Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a homofób...

Clove kérdése:

Hogyan mondjam el a homofób anyámnak, hogy biszex vagyok?

Figyelt kérdés

Tizenöt éves vagyok, lassan egy három éve tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok teljes mértékig lány és nem csak a férfiakhoz vonzódom. Már nagyon régóta szeretnék kibontakozni, nyíltan felvállalni az igazi énem.

Ezzel az egyetlen problémám, hogy anyám már attól is teljesen kiakad, hogyha férfi ruhákba bújok. Többször is kijelentette, hogy nem tudná elviselni, ha meleg lennék. Ezért eléggé nyomaszt és nem tudom, hogyan mondjam el neki őszintén. Nem igazán szeretnm, hogy úgy tudja meg, hogy egyszer csak hazaállítok majd az első barátnőmmel.

2017. jún. 16. 14:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
22%

Mennyi sötét ember van itt, lepontoztatok 0 %-ra, de én csak a szexológiai szakirodalmat képviseltem.

Idézet dr. Szilágyi Vilmos szexuálpszichológustól: "Szexuális orientációjuk szerint a transszexuálisok is lehetnek heteroszexuálisok, homoszexuálisok vagy biszexuálisok. Ennek megítélése azonban nem könnyű, mert ha pl. egy transszexuális férfi szexuális vonzalmat érez egy férfi iránt, akkor homoszexuálisnak tűnik, holott ő nőnek tartja magát, tehát valójában heteroszexuális."

2017. jún. 17. 01:49
 22/23 anonim ***** válasza:
95%

A legtöbb komolyan homofób ember, azért homofób, mert tudatalatt (vagy tudatosan, de maga előtt is féligmeddig tagadva) homoszexuális és nem tudja normálisan feldolgozni.

Mivel közismert, hogy a homoszexualitás kialakulásában genetikai tényezők a döntőek, így a rejtett homoszexualitása miatt homofób anyuka viselkedése mögött önvád húzódik meg. Ilyenkor a legnehezebb.

A homofóbok másik csoportja az ősbunkó, akit leginkább az aggaszt, hogy mit szólnak a szomszédok, ez a fajta homofób jobban kezelhető, mert ha már mindenki tudja érdektelenné válik a kérdés és megszűnik homofóbnak lenni.

Én azt tanácsolom, hogy igyekezz jól tanulni az iskolában, válassz tehetségednek és érdeklődési körödnek megfelelő egyetemet és élj sikeres, boldog, eredményes alkotó életet (legyél tudós, művész, orvos, tanár, mérnök) mert ha ez megvan, akkor a homoszexualitásodat is mindenki könnyebben el fogja fogadni. Szerbia új miniszterelnöke nyíltan leszbikus, ahogy a luxemburgi kormányfő is meleg, ez egyre kisebb megrázkódtatás a társadalomban:

[link]

[link]

2017. jún. 17. 08:57
 23/23 anonim válasza:

Én annyit mondtam hogy van most van egy fiú barátom és kész. :D Lányokkal sose tudtam egy közös nevezőre jutni mondtam ezt nekik... Szüleim elfogadták. :D És érdekes már 4 éve tök jól megvagyunk 0 veszekedés mint a heteróknál úgye ismert hogy minden szarért veszekednek... Annyi mondtak őket nem érdekli hogy lánnyal vagy fiúval vagyok a lényeg hogy legyek boldog. És ez tök jó. Nem hoztam fel ezt hogy biszex meg meleg vagyok a lényegre tértem rá hogy most Fiúm van és kész. :D Próbáld meg így. ;)

26/F

2017. jún. 20. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!