Te érezted már úgy, hogy szégyenled a szüleidet?
Volt. Például amikor jött a nyár, véget ért a 4. osztály és egyben az alsó tagozatot is elhagytuk, és anyum fogta a kezem, amikor odaértünk... Csak nézett mindenki, meg elkezdtek sugdolózni, de ezért nem hibáztatom anyut, csak rohadt ciki volt. Szerencsére megkérdezte, hogy: ,,Engedjem el a kezed? Már nagylány vagy." Szóval ja. :)
Meg amikor apu állandóan kiabál nyilvánosság előtt. Mármint nem veszekszik, de az anyja is olyan, hogy állandóan ordítozik, ezért már megszokta. :D
Most nem a szüleimről, hanem a nagymamánkról lesz szó. (Mármint az előbb említettről, az apuéról (anyjukról), mert anyué már meghalt.) Amikor 3. osztályban, télen 3 napig vigyázott ránk, kínkeserves volt. Ehhez még az is hozzátartozott, hogy kiment telefonálni, és úgy ordítozott, hogy még az utca végéből is hallották a hangját...
Csak ennyi volt, de én mindig büszke vagyok a szüleimre, mintsem szégyelljem őket :)
Egyszer-kétszer, apám bár értelmes, művelt mérnök volt, szerette játszani a macsó tahót néha. Pl. étteremben felemelte a kezét és csettintett a pincérnek, vagy amikor mentünk át anno szlovák határon és a szlovák határőröknek hülyeségeket magyarázott.
Egyszer nagyon berúgott vendégségben, és mi taxival jöttünk haza, anya elvette a kulcsát is, mert haza akart vezetni, aztán inkább ott maradt még inni. A házigazda hozta haza hajnalban, a parkolóból ordibált fel a anyámnak, hogy dobja le az ilyen-olyan slusszkulcsot, mert ő vezetni akar. Ráadásul annyira részeg volt, hogy nem tudta kinyitni a lépcsőház ajtaját, anyám ment le érte. Természetesen minden szomszéd látta.
Amúgy én büszke vagyok rájuk, minden ember követ el hülyeséget...inkább ők szégyenkeztek miattam. :/
Kinek mi jut eszébe a macska-egér játékról...? Most inkább egy "költői kérdés" következik: mégis mit érezhetek két olyan emberről, akik hatásvadász módon átvertek szinte mindenkit (rajtam kívül, hiszen én egy "egér" vagyok nekik), egyfelől amiatt, hogy leplezzék, hogy -és ezt szó szerint kell érteni, pszichiátriai értelemben- ők szadista pszichopaták...
(Az egyik már nem él egyébként, idős volt már.)
(Más kérdés, hogy a szó szerinti értelemben vett macskákat azonban kedvelem, és szívesen -szívesebben- azonosulok azokkal az érdekes, csuda kis szőrmók állatkákkal.)
A szüleim 40-en felül voltak, amikor születtem és általánosban pár osztálytársam csúfolt emiatt, hogy ilyen idősek a szüleim..Meg tök gáz volt, hogy oviba vagy alsóba, amikor jöttek értem, mindig mondták, hogy jöttek értem a nagyszüleim, közbe a nagyszüleim nem is éltek már akkor..Szóval egy ideig cikinek éreztem, hogy ilyen idősek a szüleim..Meg mondjuk néha ma is furán érzem magam, amikor valaki megkérdezi, hány évesek a szüleim, én meg mondom, hogy 60, meg most ment anyám nyugdíjba és mindenki meglepődik ilyenkor, hogy uhh jó idősek. De már megszoktam ^^
Meg anyámnak vannak ilyen égő szokásai, amik miatt nem szívesen megyek vele együtt bárhová is..Pl. nem rég felszálltam vele a buszra és csak hátrébb voltak már helyek, ő meg két előrébb ülő lányhoz odament és elkezdett magyarázni nekik, hogy álljanak már fel onnan, mert ő nem szeret hátul ülni. Vagy volt, hogy szintén a buszon ott ült néhány ilyen kis punk vagy goth vagy nem tudom, milyen gyerek és nekik is elkezdett magyarázni, hogy hogy néznek már ki..Ezen kívül olyanra is volt már példa, hogy a városban jött két lány kézenfogva velünk szembe, erre mikor elhaladtak mellettünk, odaszólt nekik, hogy leszbikák, meg hogy beteg állatok, sajnálja a szüleiket....
19L
Apám az 55 évéből 30-at részegen élt le, szinte minden nap szégyelltem.
Már maga az undorító volt, hogy egész nap egy szál gatyában volt, meg egy hétig ugyanabban a szakadt ingben amit a gatyájába húzott bele. Ha bárki jött hozzánk, akár barát, akár csak a postás, akár vadidegen akkor úgy ahogy volt gatyában ment ki hozzá...
Vagy egész nap ordítozott velünk, és hatalmas égés volt, hogy kint vagyok az udvaron,m ő ordít bentről az ágyból, elhord mindennek, közben meg emberek jönnek-mennek az utcán egy tipikus mindenki ismer mindenkit helyen.
Attól meg rosszabb nincsen, mikor fiatalon rá vagy kényszerítve hogy a részeg apáddal menj végig az utcán. Mindenki más jól öltözve, normálisan jön szembe, te meg sétálsz a csöves kinézetű, atom részeg apáddal aki folyton szidalmaz és látod, érzed mindenki megvetését...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!