Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tökéletes családot szeretnék...

Tökéletes családot szeretnék majd, nektek milyen a tökéletes család?

Figyelt kérdés

Minden fontos étkezés együtt, beszélgetve.

Korlátozott tv műsor nézés.

Családi társasozás, logikai játékok, időtöltés a szabadban.

Nem hagyni hogy a gyerek manipuláljon (kihasználja hogy az egyik szülő engedelmesebb)

Sport és/vagy hangszer, már kiskortól.

A szülők nem felejtenek el nőnek és férfiek lenni egymás szemében.

Önállóságra nevelés.

Kertészkedés, kiskedvenc tartása, hogy érezze a felelősséget valami iránt.

Hangos szó mellőzése, ha lehet.

Napirend és házirend szabályok.

2017. jún. 23. 23:10
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
62%
Alap a kertesház. Háziállatok (nem csak kutya, macska hanem tyúk, kacsa, kecske, disznó stb), a gyerek nem jár zeneiskolába max ha elég idős hogy maga döntsön akkor különórák zenéből de ha akarja abbahagyhatja. Sportot is csak ha szeretné. A szabályokról annyit hogy ahogy velem viselkedik én is úgy vele. Ha leesik a körtefáról hát leesettt. Attól gyerek a gyetek hogy tiszta kosz és seb. Ha már elbírja a porszívót én nem megyek be a szobájába, ha rendbe tartja oké, ha nem, ő baja. A jegyeire 5. osztályig figyelnék utána magának tanul. Tini korában engedném bulizni, a saját bőrén tanulja meg hogy nem jó a saját hányásában fetrengve ébredni. 18 éves korától szabad ember.
2017. jún. 24. 12:42
 32/45 anonim ***** válasza:
80%
Ha valakinek egy ilyen, előre összeállított kisokos kell a gyerekneveléshez, amiből épp csak a legfontosabb téyező, a gyerek önálló személyisége hiányzik, az inkább ne vágjon bele. Kellenek bizonyos keretek, de nem egy merev, uniformizált szabályrendszer. A gyerek elsősorban a szülei példamutatásából tanul - nem lesz tévéfüggő, ha a szüleinek nem a zajláda bámulása az elsődleges szórakozás, természetes lesz számára a sport és a zene, ha a szülei mindennapjaiban is benne van, örömmel vesz részt a családi programokban, ha harmonikus a párkapcsolat, a szülő-gyerek kapcsolat és jó a hangulat a családban, eszébe se jut manipulálni, ha a szülők között összhang van, önálló lesz, ha a szülők a korának megfelelően kezelik, bevonják a közös teendőkbe, hagyják és segítik önálló döntésre jutni és cselekedni az őt illető dolgokban. Stb, stb, összességében a lényeg: nem papírra vetett szabálykönyv, hanem az egymás iránti szeretet, elfogadás és megbecsülés eredményez közel tökéletes családot. A teljes tökéletességben nem hiszek, mindig van valami, amin lehetne javítani, de úgy vélem, család esetén nem a tökély, hanem a boldogság a cél, minden tag számára.:-)
2017. jún. 24. 13:02
 33/45 anonim ***** válasza:
26%

31: És ha allergiás lesz a szúnyogcsípésre, méhcsípésre vagy valamelyik virágporra, te leszel az első, aki kimenekíti a kertesházi környezetből, aki kezét-lábát töri majd egy belvárosi lakásért közvetlenül egy kórház mellett...

Ezek mind-mind légből kapott, ostoba tervek, amiket kiötlötök itten.

2017. jún. 24. 13:11
 34/45 anonim ***** válasza:
47%

Nem, nem...ezek idealista tervek, viszont annak sem jók.

Mert nem számol azzal, hogy a többi családtag hogyan képzeli el a "tökéletes család"-ot. A saját elképzeléseit állítja be tökéletesnek. Az isten őrizzen az ilyen embertől.

2017. jún. 24. 13:41
 35/45 anonim ***** válasza:
54%
19-es a hangsúly a muszájon van. Én is 10 éve sportolok versenyszerűen, de nem egy csapattársam volt, akikre a szüleik erőltették rá, nem tették oda magukat edzésen ezt persze az esző és mi is rossz szemmel széztük. Ennek az a vége, hogy a gyerek egy életre megultálja a sportágat, semmiértelme. Az szerintem is teljesen rendben van, ha valaki sportol/zenél/tanul, akár mindegyiket egyszerre. A gond akkor kezdődik, ha pl egy gyengébb képességű gyerek már általános iskolába gyomorgörccsel jár a nagy elvárás miatt, vagy amikor folyamatosan betegséget szimulálnak, hogy ne keljen edzésre járni. Nem azzal van a baj, ha a gyerek "túlvállajla" magát, hanem azzal amikor ezt rákényszeríti.
2017. jún. 24. 14:45
 36/45 anonim ***** válasza:
26%
Bocsi kicsit összevissza írtam:D
2017. jún. 24. 14:46
 37/45 anonim ***** válasza:
53%
És pont ez a lényeg, hogy nem jut olyan dolgokra idejük amiket szívessen csinálnának.
2017. jún. 24. 14:47
 38/45 anonim ***** válasza:
47%

Számomra az lenne a tökéletes család, ahol mindenki boldog, szeret mindenkit és jól érzi magát a bőrében. De szerintem ilyen nem létezik. :D

Amit leírtál az egyáltalán nem tökéletes, hanem kontrolláló.

Például mi értelme az együtt étkezésnek, ha valaki mondjuk nem éhes? Akkor is ott kell ülnie az asztalnál és néznie, amíg a többiek esznek? És mi van ha két étkezés között éhezik meg, akkor nem szabad ennie, mert az étkezések közösek?

Az meg, hogy beszélgetve telik az étkezés... hát... lehet, hogy veszekedve fog telni. Végül is, az is beszélgetés. :D

De az összes többi pontba is bele lehet kötni.

Ha te eldöntöd pl. hogy a gyerek nem tévézhet, hanem helyette társasozzatok, ő meg megsértődik, elkezd hisztizni, akkor bedől a hangos szó mellőzése szabály is, mert előbb utóbb leordítod a gyerek fejét vagy a párod fogja. :)

2017. jún. 24. 15:13
 39/45 anonim ***** válasza:
24%
Nem jó előjel a kontrollmániás szülő.
2017. jún. 25. 11:35
 40/45 A kérdező kommentje:
En is sokszor kontroll alatt voltam gyerek meg tini koromban. Lehettem volna en is olyan zullott kielt mint nehany tini akire mindent rahagynak hiszen "azt csinalja amit szeret". Mint tudjuk szinte akarki akarhogy nevelheti a gyerekét, a tarsasag lesz a donto aki felé húz, ezert kell iranyt mutatnu. Haat koszonom nem, nekem igy a megfelelo.
2017. jún. 25. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!