Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így hogy örülhetnék bárminek...

Így hogy örülhetnék bárminek is, amit kapok?

Figyelt kérdés

Nem volt még hajvasalòm, múlt hónapban kaptam egyet születésnapomra. 17.000Ft volt, azt hittem ok, erre hazaértünknés mondják nekem anyuék, hogy ők csak 7.000 Ft-ot szántak volna rám, ezért 2 hónapig nem kapok zsebpénzt meg levonják a különbözetet(havi 5000 Ft zsebpént kapok ruhára, cipőre...).

Próbáltam erőltetni, hogy örülök, de nagyon rosszul esett. És nem mondhatják,hogy az a 10.000 Ft plusz annyira kifogna rajtuk. Viszont nekem 2 hónapig magyarul nincs semmi költőpénzem.

2017. jún. 15. 17:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Vettek volna 7000-8000 ft körül hajvasalót (már jókat lehet kapni ennyiért). Nem tartom normálisnak, főleg, hogy nem te kértél ekkora összegért hajvasalót...
2017. jún. 15. 19:40
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó, ezt nem tudhatod. Lehet elmentek hajvasalót venni, de a kérdezőnek csak ez a drága volt jó, és ezért rágtak be a szülei. Nem lehet tudni, hiszen nem voltunk ott. Persze lehet nem így volt, ezt nem tudhatjuk. Mindenesetre az csúnya volt tőlük hogy nem mondták meg előre mennyit szánnak rá, bár az is igaz nekem nem lenne képem ennyiért ajándékot kérni.
2017. jún. 15. 20:03
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Hát tényleg nem fair, hogy a gyerekük zsebpénzéből fizették. Ha 17 ezret adtak egy hajvasalóért és közben minden hónapban kapsz 5000 ft-ot, akkor gondolom nem álltok anyagilag úgy, hogy ezt csinálják (max ha esetleg valamire, pl nyaralásra, gyűjtenek, akkor határeset).

Viszont szerintem nem akkora tragédia, hogy 2 hónapig nem kapsz tőlük költőpénzt. Igaz, itt a nyár és most jobb ha egy fiatalnak van pénze, de elmehetsz diákmelózni is. Jó érzés úgy pénzt költeni, hogy te dolgoztál meg érte. Az első nyári diákmelós fizumból is egy csomó ruhát vettem például :)

19/L

2017. jún. 15. 20:26
 14/17 anonim ***** válasza:
44%

Ha csak úgy maguktól vettek bármit úgy, hogy csak utólag derült ki hogy annak egy részét te vagy köteles állni, az elég gáz.

De gyanús hogy nem csak ennyi a történet. Nem lehet hogy esetleg elfelejtetted megemlíteni hogy te voltál aki egy drágább hajvasalót nézett ki, vagy valami hasonlót?

Mondjuk ilyen esetben is illene ilyesmit előre közölni veled, de így legalább valamilyen szinten érthető lenne a hozzáállás a szüleidtől.

2017. jún. 15. 20:40
 15/17 anonim ***** válasza:
27%
Kapsz havi 5ezret, abból már rég vehettél volna magadnak egy hajvasalót, pláne hogy vannak jók sokkal olcsóbban is.
2017. jún. 15. 20:51
 16/17 anonim ***** válasza:
45%
Itt a nyár, lehet diákmunkázni
2017. jún. 16. 06:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem kerek, sehogy. Esetleg előre meg lehetett volna beszélni, hogy eldönthesd, hogy úgy is kell-e a drágább hajvasaló.
2017. jún. 18. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!