Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mitől ennyire "lazák" a mai...

Mitől ennyire "lazák" a mai szülők?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években megfigyeltem,mennyire nemtörődöm,laza,elnéző(nem a jó értelemben)egyre több szülő. Ezt úgy értem,hogy amikor én kicsi voltam, ( most vagyok 20) még megbüntették a kicsiket,ha rosszak voltak,de minimum rájuk volt szólva.

Itt már nem is tinikről beszélek, hanem 2-3-4éves kisgyerekekről. Azt látom, hogy mintha félnének rájukszólni,nehogy

megbántsák a gyereket.Jajj,játszon csak,hisz csak eleven, stb, közben meg püföli a másik gyereket,vagy a földön fekve ordít,visítozik.

Otthon persze mindenki csináljon amit jónak lát, én nyilvános helyekről beszélek főként. Sokszor még mosolyogva végig is nézik,

másoknak meg kellemetlen,mikor ordít a buszon 30percen keresztül.Ellenzem a túlzott szigorúságot én is, de hogy ennyire ne érdekeljen valakit hogy rossz a gyereke..és akkor azzal magyarázzák ki sokan, hogy ez egészséges viselkedés, egy kisgyerek legyen rossz és eleven, ne pedig beszari nyámnyila.Hát szerintem más a kettő! Szeretem a gyerekeket, félreértés ne essék,

tényleg kíváncsiságból kérdezem, senkit nem áll szándékomban megbántani. Ti tudok erre magyarázatot,illetve mi a véleményetek? Normális válaszokat előre is köszönöm :)

2017. máj. 28. 17:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Én is megengedek olyan dolgokat a gyerekeknek, amiket más nem. Természetesen ön-és közveszélyes, másokat zavaró dolgokat nem. De játszótéren szabad vizezni, cipő nélkül lenni, a csúszdán nem ülve csúszni. Tömegközlekedés közben szoktunk beszélgetni, ilyenkor néha elénekel valamit, ezt is engedem (persze nem zeng a jármű!).

Hogy miért? Minket szigorúan neveltek, nem látom az eredményét, így mi más utat keresünk. Csak olyan szabályaink vannak, aminek van értelme, olyan ami "mert a felnőtt azt mondja", olyan nincs. Nem lehet a boltban enni, lepakolni a dolgokat, az úton átfutni, mást bántani, utcán futkosni, köszönni kell (bár a felnőttek minimum fele nem köszön vissza, hiába a korábbi szigorú nevelés ugye), evés közben nem állunk fel az asztaltól, ilyenek.

2017. máj. 28. 18:27
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

ma 18:27

Nem ezekről van szó amiket te leírsz.

De gondolom te is rászólnál a gyerekedre ha

1. boltban a péktálcáknál minden péksüteményt összefogdoss

2. Ha elkezd köpködni, csúnyán beszélni mert az anyuka nem hajlandó megvenni neki a tizedik csokit amit kézbe vett

3 Amikor leül egy idős ember a padra, de a gyereknek nem tetszik, és elkezdi rugdosni az idős embert

4. ha rohangál egy orvosi rendelőben ahol betegek várnak türelmesen

5. amikor kifizeted a nem olcsó mozi/ színházjegyet, de nem tudod élvezni mert végig ordít a gyerek

6. amikor repülőn utazol, de nem tudsz pihenni, mert a gyerek azt hiszi lehet rohangálni, mások lába alatt kúszni- mászni.

Szóval nem a játszótéri mezítlábas szaladgálásról van szó, és nem az éneklésről..

2017. máj. 28. 18:34
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

Ezeket nem engedem nyilván. Lehet szerencsés vagyok, de ilyen durvát mint padon ülő rugdosása, székek alatt kúszás-mászás még nem láttam. Mozis élményünk viszont volt nekünk is, valaki szólt a jegykezelőnek és kikísérték őket.

Bár a rohangálás a rendelőben.... nos, alapból azt sem engedem, de 1 óra várakozás után mozoghatna kicsit mert irreális elvárni, hogy többet üljön nyugiban.

2017. máj. 28. 18:43
 14/19 anonim ***** válasza:
69%
11-est nem tudom, miért pontozták le, szerintem normális szülő ilyen. A kérdésben a mostani anarchista gyereknevelési módszerről van szó, amit előttem szóló is említett: amikor a moziban, repülőn, buszon, étteremben ott vonyít a gyerek, a szülő meg vagy reszketve fossa össze magát, hogy jajistenem, még megharagszik a kis drága, ha rászólok, vagy büszkén néz körül, hogy az ő utódja milyen fäszagyerek, és ha ferde szemmel nézel rá, megkapod, hogy ő fogja kitermelni a nyugdíjad. Nekem is feltűnt már ez a jelenség, pedig én se vagyok még "bezzegazénidőmben" vénasszony.
2017. máj. 28. 18:45
 15/19 A kérdező kommentje:

Jajj, köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon rendesek vagytok :) Örülök, hogy nem csak én látom így, a kérdést is félve tettem fel. Szerencsére vannak még normális szülők, ahogy a válaszokból is kiderül.

#10 RESPECT !!! :)

2017. máj. 28. 18:51
 16/19 anonim ***** válasza:
80%

Ez a dolog jobban veszélyezteti a fejlett országokat mint a terrorizmus, elöregedés, gazdasági válságok.

10 es hàla, azt hittem rajtam kívül már mindenki kussol, de jó érzés hogy nem :)

2017. máj. 28. 21:35
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

Amit te irsz az szimpla neveletlenség ,

1.én engedem járdaszéléig futni a lányomat ha nincs tömeg

2 buszon mi is beszélgetünk de nem hangosan.

De pl én még nem látam idős embert rugdostot volna gyerek a padon ,

Gyereket rendelőbe futkosni látam de az gyerekrendelő volt és főkép kicsi gyerekek voltak 2 év körüliek akik nem ülnek meg a popsiukon hosszan.

2017. máj. 29. 06:20
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

3 éves gyerek már a szüleikkel hallgatja a mostanában divatos néger/roma gengszter rap zenéket.

Ami másról sem szól: kit, hogy b szájba, kinek ütöm szét a fejét, kemény legyél, mindenki felett legyél, stb...

2017. máj. 29. 07:02
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
23 eves vagyok, van egy 4 eves es egy 1 eves unokaocsem illetve unokahugom akikre eleg sokat vigyazok. A pici lannyal meg nincs baj, de a fiu...ajaj neha kesz remalom. Az anyuka most 26, tehat nem is sokkal idosebb mint en. O meg ugy altalaban az egesz csalad rahagyja hogy 'oh hat o kisfiu, a fiuk mind ilyen kis elevenek' meg akkor is amikor a fiu uvoltve utogeti az anyja combjat hogy menjenek mar arra amerre o akar. Na ez nalam nem igy van. Ha hisztizik nalam, beallitom a sarokba, ha barmi stiklit csinal annak kovetkezmenye van, persze itt most nem testi fenyitesre gondolok. Es lass csodat, megis allandoan velem akar lenni a gyerek. Felszokik hozzam ha itt vannak es nem vagyok lent. Csak akkor akar menni a mamahoz, ha en is ott leszek. Szoval szerintem az en hozzaallasom jobban mukodik mint a hagyjuk csak ra csapate. :)
2017. máj. 29. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!