Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi idővel korábban...

Ti mennyi idővel korábban szóltatok otthon, hogy elköltöztök?

Figyelt kérdés
Nem éppen harmonikus a kapcsolatom a családommal és félek hogyha csak úgy eléjük állnék, hogy 3 hónap múlva összeköltözöm a barátommal, akkor hisztériázás közben megint széttörnék a cuccaim + kidobnák az utcára, hogy akkor azonnal takarodjak. De ha előtte szólok 1-2 nappal akkor meg az a baj, hogy titkolóztam.
2017. jún. 6. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szüleid vannak ember? Csináld úgy hogy sziasztok elköltözöm és vágd be az ajtót. Azt teccik vagy nem ez van. Ne titkolózz, ha nem tetszik valami nekik akkot huzanak a vérbe
2017. jún. 6. 23:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem kellett szólnom. Amikor 17 évesen hazamentem, hogy sikeresen elvégeztem a szakmunkás vizsgáimat, apám a kezembe nyomott 2 szatyrot, hogy

-"anyáddal összepakoltunk pár lényeges cuccot. Ha már van hol élned, visszajöhetsz a többi cuccaidért."

Szó szerint kidobtak.

Oka: Anyám alkoholista volt, és vizsgaidőszakban csúnyán összevesztem vele a piálása miatt. Apám meg anyám mellé állt.

2017. jún. 7. 00:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem nem kellett szólnom. Amikor 17 évesen hazamentem, hogy sikeresen elvégeztem a szakmunkás vizsgáimat, apám a kezembe nyomott 2 szatyrot, hogy

-"anyáddal összepakoltunk pár lényeges cuccot. Ha már van hol élned, visszajöhetsz a többi cuccaidért."

Szó szerint kidobtak.

Oka: Anyám alkoholista volt, és vizsgaidőszakban csúnyán összevesztem vele a piálása miatt. Apám meg anyám mellé állt."

Durva. Remélem följelentetted Őket. (Merthogy amíg nem nem voltál 18 éves, addig nem dobhattak volna ki.)

2017. jún. 7. 01:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha a családod tényleg ennyire hisztérikus, akkor legokosabb, ha összepakolsz, és csak a költözés napján jelented be.

Jó, ha a barátod is jelen van a bejelentésnél. Próbáljátok amennyire lehet, finoman tálalni.

Azt (akárhogy csinálod is) sajnos csak remélni lehet, hogy a családoddal nem veszel össze végképp. Azért próbáld ezt elkerülni.

2017. jún. 7. 01:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ó, normális esetben akkor szülnék, amikor már tudom.

A te esetedben nem.

Viszont, ha csak menekülés miatt költözöl el, az nagyon rosszul is elsülhet. Kivág a pasid, haza nem mehetsz. Mit teszel akkor?

Kedvelik a barátodat? Miért nem?

Itt azért még igen sok kérdés lenne.

2017. jún. 7. 05:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 évvel előtte szóltam,hogy legyen idejük munkát keresni,mert gyakorlatilag az én fizumból tengődtünk,alig tudtam egy keveset félretenni.
2017. jún. 7. 05:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Barátom első találkozásnál szimpatikus volt nekik, aztán az évek során ez átment utálatba, mert csak évi 2x jött át hozzánk (szülinapom és húsvét) és azt akarták, hogy ne én menjek mindig el hozzá (hetente), hanem ő hozzánk, mert úgy illik (azaz másodpercenként gyanakodva ránk nyitogathatják az ajtót). Ehhez hozzá tartozik, hogy ő Budapesten lakik, míg én nem, naponta ingázok egyetemre és munkába, ezzel megy el napi 4 óra.

Amikor itt volt ordítva politizált az apám, anyám közölte vele, hogy mennyi támogatást szeretne, ha majd összeköltözünk, a fizetéséről kérdezgették stb. Ezek után én megértettem, hogy nem akar gyakori vendég lenni. Rohanok vizsgázni, utána válaszolok a többire.

2017. jún. 7. 07:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk elég spéci helyzet volt, mert bejelentettük, hogy költöznénk, abba az ingatlanba, ami az én nevem alatt volt, de kellett várni még egy évet, mert anyám az engedélyünkkel kiadta albérletbe, és a tudtunk nélkül megengedte/megígérte a párnak, hogy ott maradhatnak, amíg a lakáskasszájuk lejár (vagy nem tudom, mi a rendes szakszó rá, nem volt soha lakáskasszám). Szóval a szüleim már tudtak róla, hogy amint lehet, beköltözünk, szóval nem nagyon kellett megmondani, Amúgy csodálkoztam utána, hogy ennyit segítettek a költözéssel, mert finoman szólva sem volt rózsás a kapcsolatunk, egyszer már költöztem el pár napra a szemétségeik miatt.
2017. jún. 7. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha rossz a kapcsolatod, akkor későn szólj, de azért ne aznap. Legjobb, ha 1-2 héttel a költözés előtt szólsz. Ha óriási hiszti várható, akkor a szólás napján már legyen hova menned, ne maradj kidobva az utcán. Így, ha nincs nagy hiszti, akkor rendes ütemben költözhetsz, ha eldurvul a vita, akkor kicsit kapkodva előbb.

Tanácsként azt mondanám, hogy a költözési szándékodat már most pedzegesd, de ne azt mond, hogy 3 hónap múlva összeköltözöl a barátoddal, hanem reális pénzügyi terveidet mondjad nekik. Pl havonta félreteszed a fizetésed felét, hogy majd ha egyszer elköltözöl legyen tartalék. Ebből ők is tudni fogják, hogy napirenden van a költözés, de mégse szorítod sarokba őket. Tájékozódj a saját rezsifogyasztásotokról, mond is meg, hogy azért, hogy majd hogy készülj, ha egyedül fogsz élni. Kérdezgesd anyukádat, hogy ő mikor és hogy költözött el otthonról, meséltesd. Hátha a szentimentális hangulatában kedvesebb és megértőbb lesz veled.

Mindez csak akkor működik, ha már most is van állásod, amiből el tudod tartani magad és vagy legalább 18, de inkább 20 éves. Ha csak annyi a terved, hogy majd a barátod eltart, akkor teljesen jogos a kiakadásuk és gondold át újra a terveidet.

2017. jún. 7. 15:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Visszatértem :)

23 éves vagyok, végzős egyetemista, 19 éves koromtól kezdve dolgozom, szóval van valamennyi félretett pénzem.

3 éve vagyok együtt a barátommal, szeretném azt hinni, hogy nem lesz probléma hiszen eddig is képesek voltunk nyugisan megbeszélni a bajunkat, de nyilvánvalóan ezt majd az együtt élés fogja eldönteni - ha úgy döntünk, hogy szakítunk, akkor ki tudok fizetni Budapesten egy szobát úgy, hogy mellette ne éhezzek. Igyekeztem bebiztosítani magam minden eshetőségre, csak gyáva módon tartok a szüleim reakciójától.

2017. jún. 7. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!