Ti megengednétek a 15 éves lányotoknak hogy a barátjánál aludjon? Már több, mint egy éve járnak.
Már egyszer válaszoltam, és elképedve nézem a sok "élje a gyerek a saját életét" témájú választ. Persze vannak nagyon felelősen gondolkozó válaszolók is.
A kérdésre válaszolva: kedves szülő, ajánlom elolvasásra Jason Evert: Tiszta szerelem c. kis könyvét. Katolikus könyvesboltokban kapható, néhány száz forint. A szerző leírja benne, hogy egyre több és több tini dönt úgy, hogy megőrzi a szüzességét a házasságig.
Nem, nem kerül más előtérbe... és átgondolnom sem kell különösebben, mert már megéltem az itt szóba kerülő dolgok majd mindegyikét. (szemben a "nagy erkölcsvédők" zömével )
Oké, de én nem büszkélkednék azzal hogy volt már abortuszom és nemi betegségem is 64%-os..merthogy itt ezeket emlegették. Bár ezek után nem is csodálom hogy mindent megengedsz a gyerekednek.
"élje a gyerek a saját életét"
"A szerző leírja benne, hogy egyre több és több tini dönt úgy, hogy" - szóval az említett szerző is azt mondja, hogy a gyerek élje a saját életét:)))
Igen, az "élje a gyerek a saját életét" -ben természetesen ez a lehetőség is benne van. (bár nem tudok Magyarországon efféle trendről, pont arról hallottam pár napja, hogy ma kevesebb vallásos ember él Magyarországon, mint a rendszerváltáskor)
#35 te szülő vagy?
Akkor már ezt neked tudni kéne.
Vagy mégsem tudod?
#57 "Csak a gondolatmenetedben kihagytad az alapkérdést, nevezetesen, hogy mi a nevelés CÉLJA, MIRE akar nevelni az ember." - írtam. Hogy az én nevelésemnek mi a célja, hogy én mire próbálok nevelni, azt természetesen tudom. Aztán a másik ember másra, a harmadik harmadik féle dolgokra, aztán majd eldől, ki mennyire sikeres a saját szándékaiban.
Az a mindenféle erőszakos diktatúrák sajátja volt, hogy jelszó-szerűen deklarálták, mire KELL nevelni. Aztán már egy szoft diktatúrában is max megmosolyogtatóak az ilyen jelszavak, közhelyek, nem hogy egy valamennyire szabad társadalomban. Szóval egy biztos, én az ilyen "műveket", mint amilyenek az #56-os hozzászólásban is vannak, max elrettentő példának mutogatnék fiataloknak, még véletlenül se azért, hogy így kezdjenek gondolkodni.
A válasz már le volt írva, nem volt kihagyva:
De NEVELÉS lényege, hogy átvinni a gyermeket egy olyan folyamaton, minek végeredményképpen megérti hogy vannak a dolgok, hogy működnek a dolgok, azaz milyen az élet.
Régen így mondták:
Na, most lett belőled EMBER!
Különbség volt, hogy EMBER lesz-e belőle, vagy vmi más..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!