Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tökéletes családot szeretnék...

Tökéletes családot szeretnék majd, nektek milyen a tökéletes család?

Figyelt kérdés

Minden fontos étkezés együtt, beszélgetve.

Korlátozott tv műsor nézés.

Családi társasozás, logikai játékok, időtöltés a szabadban.

Nem hagyni hogy a gyerek manipuláljon (kihasználja hogy az egyik szülő engedelmesebb)

Sport és/vagy hangszer, már kiskortól.

A szülők nem felejtenek el nőnek és férfiek lenni egymás szemében.

Önállóságra nevelés.

Kertészkedés, kiskedvenc tartása, hogy érezze a felelősséget valami iránt.

Hangos szó mellőzése, ha lehet.

Napirend és házirend szabályok.

2017. jún. 23. 23:10
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
49%

"En is sokszor kontroll alatt voltam gyerek meg tini koromban. Lehettem volna en is olyan zullott kielt mint nehany tini akire mindent rahagynak hiszen "azt csinalja amit szeret". Mint tudjuk szinte akarki akarhogy nevelheti a gyerekét, a tarsasag lesz a donto aki felé húz, ezert kell iranyt mutatnu. Haat koszonom nem, nekem igy a megfelelo."

Teljesen más a totális kontroll és az iránymutatás. Egyébként hadd kérdezzem meg, te mire jutottál az életben ezzel a neveltetéssel?:-)

2017. jún. 25. 15:47
 42/45 anonim ***** válasza:
És vajon a gyerekeidnek is így lesz a megfelelő?
2017. jún. 25. 15:49
 43/45 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó, hogy vannak elképzeléseid, elveid. De ne ragaszkodj hozzájuk minden áron! Fogadd el, hogy nem ugrál körülötted mindenki úgy, ahogy te fütyülsz. Fogadd el, hogy nincs mindenre ráhatásod. Pl.honnan tudod most, hogy egyáltalán teherbe fogsz- e esni? Honnan tudod, hogy egészséges lesz az összes gyereked? Miért veszed biztosra, hogy Veled nem történik valami szülés közben?Én pl.már annak is nagyon örülök, hogy egyáltalán élek. Mert nem sokon múlt, hogy ez ne így legyen. Vègtelenül örülök, hogy lábra állt a kislányom. A születésekor úgy nézett ki, hogy lehet, hogy nem fog tudni járni. És szerintem nem vagyok egyedül ezzel.
2017. jún. 25. 16:11
 44/45 anonim ***** válasza:
Nekem a tökéletes család egy férj, akivel azonos az életképünk és a gondolkodásmódunk, és 1 (maximum 2) gyerek. Nem szeretnék hagyományos családot a szó szoros értelmében, semmi közös kötelező családi program, előírt vacsi vagy vasárnapi ebéd az egész rokonsággal. Az együtt töltött időt tényleg értékesen töltsük el. Sok beszélgetés, kirándulás, utazás, stb. Nem kell feltétlenül messzire menni, akár egy hétvégére is autóba ülünk, és elmegyünk 2 napra egy közeli városba, faluba. Legyen meg köztünk az alapvető bizalom és közvetlenség, ez nagyon fontos. Utálom hogy nekem apukámmal a mai napig szinte hivatalos a kapcsolatom, szinte nem is ismerjük egymást, pedig 20 évig együtt éltünk. Na ilyet nem akarok! Olyan családot szeretnék, ahol mindig feltétel nélkül szeretik és támogatják az embert, bármit is csinál.
2017. jún. 25. 19:53
 45/45 A kérdező kommentje:
#41 magánvállalkozó lettem nem rég. Úgyhogy ne félj, nem neveltek rosszul... :)
2017. jún. 25. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!