Köteles vagyok dolgozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Arra lennék kiváncsi ha 17 èvesen már nem járok iskolába akkor kötelező e dolgozzak és bedobjak itthon a közösbe vagy különben kidobnak vagy mivel még nem vagyok 18 így nem kötelességem dolgozni és el kell tartaniuk amíg 18 nem leszek. Most tekintsünk el attol hogy lusta vagyok stb. meghogy sz.emét dolog nem beleszálni, szimplán arra lennék kiváncsi hogy a törvények mit mondanak.

2017. jún. 23. 18:03
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
87%
Napi kamu.
2017. jún. 23. 20:13
 22/44 anonim ***** válasza:
76%

Nem köteles eltartani.

Szimplán lemond rólad és árvaházba ad arra az 1 évre.

2017. jún. 23. 20:28
 23/44 anonim ***** válasza:
83%

Ki nem dobhat, de ha az én gyerekem lennél, magadtól menekülnél el.

Hogy lehetsz ilyen gerinctelen?!

2017. jún. 23. 20:30
 24/44 anonim ***** válasza:
80%
Aztán mész majd a bakodhoz?
2017. jún. 23. 20:49
 25/44 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem egyik valaszolo sem ismeri a kerdezot es a csaladjat. Nem ertem miert kell egybol lehulyezni ankerdezot. Nyilvan nem gyoker, nem is ugy valaszolt a tamadasokra. Az is lehet, hogy a kerdezo elkezdett egy szakmat tanulni amit a csaladja kenyszeritett ra, de neki nem tetszik. A csaladnak meg az nem tetszik, hogy abba hagyja a sulit, igy nemfog tudni apunak segiteni a meloban miutan befejezte. Persze lehet nem ez a helyzet, de ez is lehetseges. Apammal ez tortent es az utcan vegezte pont ez miatt. Es nem, nem 100%ban volt az o hibaja

Kerdezo: nincs azzal baj hogy abba hagytad a sulit, kezobb is tudod folytatni. Csak gondold at mit akarsz csinalni, mihez van kedved. Erettsegit levelezon is le lehet tenni. Ha meg abbahagyod a sulit, elmesz dolgozni ahogyvirtad, lesz egy kis idod kigondolni mit is akarsz

De ne vard meg hogy ok tegyenek ki. As nem lenne jo senkinek. 18 eves korodik el kell tartaniuk, de addig nem sok van mar hatra. Probalj meg elobb elkoltozni es elmenni dolgozni

2017. jún. 23. 22:01
 26/44 A kérdező kommentje:
Elfogok menni elöbb az már biztos. Késöbb leszeretnék rakni egy olyan szakmát ami érdekel is aztán abban dolgozni.
2017. jún. 23. 23:49
 27/44 anonim ***** válasza:
90%
De miért később? Most nagyon el vagy foglalva?
2017. jún. 24. 10:54
 28/44 anonim ***** válasza:
74%

"De miért később? Most nagyon el vagy foglalva?"

Persze! Itt a nyári szünet.

Már unja is magát!

2017. jún. 24. 11:03
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
miert nem keressel egy olyan sulit ami erdekel??? most azonnal keress es ha van egy kis szerencsed szeptemberben mar kezdhetsz is, most meg jarhatsz rendes suliba nappali tagozatra csaladit is kapsz dolgoznod sem kellene még, kesobb munka mellett mar nagyon szar lesz elvegezni, meg a szuleid is maskepp állnának hozzad ha keresnel sulit, koltoznod sem kellene, sztem hulye vagy ha nem ezt teszed.
2017. jún. 24. 12:22
 30/44 anonim ***** válasza:
24%
Most még szakmát sem tud lerakni, mivel a legtöbbhöz kell érettségi vagy minimum 18. betöltött életév. Egyébként meg hülyeség hogy nem rakhat ki, vagyis jogilag ők felelnek érte, de bármikor lemondhatnak róla,és akkor mehet az intézetbe, ugyanis 18 év alatt ha kirakják szólnak a zsaruknak és hazaviszik vagy ha nem akarják megy a gyermekotthonba. Szóval ilyen hülyeségeket ne írjatok. Persze ha nem szól akkor nem, akkor nem kerül haza. Egyébként meg simán lehet, hogy rossz a kapcsolata a szüleivel nem véletlenül akar rokonokhoz menni. Egyébként elmondom neked, hogy ha a fiam lennél én nem várnám el hogy járj suliba, épp ellenkezőleg ha te dolgozni szeretnél akkor dolgozz, 16 év után te döntesz, de ha dolgozni sem lenne kedved, akkor biztos nem támogatnám egy csomó dolgodat csak az alapokat. Nem lenne új ruhád, telefon fizetve, internet stb. Azért valami célod legyen az életben.
2017. jún. 24. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!