Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha szüleim...

Mit csináljak ha szüleim nagyon lenézik a munkám amit végzek és szinte semmire sem tartanak?

Figyelt kérdés
szüleim diplomás emberek olyan munkát is végeznek,én nekem csak egy érettségim van és elkezdtem dolgozni gyárakban operátorként mert nem találtam a helyem sehol se igazából 1 szakma vagy fő suli se érdekelt eredményeim nem rosszak felvennének fő sulira is bár a nyelvel komoly gondjaim vannak.De a fő ok hogy nem vágyom többre(beérem azzal amit könnyen megszerezhetek) 130 140 nettó túlóra nélkül szerintem nem rossz,de a szüleimnek 200 nettó alatt nem is tartják pénznek,én tudom hogy ugyan olyan életszinvonalra amin most vagyok a még eltartanak, nem elég ez a pénz de sose voltam kapzsi nekem csak egy kis albérlet és egy használt kocsi is elég,viszont azt nem tűrhetem hogy 8 órát keményen melózom fizikai munkát és utána semminek tartsák amit csinálok amikor ök nem bírnák 1 hétig se,szóval amit igazán utálok hogy a fizikai munkának nincs becsülete a szük családunkban pedig kihajtom a belem
2017. máj. 28. 16:00
1 2 3
 21/29 Mraz Ariston Simon ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

El vagy varázsolva. Fiatal vagy, tapasztalatlan és ott állnak mögötted a szüleid. Megcéloztál egy putrit, mint mindenekfeletti vágyat, mert 3 milliós ingatlan az kb. ezt jelenti. Nagyon nagy hiba. Akik ennyit keresnek tudják, hogy családot alapítani, mindennapi megélhetést biztosítani ez édeskevés. Egy jó szakmával, vagy diplomával, 5-6 év kemény munka után leeshet ennek a háromszorosa is, amikor már nem kell a mindennapi megélhetésen rágódni. Plusz, ha a társad is ennyit keres, megfelelő szerénységgel, hitelmentesen lehet élni, gyermeket vállalni, gyarapodni.

A környezetemben számtalan ilyen volt. 19-20 évesen övék volt a volág, rázták a rongyot, nekem, mint csórónak. Egy évtizeddel később fordult a kocka, látni az arcukon. Ők rabszolgák maradtak, én pár év alatt behoztam, majd elkerültem őket. Az életkeresetünkben meg dimenzionális különbségek fognak kialakulni.

Azt még hozzáteszem, hogy én újraérettségiztem, újrafelvételiztem, saját magam gyúrtam fel magamat két nyelvből. Szóval irány vissza az iskolapad, tanulj, szerezz értelmes gyakorlatot. Ne vedd nagyképűségnek, de egy rosszabb hónapban, miután mindent kifizettem, hobbimra költöttem, több megtakarításom marad, mint a te fizud, cafeteriád, bónuszod, és én sem egy gazdag környéken nőttem fel!

2017. máj. 29. 08:53
 22/29 anonim ***** válasza:
A szüleidnek szerintem az fáj hogy megadták volna a lehetőséget, hogy tanulj és nem éltél vele. Most jó így neked meglátjuk pár év múlva is elégedett leszel e.
2017. máj. 29. 09:55
 23/29 anonim ***** válasza:
87%

"nem pesten élek 80 e albérlettett nem vennék ki,

mondom ahol én élek 50 60 e a nagyrésze, "

Jó, akkor módosítsuk az albérlet árát 50-re, számoljuk újra:

Most kezdjünk számolgatni, elköltözöl:

- Találsz marha nagy szerencsével egy takaros albérletet, kerül havonta 50 ezer forintba.

- Rezsit kell fizetned meg közös költséget, ez együtt mondjuk 20 ezer forint.

- Egész hónapban szemét kajákat eszel, így megvan a kaja 30 ezerből.

- Tisztálkodás, egészség, ruha, váratlan kiadások egyben 20 ezer forit (és akkor most keveset mondtam).

Mennyinél vagyunk? 120 ezernél. Ebbe egy kocsi már nem fér bele, és nulla megtakarításod lesz. Az első kis botlás, váratlan kiadás máris azzal jár, hogy vehetsz fel folyószámla hitelt, már ha kapsz egyáltalán.

2017. máj. 29. 10:58
 24/29 anonim ***** válasza:
76%

Őszintén, én is lenézném a gyerekemet, ha 20+ évesen semmi életcélja nem lenne, csak egy gyárban robotolni, míg én eltartom őt.

Ne már, basszus!

Az én yerekem lennél, akkor már kitettelek volna, hogy próbálj meg abból a fizudból megélni - mellesleg hülye is vagy, mert normális szakmával félmillát simán megkeresnél egy hónapban.

2017. máj. 29. 14:27
 25/29 A kérdező kommentje:
jó de a szakma megint más dolog én pl műszaki dolgokhoz semmit nem értek és szemmértékem és szépérzékem sincs hozzájuk, nekem max valami humán fösulis tárgy jönne jól vagy humán szakma,
2017. máj. 29. 16:22
 26/29 anonim ***** válasza:
A te életed, jogodban áll elcseszni. A szüleid pedig nem azért csalódottak, mert te így döntöttél. Magukban csalódtak, hogy valami miatt nem sikerült beléd nevelniük a vágyat a normális életre, a tudásszomjat és a józan eszet, hogy te magadtól jöjj rá,hogy ez így mekkora szívás lesz.
2017. máj. 30. 18:54
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha érdekel az informatika,akkor képeztesd magad programozóvá.Ez nemcsak a jövő,hanem a jelen.Piszok

sokat tudsz keresni vele.

2017. máj. 30. 19:08
 28/29 anonim ***** válasza:
#27: Mondod ezt egy olyannak, akinek esze ágában nincs reál dolgot tanulni? Sőt, egyáltalán tanulni?
2017. máj. 30. 19:34
 29/29 anonim ***** válasza:

"Ha érdekel az informatika,akkor képeztesd magad programozóvá.Ez nemcsak a jövő,hanem a jelen.Piszok

sokat tudsz keresni vele."

Hidd el, ilyen wannabe kóklerből bőven túl sok van a szakmában, mint amilyen a kérdező lenne.

2017. máj. 31. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!