Hogyan keressem meg az apámat?
13 éves fiú vagyok. Meg szeretném keresni az apámat,de nem tudom hol kezdjem. Születésem után elhagyott,mert autista vagyok és "ő nem vállalja a felelősséget". Két emlékem van róla,az egyik még 5-6 évesen lehetett,az,hogy néha nyáron jött a piros robogójával és hozott cseresznyét és mustot. A másik az akkor volt amikor már gyermekotthonban voltam és egyik nap bejött. Nem ismertem fel,úgy kellett bemutatni. Nem tudok róla semmit,még a neve is bizonytalan,azt is a gyermekotthon vezető irodájában néztem meg amikor be lettem hívatva.
Nem tudom,hol lakik,kivel él vagy egyátalán hogy él-e még. Hol kezdjem a keresést?
Anyukádtól megkérded a nevét, születési idejét, anyja nevét, írsz egy levelet neki, lezárod egyborítékba, meg egy kérvényt, hogy szeretnéd ezt a levelet eljuttatni neki, és ezt a kettőt beviszed a legközelebbi okmányirodában. Ha a megadott adatok alapján megtalálják, akkor elküldik neki a levelet, aztán rajta múlik, hogy válaszol-e. Olyan 3500 Ft körül van az eljárás díj.
Kapcsolatfelvételi eljárásnak hívják.
Az más kérdés, hogy
- gyerekként nn nem akarnám látni "apámat" ezek után
- az "apa" helyében nem érdekelne a fiam, ha meg akar keresni, sem, mert elhagytam, okkal - az okot és annak jogtalanságát most hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!