Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik fiatalon vállaltak...

Akik fiatalon vállaltak gyereket! A szüleitek mit szóltak hozzá?

Figyelt kérdés

Leginkább a 20-25 közötti korosztály érdekelne.

Tudom, hogy senki nem a szüleinek szül, de úgy gondolom, hogy egy egészséges családban azért igenis számít a leendő nagyszülők véleménye, reakciója, persze kulturált formában előadva. Én 20 éves vagyok és a párommal babát tervezünk pár hónapja de nem beszéltünk még róla senkinek. Eddig még nem sikerült de gondolkozunk rajta, hogy hogyan is mondjuk majd el a szüleimnek ha sikerülni fog. Az ő szülei már szeretnének unokát, gyakran mondogatják nekünk, szóval nekik egyszerű lesz elmondani és egyértelmű lesz, hogy hogyan fognak reagálni. Az én szüleim nem mondják azt se, hogy szeretnének már unokát de azt se, hogy nem szeretnének és nem tudom, hogy hogyan reagálnának rá. Nekem kissé furcsa lenne őket elképzelni nagymama és nagypapa szerepben, hiszen olyan fiatalok mindketten. Anyukám 42, apukám 45 éves.

Kíváncsi lennék, hogy a ti szüleitek vagy ismerősötök szülei hogy reagált és hogyan alakult utána a szülő-gyermek kapcsolat. Nem azért mert függök tőlük, csupán kíváncsi vagyok, hogy általában milyenek az arányok! :)

2017. jún. 21. 11:35
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem konnyebb volt. 3 éve éltunk egyutt a saját házukban (hiteles) és 4 éve jártunk. 3 éve már dolgoztam, ugyhogy nem volt ezzel gond. A férjem 7 évvel idosebb, én 24 évesen szultem. A férjem szulei már a nyugdíj elott voltak, anyosom rokkant nyugdíjasként otthon volt. Ugyhogy ok már nagyon unokáztak volna. Anyám meg nem mondott semmit, tudta, h probálkozunk.
2017. jún. 21. 11:41
 2/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem, kedves 20 éves kérdező. A gyerekvállalásról egy "egészséges családban" nem "számít a leendő nagyszülők véleménye, reakciója, persze kulturált formában előadva" sem.

Egy gyerek kizárólag annak a két embernek a kompetenciája és felelőssége, akik a szülei. A te hozzáállásodból azt érzem ki, éppen emiatt, hogy még túl fiatal vagy az egészhez. Ugyanis gyereket akkor vállalunk, a készen állunk rá. A kész azt jelenti, hogy nem szempont, hogy el tudod-e anyukádat képzelni nagymamaként vagy sem.

Kizárólag az a szempont, hogy gyereket, de most rögtön, valamint a 100%-os elköteleződés mindkét fél részéről erkölcsileg és anyagilag is a család felé, ami ebben az esetben már régen nem az anyukákat és az apukákat jelenti.

Mi nem beszélhettük meg senkivel a gyermekvállalásunkat, mert kizárólag a kettőnk ügye, hogy mikor tesszük azt. Bejelentettük a tényeket a szüleink felé, és semmilyen formában nem változott a "szülő-gyermek kapcsolat", mert a saját lábunkon álló, önálló családként és házas emberként ez azért nem vet fel túl sok kételyt.

2017. jún. 21. 11:45
 3/31 anonim ***** válasza:
54%
Azért 25 évesre túlzás azt mondani, hogy fiatalon szült. Biológiailag egyébként is a 20-25 az ideális kor. Én anyum épphogy 20 évesen szült. Gratuláltak neki a babához, vagyis hozzám. Nem mindenki a semmire szül 30 alatt. Ő sem a semmire szült engem. 25-26 éves nénikémnek pedig ezt mondták : már épp ideje volt szülni. Azt hitték vénkisasszony marad.
2017. jún. 21. 11:48
 4/31 anonim ***** válasza:
68%

Én 22 évesen lettem terhes.

Nem mondtuk el, hogy babát szeretnénk, mert szerintünk meg nem számít a véleményük, csak a mi kettőnké. Elég nagy meglepetés volt, mert ugye nem számítottak rá. Mindenki nagyon örült neki. Párom szülei nagyon meghatódtak, és az én anyukám (mert nekem csak egy szülő van) is hetente elérzékenyül, hogy nemrég születtem, és lám, most meg babát várok.

2017. jún. 21. 11:49
 5/31 anonim ***** válasza:
56%
25 leszek a nyáron, decemberre vagyok kiírva. A szüleim örülnek, de igazából az sem befolyásolna, ha nem. 20 éves korom óta külön élek, el tudom dönteni magamtól is. Amúgy kissé sajnálatos, hogy 20-25 között babát vállalni lassan ennyire kuriózum lesz, pedig akkor a legegészségesebb.
2017. jún. 21. 11:54
 6/31 anonim ***** válasza:
37%
Látom megsértettem egy harmincas vagy negyvenes kismamát. Lehetek 0 % is, de akkoris huszonévesen egészséges szülni. És mindig büszke voltam a szép és fiatal anyámra. Őt soha nem hitték a nagymamámnak és nagy eséllyel megéli az unokái esküvőit.
2017. jún. 21. 12:00
 7/31 anonim ***** válasza:
69%
a 25 miért olyan fiatal? szerintem az egy normális kor szülni, bár lehet az én világnézetem a hibás, de szerintem 24-25 nyilván fiatal,de attól szerintem babát szülni jó kor
2017. jún. 21. 12:01
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Látom, valakinek nem tetszik, hogy nem mindenkit érdekel a szülők véleménye. Kérdezném, miért is kéne, hogy érdekeljen? Nem támaszkodunk rájuk semmilyen mértékben, és mindenkinem joga van úgy reagálni, ahogy akar. Ha nem örülnek, hát nem örülnek! Ha meg emiatt sopánkodnék, azt szólná le valaki.
2017. jún. 21. 12:07
 9/31 anonim ***** válasza:
27%
Itt mindenkit lepontoznak. Egyeseknek nagyon fáj, hogy nem mindenki 35+ évesen szüli az elsőt.
2017. jún. 21. 12:09
 10/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Mi 4 éve vagyunk együtt és már együtt élünk, igaz nem túl régóta de úgy látszik, hogy nincs olyan problémánk ami miatt ne vállalhatnánk be. Én mindig is fiatalon szerettem volna gyereket, ezt talán tudják is a szüleim. A 25-öt csak azért írtam, hogy nagyjából meg legyen határozva. Én nagyon sajnálom, hogy ennyire kitolódott a kor amikor gyereket vállalnak a nők. Ha mégis valahol szóba hozom, hogy gyereket szeretnék akkor folyton le vagyok szólva, hogy fiatal vagyok még és ráérek. Pedig én sem szólok be annak aki 30 felett akar csak gyereket. Én most érzem magam ideálisnak. Nem az alapján fogok gyereket vállalni, hogy a szüleim örülnek-e neki, csupán kíváncsi vagyok. És ha nem örülnek neki, akkor is ugyanúgy vállalni fogom. Nem vagyunk egyformák, engem érdekel :)

Egyébként nem tudom ki pontoz le... mindenki normális válaszokat adott.

2017. jún. 21. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!