Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mitől ennyire "lazák" a mai...

Mitől ennyire "lazák" a mai szülők?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években megfigyeltem,mennyire nemtörődöm,laza,elnéző(nem a jó értelemben)egyre több szülő. Ezt úgy értem,hogy amikor én kicsi voltam, ( most vagyok 20) még megbüntették a kicsiket,ha rosszak voltak,de minimum rájuk volt szólva.

Itt már nem is tinikről beszélek, hanem 2-3-4éves kisgyerekekről. Azt látom, hogy mintha félnének rájukszólni,nehogy

megbántsák a gyereket.Jajj,játszon csak,hisz csak eleven, stb, közben meg püföli a másik gyereket,vagy a földön fekve ordít,visítozik.

Otthon persze mindenki csináljon amit jónak lát, én nyilvános helyekről beszélek főként. Sokszor még mosolyogva végig is nézik,

másoknak meg kellemetlen,mikor ordít a buszon 30percen keresztül.Ellenzem a túlzott szigorúságot én is, de hogy ennyire ne érdekeljen valakit hogy rossz a gyereke..és akkor azzal magyarázzák ki sokan, hogy ez egészséges viselkedés, egy kisgyerek legyen rossz és eleven, ne pedig beszari nyámnyila.Hát szerintem más a kettő! Szeretem a gyerekeket, félreértés ne essék,

tényleg kíváncsiságból kérdezem, senkit nem áll szándékomban megbántani. Ti tudok erre magyarázatot,illetve mi a véleményetek? Normális válaszokat előre is köszönöm :)

2017. máj. 28. 17:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%

Magyarázatom ugyan nincs, de én is hasonlóan gondolom. Én 24 vagyok, és bizony nem születtem olyan nagyon régen, de amikor én voltam pici, akkor még nem volt "divat" hagyni a gyereket, hogy üvöltsön, földhöz verje magát, vagy beszólogasson az anyjának.

Manapság valóban rengeteg szülő le***rja a gyereket, akárhogy viselkedik. Például a szomszédunkban él egy középkorú pár, van nekik egy 5 éves kislányuk. Rendszeresen baz*megozik az 5 éves !! kislány. Elképesztő. Nyilván ez nem mindennapos azért, de igen, vannak ilyenek. Bár egyáltalán nem vagyok agresszív, meg el is ítélem azt, aki gyerekeket bánt, de ilyen esetben simán kiporolnám a fenekét.

2017. máj. 28. 17:37
 2/19 anonim ***** válasza:
60%

Mert ha már a szülő csak kicsit néz szigorúan, akkor egy minden kében 2 kanál kivül álló fel fogja jelenteni....

Elég csak itt szetnézni.... mindennap van ilyen hiszti, mindennap van olyan (nem is 1) akinek az ötlete az, hogy a gyereknek joga van rossznak lenni, a gyereknek joga van feleselni, a szülőnek nincs joga nevelni, ezért fel kell jelenteni... (nevelés NEM egyenlő a veréssel!)...

És abból kiindulva, hogy ezek fel vannak pontozva sokan vannak így....

Pl muktkor a 15 evesnek el volt dugva a laptopja, mert non-stop játszott... 90 % -ban a szülő volt a hülye.... mert hogy ninccs ehhez joga....

2017. máj. 28. 17:43
 3/19 anonim ***** válasza:
45%
Azért, mert a liberális törvények nagyon megszigoritották a gyereknevelés szabályait. Egy nagyon enyhe pofon is gyerekbántalmazásnak számit, ebből kifolyólag a szülők már nem mernek semmit se tenni, senki se akar biróságra mászkálni.
2017. máj. 28. 17:43
 4/19 A kérdező kommentje:

Igazad van! Ezzel én sem értek egyet,hogy ma már mindenhez joga van a gyereknek, és már lassan a csecsemők is fel akarják majd jelenteni a szülőket (jó, ez túlzás, de értitek), a szülőknek meg semmihez nincs joguk.

Abszolút a farok csóválja a kutyát egyeseknél.

