Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy fáj, hogy engem nem...

Úgy fáj, hogy engem nem tartanak sokra a szüleim. Mit csinálhatnék? Miért jobb a nővérem, mint én?

Figyelt kérdés

3 évvel idősebb.

Mindig is ő volt a zseni a családban, a csodalány, akiért mindenki odavan. Mindenben jó, mindenhez ért, mindent megnyer.

Anyagi dolgokban nem tesznek különbséget, mert én is autót kaptam a 18. születésnapomra, nekem is vesznek majd lakást. De fáj az, hogy engem nem tartanak annyira, mint őt. Pl. mikor mondtam, hogy szeretnék egy felsőfokú nyelvvizsgát egy harmadik nyelvből is, akkor megkaptam, hogy minek, felesleges, a nővérem sem tette le. De amiért ő nem akarta, nekem sem szabad?!

A tesóm nem tudott itt lenni a 18. szülinapomon, erre az egész családi bulit áttettük 3 héttel későbbre, hogy ő is itt legyen és az már nem olyan volt, mintha az én születésnapom lenne, mert ott is csak róla volt szó.

Nem tartom magam kevesebbnek nála, csak én nem azokat a dolgokat szeretem, mint ő, vagy a szüleink.

Én fél év után abbahagytam a táncolást, ő világversenyeken vett részt.

Én folyton ellógtam a zongoraórákat és a szolfézst, míg ő azután is járt, hogy nem volt kötelező.

Sosem voltam "méhkirálynő", én inkább az idősebbekkel és fiúkkal vagyok jóban a mai napig és tudom, hogy ez fáj anyának, mert amikor ő volt iskolás, ő is a "kishercegnők" közé tartozott és zavarja, hogy én inkább a srácokkal érzem jól magam.

2016. jan. 17. 15:39
 1/9 anonim válasza:
89%
Vagy leülsz és elmondod ezeket nekik (ha még eddig nem tetted meg) vagy pedig beletörődsz és nem veszel tudomást róluk. Nekem nincs testvérem, de már több barátomtól is hallottam hasonló panaszokat.
2016. jan. 17. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

Hát ha mindent félbehagysz, akkor mire lehetnének büszkék veled kapcsolatban?

Azt ugyanis leírtad, hoyg miket NEM csinálsz, de hogy VALAMIT tényegl csinálnál, arról nem volt (eddig) szó!

2016. jan. 17. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
És még azt nem is emlitetted, hogy a kis levelibékát is ö boncolhatta fel!
2016. jan. 17. 16:02
 4/9 A kérdező kommentje:

"Hát ha mindent félbehagysz,"

Honnan veszed te ezt?

Amik nem tetszettek, csak kényszerből jártam, azokat jó, hogy otthagytam. Táncon idősebbekkel voltam, bántottak, lökdöstek, csúfoltak, mert kisebb voltam. Gyomoridegem volt, ha már a kocsiba ültem. Persze, hogy zokogtam minden óra előtt.

Teniszezni a mai napig imádok, mert abban sikereket értem el és az emberek is olyan, akiket szeretek.

3 nyelvet beszélek a magyaron kívül, azért ez sem pár nap alatt sikerült.

De te úgyis jobban tudod, ahogy látom :).

2016. jan. 17. 16:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagykorú vagy, lassan kész felnőtt:

Most ez bánt, de ideje lenne belátnod, hogy az életedért te is felelős vagy.

Nem érdekes, mit gondolnak a szüleid vagy a nővéred.

Pl. elkezded a nyelvvizsgát, amit szeretnél, leteszed, sikerül, boldog vagy. Pont.

Az, hogy a szüleidnek nem tetszik, az a szüleid problémája. Nem a tiéd!

Kicsit még kibírod ezt a helyzetet, aztán kibontod a szárnyaid, és elrepülsz.

Legalább nem kell számolnod azzal a kötöttséggel, hogy itt van a családod, akikhez ragaszkodsz, és ezért nem akarsz külföldre, másik városba, vagy külön lakásba menni.

Ennyi.

Ne hátra nézz, hanem előre, ne a tesóddal foglalkozz, hanem szőj terveket, álmokat, hogy akarsz élni 5-10 év múlva, mit érnél el legszívesebben, és tegyél meg érte mindent.

Ha te elégedett vagy saját magaddal, mit érdekel más véleménye?

Tesódnál is van jobb, szebb, sikeresebb, gondolom ő se azzal foglalkozik, ki miben előzte le eddig.

2016. jan. 17. 16:19
 6/9 anonim ***** válasza:
33%
Látom még mindig nagyon ráérsz
2016. jan. 17. 16:21
 7/9 anonim ***** válasza:
32%

a 3. felsőfokú nyelvvizsga totál felesleges.

Több millió ember anyanyelvi szinten beszéli, ha kettővel nem boldogulsz az életben, 3-mal se fogsz.

Alanyi jogon kapsz autót, és még játszák is meg magukat a szülinapodon, amikor minden nap látnak, tesódat meg nem.

Igazából minden fiatalabb testvér átéli ezt, de nincs igazatok

2016. jan. 17. 16:25
 8/9 gömbicica ***** válasza:
48%

lakás, autó, sportversenyek, nyelvvizsgák.

18 éves multál. nagykoru vagy.

állj a saját lábadra, keresd meg a magad boldogságát.

menj el dolgozni, aztán fizesd a nyelvvizsgáidat akár tizet is.

régi dal, de igaz. nem lehet boldogságot venni.

a szegény néha gazdagabb. amiről azt hitted hogy szép lesz, az egy muló pillanat.

mindened megvan, mégis boldogtalan vagy. :( :(

sajnállak :( bocsáss meg.

EGyáltalán TE SZERETED SAJÁT MAGADAT ????? mert itt van a kutya elásva :( másba keresed a hibát :( :(

2016. jan. 17. 17:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Érdekes, mert általában -talán- inkább a kisebb gyerek szokott lenni a család kedvence. Értem, miről beszélsz, nekem van egy félhúgom, apámnak ő a minden, csak mert van, nem teljesítmény alapján. És bár anyu elég normálisan felnevelt, azt hiszem az bánt, hogy nekem más a fontos, pedig nálunk se autó, se lakás... Nem értik meg, szoval itt egészen belső, felfogasbeli dolgokról van szó. De -főleg amiket látok a világban- igazán értelmes, rendes, jólelkű emberek. Te amúgy szerintem sokat letettel az az asztalra. Három felsofokum lenne, a szüleim a lábaim előtt hevernenek :), mert nekik ez fontos (2 kozepfokum van). Ja és idősebb vagyok, mégis kotodom annyira hozzájuk, hogy nem tudtam mondjuk megszakitani a kapcsolatot (főleg apámmal, elvaltak), szóval néha én sz*vok, mert rosszul esnek dolgok. És mostmár belatom hogy nem fognak megvaltozni. Megerteni se.

Fiatal vagy, próbáld meg finoman megbeszelni velük hogy te így érzed és téged ez bánt. Viszont ha így állsz, anyagilag nem fogsz tőlük fuggeni, és hidd el, ez nagy előny, igyekezz majd a saját labodon megallni (megelni majdani fizetesedbol), és akkor egy pontot tekintve biztos, hogy konnyebb lesz. A többire nincs garancia.

2016. jan. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!