Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ezt ennyire túl...

Miért kell ezt ennyire túl reagálni?

Figyelt kérdés

Csütörtökön buliba voltunk a haverokkal. Nagyon részegegen mentem haza reggel hétkor, magyarán seggrészeg voltam. Soha nem volt még ilyne, hogy ennyire részeg legyek és úgy menjek haza. Mégis olyanokat vágott este anyum a fejemhez, hogy nem elég, hogy apám iszik én is kezdem utánozni, meg hogy alkoholista leszek , mit fogok így kezdeni magammal. De ugyan ez van a jegyekkel is. Év elején kaptam egy egyest matekból, és sírt, hogy nem lesz meg az érettségim. Miért kell mindent túlreagálni ennyire? Ma is alig szólhozzám...

19/F

2017. jún. 18. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért ilyen, mert félt téged, mert azt szeretné, hogy ne legyél alkoholista és legyen belőled egy rendes ember.

Jó, persze, túlreagálta, mert nem arról van szó, hogy bukdácsolsz és minden este részegen mész haza, de nem is szeretné, hogy így legyen, márpedig a lejtőn is pont így lehet megindulni.

Szóval most ez így alakult, de ha látja, hogy tanulsz, jók a jegyeid, vannak céljaid és nem bulizol, meg piálsz állandóan (vagy ennyire inkább egyáltalán nem), akkor nem fog piszkálni és majd túllép rajta. Megnyugszik majd, mert látja, hogy normálisan viselkedsz.

2017. jún. 18. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Egyszerű: nem elég neki, hogy apád alkoholizmusát el kell viselnie, erre még te is részegen hazavágódsz.

Volt, hogy én is anno annyira részeg voltam, hogy a földön feküdtem, de addig haza sem toltam a képem amig nem józanodtam ki legalább annyira, hogy ne legyen feltűnő.

2017. jún. 18. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Az egyest talán túlreagálta. De ezt a részeges dolgot nem hinném. Sőt, ha apád is nagy szeszkazán, akkor jogos a félelme. Ismerek olyan nőt, aki alkoholista férjjel él együtt. Nem egy leányálom az élete, az biztos. Anyukádnak is biztos megvan a maga baja apád mellett. Szóval ezt azért Te is megérthetnéd.

Fiatalság bolondság, rendben van. Ha alkalomadtán sikerül is többet inni egy-egy buli alkalmával, előfordul, ettől még ne leszel alkoholista tróger, de legalább legyél anyukádra tekintettel, és akkor menj haza, mikor már valamennyire képben vagy.

2017. jún. 18. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
44%
Ez nem túlreagálás...19 évesen már lennie kellene annyi önkontrollodnak hogy nem részegedsz le teljesen. Undorító a részeg pasi.
2017. jún. 18. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Nincs itt túlreagálás.
2017. jún. 18. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, anyád miért van együtt egy alkoholista barommal?

Egyébként félt és bizony jogosan, sok helyen a gyerek simán viszi a szülői mintát, értsd, most még csak néha rúgsz be, de aztán mrá kívánni fogod a piát.

2017. jún. 19. 09:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem kellenek az ilyen megjegyzések apámról, köszönöm...

Nem alkoholista, csak sok stressz miatt heti 3-4 x felönt agaratra...

2017. jún. 19. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!