Mitől ennyire "lazák" a mai szülők?
Az elmúlt években megfigyeltem,mennyire nemtörődöm,laza,elnéző(nem a jó értelemben)egyre több szülő. Ezt úgy értem,hogy amikor én kicsi voltam, ( most vagyok 20) még megbüntették a kicsiket,ha rosszak voltak,de minimum rájuk volt szólva.
Itt már nem is tinikről beszélek, hanem 2-3-4éves kisgyerekekről. Azt látom, hogy mintha félnének rájukszólni,nehogy
megbántsák a gyereket.Jajj,játszon csak,hisz csak eleven, stb, közben meg püföli a másik gyereket,vagy a földön fekve ordít,visítozik.
Otthon persze mindenki csináljon amit jónak lát, én nyilvános helyekről beszélek főként. Sokszor még mosolyogva végig is nézik,
másoknak meg kellemetlen,mikor ordít a buszon 30percen keresztül.Ellenzem a túlzott szigorúságot én is, de hogy ennyire ne érdekeljen valakit hogy rossz a gyereke..és akkor azzal magyarázzák ki sokan, hogy ez egészséges viselkedés, egy kisgyerek legyen rossz és eleven, ne pedig beszari nyámnyila.Hát szerintem más a kettő! Szeretem a gyerekeket, félreértés ne essék,
tényleg kíváncsiságból kérdezem, senkit nem áll szándékomban megbántani. Ti tudok erre magyarázatot,illetve mi a véleményetek? Normális válaszokat előre is köszönöm :)
Én is megengedek olyan dolgokat a gyerekeknek, amiket más nem. Természetesen ön-és közveszélyes, másokat zavaró dolgokat nem. De játszótéren szabad vizezni, cipő nélkül lenni, a csúszdán nem ülve csúszni. Tömegközlekedés közben szoktunk beszélgetni, ilyenkor néha elénekel valamit, ezt is engedem (persze nem zeng a jármű!).
Hogy miért? Minket szigorúan neveltek, nem látom az eredményét, így mi más utat keresünk. Csak olyan szabályaink vannak, aminek van értelme, olyan ami "mert a felnőtt azt mondja", olyan nincs. Nem lehet a boltban enni, lepakolni a dolgokat, az úton átfutni, mást bántani, utcán futkosni, köszönni kell (bár a felnőttek minimum fele nem köszön vissza, hiába a korábbi szigorú nevelés ugye), evés közben nem állunk fel az asztaltól, ilyenek.
ma 18:27
Nem ezekről van szó amiket te leírsz.
De gondolom te is rászólnál a gyerekedre ha
1. boltban a péktálcáknál minden péksüteményt összefogdoss
2. Ha elkezd köpködni, csúnyán beszélni mert az anyuka nem hajlandó megvenni neki a tizedik csokit amit kézbe vett
3 Amikor leül egy idős ember a padra, de a gyereknek nem tetszik, és elkezdi rugdosni az idős embert
4. ha rohangál egy orvosi rendelőben ahol betegek várnak türelmesen
5. amikor kifizeted a nem olcsó mozi/ színházjegyet, de nem tudod élvezni mert végig ordít a gyerek
6. amikor repülőn utazol, de nem tudsz pihenni, mert a gyerek azt hiszi lehet rohangálni, mások lába alatt kúszni- mászni.
Szóval nem a játszótéri mezítlábas szaladgálásról van szó, és nem az éneklésről..
Ezeket nem engedem nyilván. Lehet szerencsés vagyok, de ilyen durvát mint padon ülő rugdosása, székek alatt kúszás-mászás még nem láttam. Mozis élményünk viszont volt nekünk is, valaki szólt a jegykezelőnek és kikísérték őket.
Bár a rohangálás a rendelőben.... nos, alapból azt sem engedem, de 1 óra várakozás után mozoghatna kicsit mert irreális elvárni, hogy többet üljön nyugiban.
Jajj, köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon rendesek vagytok :) Örülök, hogy nem csak én látom így, a kérdést is félve tettem fel. Szerencsére vannak még normális szülők, ahogy a válaszokból is kiderül.
#10 RESPECT !!! :)
Ez a dolog jobban veszélyezteti a fejlett országokat mint a terrorizmus, elöregedés, gazdasági válságok.
10 es hàla, azt hittem rajtam kívül már mindenki kussol, de jó érzés hogy nem :)
Amit te irsz az szimpla neveletlenség ,
1.én engedem járdaszéléig futni a lányomat ha nincs tömeg
2 buszon mi is beszélgetünk de nem hangosan.
De pl én még nem látam idős embert rugdostot volna gyerek a padon ,
Gyereket rendelőbe futkosni látam de az gyerekrendelő volt és főkép kicsi gyerekek voltak 2 év körüliek akik nem ülnek meg a popsiukon hosszan.
3 éves gyerek már a szüleikkel hallgatja a mostanában divatos néger/roma gengszter rap zenéket.
Ami másról sem szól: kit, hogy b szájba, kinek ütöm szét a fejét, kemény legyél, mindenki felett legyél, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!