Köteles vagyok dolgozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Arra lennék kiváncsi ha 17 èvesen már nem járok iskolába akkor kötelező e dolgozzak és bedobjak itthon a közösbe vagy különben kidobnak vagy mivel még nem vagyok 18 így nem kötelességem dolgozni és el kell tartaniuk amíg 18 nem leszek. Most tekintsünk el attol hogy lusta vagyok stb. meghogy sz.emét dolog nem beleszálni, szimplán arra lennék kiváncsi hogy a törvények mit mondanak.

2017. jún. 23. 18:03
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
68%
sok szakmahoz csak 8 altalanos kell vagy 10 osztaly, es nem kell 18 nak lennie hogy szakmat tanuljon ez baromsag, keres egy iskolat ahova beiratkozik es majd kiderul hanyadik osztalyba teszik be, megnezik a bizonyitvanyt es eldontik.
2017. jún. 24. 22:49
 32/44 A kérdező kommentje:
Nem rossz a kapcsolatom a szüleimmel. Mint már írtam csak azért kérdeztem mert édesapám nem hitte el nekem hogy a törvény kimondja azt hogy 18 èves koromig el kell tartania. Iskolát mostmár csak estit csinálnék ami gyorsabban megvan mint a rendes. És arra válaszolva hogy miért nem költözök most: nem szeretném részletezni mert nem ide való dolgok, a lényeg annyi hogy még nem tudok oda menni ahova fogok és mivel itt csinálom a jogsit így nem szeretnék elmenni innen. Utolsó elötti kommentelőnek: már írtam hogy ha új ruha kell akkor magamnak veszem, ugyanez a telefon is.
2017. jún. 25. 00:34
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Én azért biztos, ami biztos, kéznél tartanék legalább egy tartalék tervet is. Benne van a pakliban, hogy nem sikerül oda költöznöm, ahová szeretnék. Az is előfordulhat, hogy nem tanulhatom azt a szakmát, amit igazán szeretnék. Sőt, mi van, ha lebetegszem hosszabb időre, lesz elég pénzem abban az esetben is?

El nem tudom képzelni, hogy honnan van ekkora anyagi kereted, de nagyon kíváncsi vagyok.

2017. jún. 25. 00:52
 34/44 anonim ***** válasza:
83%
Csak az a szomorú, hogy az én fizetésemből azért vonnak le havonta 120.000 Ft-ot (bruttó 350K -> nettó 230K), hogy a te segélyedet majd finanszírozni tudják.
2017. jún. 25. 01:00
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Aha, nem dolgozol, de mindent meg tudsz venni magadnak. Akkor nem is kell, hogy apád eltartson, nem?
2017. jún. 25. 10:29
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

Estin ha jól tudom csak 18 év után lehet járni.

34-es

Ha csak erre menne el a pénz... Azért ne higgyük hogy a te "valós" fizetésed 60%-a valamint minden fizetés 60%-a arra kell hogy kifizessék azt a 30.000 forintos segélyt. Elb.sszák másra is.

Amikor egy plakátolás sorozatra 10-15 miliárd forint megy el...

2017. jún. 25. 12:09
 37/44 A kérdező kommentje:
Már leírtam hogy apámmal jártam dolgozni onnan volt pénzem és abbol tudtam/tudok magamnak dolgokat venni.
2017. jún. 25. 12:31
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

És miből fizetnéd amegélhetésed míg tanulsz? Amúgy de, kirakhat, mivel nem vagy tanköteles, így beperelhet, és ha a bíróság úgyítéli meg hogy érdemtelen vagy az eltartásra, akkor nem kell.

De azt megteheti hogy ad napi egyszer enni egy tányérral, abból amit utálsz, lelkaatolja a hűtőt, nem vesz ruhákat, nem fizeti a netedet, a kábeltévét, a szobád bútorait eladja és hagy neked egy matracot, vagy átköltöztet a kiskonyhába. Én is minden megtenné hogy szabaduljak az ilyen lusta, hálátlan kölöktől.

De tényleg, máshoz költözöl élősködni míg tanulsz?

2017. jún. 26. 11:35
 39/44 A kérdező kommentje:
Utolsó, esti iskolára gondoltam nyílván az mellet tudnék dolgozni is.
2017. jún. 26. 17:23
 40/44 anonim ***** válasza:
hulye vagy fiam:D ezt igy nem fogod birni, hulla leszel a nap vegere, foleg ha annyit akarsz keresni amibol meg is elsz es nem csak zsebpenzt, ezert irom menj nappalira es lakj otthon amig azt el nem vegzed de te mar menthetetlen vagy, nem tudja ez még milyen az elet:D
2017. jún. 26. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!