Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a homofób...

Clove kérdése:

Hogyan mondjam el a homofób anyámnak, hogy biszex vagyok?

Figyelt kérdés

Tizenöt éves vagyok, lassan egy három éve tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok teljes mértékig lány és nem csak a férfiakhoz vonzódom. Már nagyon régóta szeretnék kibontakozni, nyíltan felvállalni az igazi énem.

Ezzel az egyetlen problémám, hogy anyám már attól is teljesen kiakad, hogyha férfi ruhákba bújok. Többször is kijelentette, hogy nem tudná elviselni, ha meleg lennék. Ezért eléggé nyomaszt és nem tudom, hogyan mondjam el neki őszintén. Nem igazán szeretnm, hogy úgy tudja meg, hogy egyszer csak hazaállítok majd az első barátnőmmel.

2017. jún. 16. 14:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
98%
Bárkinek a szexualitása kizárólagosan csak őrá tartozik, senkinek nem köteles erről beszámolni. Meg is fordíthatjuk a dolgot, nem kell ezzel másokat terhelni. Egyébként is az emberek közti vonzódások jelentős részének van erotikus tartalma, ami nem azonos a homoszexualitással. Előbb olvasgass a vonatkozó pszichoszexológiai irodalomban, mielőtt magadat mélyebb szakmai hozzáértés hiányában ilyennek vagy olyannak elkönyvelnéd.
2017. jún. 16. 15:59
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Nem vagy egyedül a problémáddal! Pl. vedd fel ezzel a kérdezővel a kapcsolatot: egymás között csak több megértést, életszerűbb tanácsokat kaphatsz, véleményeket tudtok cserélni!

15 évesen inkább várj még, nehogy esetlegesen felborítsd a kapcsolatodat az édesanyáddal! Szerintem egyenlőre ez legyen a legkevésbé fontos közlendőd. https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2017. jún. 16. 16:06
 13/23 anonim ***** válasza:
95%

Ez most valami béna provokatív kérdés? Az hogy biszexuális valaki, azt jelenti, hogy férfiakhoz és nőkhöz is tud vonzódni szexuálisan. Tehát simán lehet, hogy egy pasi lesz életed szerelme. Másrészt ki az a hülye állat, aki csak úgy derült égből "hazaállít" a csajával/pasijával? Minimum, hogy előre szólunk, hogy vendéget várunk.

Ja és jó lenne, ha rákeresnél hogy mi a különbség szexuális orientáció és a nemi identitás között.

2017. jún. 16. 16:08
 14/23 anonim válasza:
59%
Én a helyedben inkább pasit keresnék,mint csajt,viszont ha úgy alakul,hogy mégis barátnőd lesz,és tényleg boldog vagy vele...Csak akkor szólj az anyukádnak.De az a legjobb,ha vársz vele még legalább 2 évet,akkor már kevésbé vagy befolyásolható,és nagyobb hatalmad van felette.
2017. jún. 16. 16:10
 15/23 anonim ***** válasza:
40%

"Csak követed az ostoba divatot, anyukám."

Milyen divat, te sügér? Azért, mert napjainkban nyíltabbá válik a homoszexualitás és beszélünk róla nap mint nap, nem nyomjuk el ezt a témát, mint a "normális" keresztények idejében, nem azt jelenti, hogy ez divat lenne... senki nem azért lett meleg, mert két férfit látott az utcán kézenfogva.

2017. jún. 16. 16:11
 16/23 anonim ***** válasza:
72%
Majdnem minden kamasz lány átesik ezen, csak a hormonok játszanak veled. :) majd ha 20 évesen is így érzel, akkor mondd el.
2017. jún. 16. 18:26
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Nem azért, de ha te "nem teljesen érzed magad lánynak" akkor nem biszexuális, hanem transznemű vagy...
2017. jún. 16. 18:32
 18/23 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó: vannak biszexuális transzneműek... Az első fogalom a szexuális orientációrs vonatkozik, a másik a nemi identitásra, két külön fogalom.
2017. jún. 16. 19:44
 19/23 anonim ***** válasza:
52%
Biszexuális transznemű??? najó... :DDD Ezt most hogy kell elképzelni? Nőként beöltözik férfinek (mert ugye annak érzi magát) és elmegy pasizni? Milyen férfiak fognak hozzányúlni? A heteróknak nem kell mert pasinak néz ki, a melegeknek szintúgy nem, mert nincs kuki a lába között.
2017. jún. 16. 20:07
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen még nem kéne letenni a voksot, ráérsz eldönteni, kinek-minek érzed magad igazán. Mert szerintem még te sem vagy igazán tisztában azzal, ki az "éned", akit fel akarsz vállalni.

Válogathatsz : míg biztosan van időd a stabil "elkötelezettségig".

Hallottál afelöl, hogy a GENDER-ideológia pl. 56 (!) féle nemi identitást tart számon? Tehát van esélyed, hogy méginkább összezavarjanak , mennyire érezd magad lánynak, mennyire fiúnak...stb.

Anyudat viszont ne tartsd bizonytalanságban, "félelemben"!

Elég, ha annyit tud, mint eddig : te vagy az ő, még gyermekkorú lánya, és hogy szükséged van rá, illetve szükségetek van egymásra. Neked pedig időre, hogy tisztázd magaddal, hányadán vagy a fiú-lány százalékokkal, törtszámokkal, nemi identitással és a ma aktuális őrületekkel.

Egyébként, szerinted, ha anyud számára nem tetsző dolgokat teszel, mondasz, akkor nem szeret téged többé, kivet a szívéből, megtagad? Vagy ma, amikor "uniszex" göncökből áll az ifjúság nagy hányadának ruhatára, miért akadna ki anyud azon, hogy nem habos-babos-masnis-barbierózsaszín rövidszoknyácskában virítasz?

2017. jún. 16. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!