2017. máj. 28. 17:46
 5/19 anonim ***** válasza:
61%
Számomra a legidegesítőbb, hogy amikor mi voltunk gyerekek (20 vagyok tehát nem túl régen) örültünk hogy van hely az asztalnál a felnőttek között, s csak akkor szóltunk ha kérdeztek.Ma meg, ha az ismerősömék átjönnek, semmi mást nem lehet hallani csak hogy a gyerek ordibál, és belevág a felnőttek szavába (Anya anya anya figyelj már!) és még sorolhatnám. Persze az anyuka még véletlenül de szól rá, mert hát ,,csak bőbeszédű a gyerek'' .
2017. máj. 28. 17:48
 6/19 anonim ***** válasza:
61%
3asnak teljesen igaza van. A gyerekek általában mindent elmondanak az ovónőknek. Nálunk már abból is balhé volt hogy az egyik kislánnyal üvöltött az anyja otthon miután földhöz vert egy tányért direkt. Bár itt még csak az ovónők osztották az anyát, de képzelem hogy milyen ügyet csináltak volna ha meglegyinti egy kicsit. Több ilyen esetről hallottam már. Én sem vagyok hívűje az erőszaknak de van olyan szituáció meg olyan jellemű gyerek akinél egy seggre verés nem ártana.
2017. máj. 28. 17:50
 7/19 anonim ***** válasza:
75%

A másik ok az, hogy sokan csak a családi nyomás miatt vállalták a gyereket, de nem nőttek még fel hozzá. Az ilyen ember még mindig abban a tudatban él, hogy ő még ki akarja élni magát, még fiatal és elmennek a legszebb évei. Ráhagyja a gyerekre a dolgot, mert nem akarja konfrontációval is nehezíteni az életét. Vagy ráhagyja a másik szülőre a nehezét.

Ha pedig egyszer a gyerek megneszeli, hogy egy kis hisztivel bármit elérhet, nincs megállás.

2017. máj. 28. 17:50
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

Attól függetlenül, hogy egyetértek azzal, hogy nagyon elengedik a gyerekeket, 40% mesélj már légyszi ezekről a "liberális törvényekről". Divat lett szitokszóként használni a liberális szót, anélkül hogy tudnák pontosan mit jelent.

Kérdező, olvass utána az X, Y generációnak. Ezzel is összefügg a dolog.

Én nyáron pesztráltam két kisebb gyereket, 3, 5 évest. Hát pokol volt. És nem azért, mert elevenek voltak.

Konkrétan majdnem összevesztem az anyjukkal.

2017. máj. 28. 17:59
 9/19 anonim válasza:
90%
#1..Gondolom,a szülőtől hallja a kicsi az ilyen szavakat..erről csak ők tehetnek
2017. máj. 28. 18:15
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

Mégis mit csináljon a szülő?

Én Angliában élek. A tévében, rádióban is többször elhangzik egy telefonszám ami arra ösztönzi a gyerekeket, hogy hívják azonnal ha a szülők bántják. A gyerekek képesek akkor is telefonálni ha a szülők szobafogságra ítélik a gyereket, mert valami rosszat tett. A gyerek mit csinál? Telefonál, elhisztizi, hogy bántják. Ki is jönnek, és a szülőket hurcolják meg. Nem is olyan régen azért kaptam össze egy nővel mert a 8 év körüli fia hisztizett, szó szerint földre dobva magát torka szakadtából üvöltött egy kávézóban. Én csak annyit mondtam, hogy miért kell a szülők kudarca miatt több idegennek is elviselnie a gyereke ordítását. Az anyukának állt feljebb- Kikérte magának, mert az ő fiacskája okos..Mondtam neki, hogy ha

1. nem pórázon cipelnék mint egy kutyát

2, ha mobiltelefonálás helyett figyelne a gyerekére

3. Ha végre nevelnék is, és nem hagynák, hogy a gyerek a fejére nőjön Na akkor lennének jó szülők. De így csak egy beszari emberek, mert egy kölyök sakkban tudja tartani őket.

Nem vicc amit mondok. Megtapsoltak, sőt a kávét is ajándékba kaptam..

Na ez a gond, amikor sokan gondolják, hogy baj van nevelés terén de senki nem mer szólni vagy lépni..

Ja. Az anyuka megfenyegetett, hogy feljelent.. eddig még semmi..

Egyébként a következő amit ki akarok próbálni az, hogy ha egy 10 év körüli gyerek hisztizik, ordít torkaszakadtából, akkor odahajolok, és elkezdek a gyerek és a szülők előtt hasonlóképpen ordítani. Majd elmondom, hogy na ezt hallgatja mindenki aki nem akarja.

2017. máj. 28. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!