Mit tegyek apam viselkedesevel?
23 eves vagyok, de apamnak sosem tudtam megfelelni. Barmit amit csinaltam abban mindig hibat talalt. Mindig mindenert ordibal(t) velem es vele szemben mar elszallt a bizonyitasi vagyam, ha valamibe belekezdek amihez koze van, akkor szinte felvallrol veszem, azzal a mondattal, h "Ugysem fog neki tetszeni, ahogy csinalom". Szoval a vege mindig mindennek az, h leuvolt. Ha tenyleg elrontom, vagy ha csak keresi a hibat. Ma reggel is egy fakanal elmosasaban veszett velem ossze, amiert veletlenul erosebben engedtem meg a vizet es a vizsugarakat a fakanal visszaverte es ezert mosogato kornyeke vizes lett vagy tegnap megszolta, h a szeket nem annyira toltem be a helyere mint ahogyan o azt szerette volna -.- Ilyenkor persze anyukam mindig megved, ha ugy latja, h tenyleg jogtalanul szekal. Nem mondhat lustanak mert a csaladi vallalkozasban mindig kiveszem a reszemet, mindig igyekszem rendet tartani magam korul stb. Mar a parom is eszrevette (egy szoval nem emlitettem neki), h orasi kulonbseget tesz koztem es az ocsem kozott (1 ev a korkulonbseg koztunk). En mar mellette szinte a maximalizmusra torekszem ( es sokszor ezert tolom el a dolgokat), az ocsemnek alig kell valamit csinalnia. Ocsemnek masnaposan nem kellett bemennie dolgozni a vallalkozasunkba, nekem 2 hete egy atbulizott ejszaka utan nem is volt kerdeses, meg sem mukkanhattam. a
Persze apamnak nem csak rossz tulajdonsagai vannak, mert tud intezkedni, segitett a suliban is 1 vizsgat elsimitani, h emiatt letegyem a diplomamat, es ezert sosem voltam halatlan, ugy erzem, h ezt mindig meghalalom. Persze a reggeli incidens utan a fejemhez vagta, h "Majd ha minden hulye utan majd legkozelebb futnom kell..." Na itt elsirtam magam, hatalmasat csalodtam, mert sosem kertem a suliugyben apam segitseget, sosem akartam, h beleavatkozzon az eletemben. A segitseget csak utolag mondtak el, hatha ez a kapcsolatunkon javit, de ezzel, h a fejemhez kaptam egy olyan szivessegert, amit nem is kertem... Ennel betelt a pohar. Hogyan kellene hozza viszonyulnom?
Szerintem apukád fiút várt, te megszülettél lányként.Egy év múlva meglett a fia, azóta benne látja a csodát.
Ha a családi vállalkozásban dolgozol (ez a fő munkahelyed?), akkor esélyed sincs arra, hogy kikeveredj ebből a "másodrendű" szereposztásból. Próbálj másik munkát találni, ahol sikeres lehetsz és az önbizalmad is nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!