttem ide, bár ez úgyis meg fog történni, szóval mindegy is. Felmerült bennem a kérdés, nem tudom, kedves kérdező, veled megtörtént-e már, hogy a szüleid, miért is vállaltak el akkor téged meg a testvéredet, ha ezek szerint bár anyagilag megengedhetnék, de nem hajlandóak arra, hogy az alapszükségleteidet kielégítő anyagi ráfordítást megtegyék, megadják nektek. Ez nekem valahogy sosem volt tiszta. Ha jól olvasom, nem egy iPhonért picsogsz, hanem az egészségedről van szó, kérdezem én, a szüleidnek ennyire nem érdekük, hogy egészséges legyél, vagy hogy tényleg minden rendben legyen veled? Különös. Nem akarok fellengzősnek tűnni, de elcseszett dolog az ilyesmi. Ha valaki gyereket akar, gondoljon arra is, hogy a születése után őt igencsak minden tekintetben magam elé kell helyeznie, ne csak egy cuki baba lebeghen a szemünk előtt. Kérdező, én teljes mértékben megértelek, és egyáltalán nem tartom normálisnak, ami megy nálatok. Próbálj meg kitartani, és ezen tapasztalatok alapján gyereket vállalni később.

Valamilyen szempontból örülök, hogy nálunk más kicsit a helyzet. Ugyan, mi nagyon szükösen tudjuk megteremteni az alapot, de anyukám, ha pénzt kérek tőle, azért nem ad, mert valószínűleg nincsen, és nem azért mert ő dugi csokira költötte vagy ilyesmi. Félreértés ne essék, nem a gyerekek kiszolgálásáról és elkényeztetéséről akartam papolni, csupán hozzá szerettem volna adni a személyes vèleményem a tèmához. És szerettem volna, ha egyesek megértik, a gyereket nem azért csináljuk, mert szép, meg aranyos, meg pont úgy néz ki, mint én, hanem mert az élet mindennél többet ér.

2017. júl. 4. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!